Reklama

Reklama

Tyranosaurus junior

  • Česko Tamča a Tyrča (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mezitím, co se geniální, ale šílený vědec Dr. Wachenstein chystá oživit tělo tyranosaura, se seznamujeme s mladou dvojicí - fotbalistou Michaelem a jeho dívkou Tammy. Ti jsou však jednoho večera přepadeni gangem Billyho, který je do Tammy zamilován a uvězní Michaela v parku šelem, kde ho ošklivě potrhají leopardi. Po převozu do nemocnice na Michaela narazí právě Dr. Wachenstein, který mladíka unese a vyoperuje mu mozek, který implantuje do těla tyranosaura. Operace je kupodivu úspěšná a prehistorické zvíře se probouzí k životu. (TomikZlesa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Byly dva důvody, proč jsem se podíval na tuhle velkou, neznámou - Denise Richards (navždy v paměti ze Starship Troopers) a mladičký Paul Walker. U obou dvou, to byla zřejmě první větší filmová role a v tomto ohledu jsem rád, že jsem tenhle film viděl. Denise je tu neskutečně sexy a její finále ve spodním prádle, kdy doslova vyšuká mozek z hlavy, bylo parádním zakončením. Každopádně triky a Gore, jsou zde velice amatérské, ale v roce 94 mi byly 3 roky takže čert to vem, je to hodně přehnaný scífko, které si koneckonců na nic nehraje a několikrát jsem se i dobře zasmál. (171. hodnocení, necenzurovaná Full HD verze) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vidět mladou Denise Richards, jak si osedlává tyranosaura (s mozkem Paula Walkera), je stoprocentní guilty pleasure. Něco podobného jen tak neuvidíte. Jsem vděčen Festivalu otrlého diváka, že opět seškrábl nějaký ten zapomenutý jurský sediment z nejhlubšího dna VHSkové kinematografie - a to v prodloužené 86 minutové evropské verzi s jinak vystřiženými peprnými scénami (mimo jiné se zábavnými hororovými praktickými efekty). Tamča a Tyrča je strašná bejkovina, kterou si jistě oba hlavní herci přáli smazat ze svého kariérního štítu. [FOD 2019] ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zapomenutý devadesátkový hřích (prý to ani nikdy nešlo do kin, ale jenom na VHS) ve filmografii tehdejších dvacátníků, Paula Walkera a Denise Richards (na kterou se zamlada dalo celkem koukat). Celé je to samozřejmě blbé až hrůza, speciální efekty včetně samotného tyranosaura jsou k smíchu, a herecké výkony jsou hodně špatné, jako celý scénář... Ale! Celé to je to prostě tak kolosální bizar, že je to ve své nepravděpodobné šílenosti vlastně strašná sranda, a hodně jsem se u toho nasmál. Na nic si to nehraje a asi právě tím mi to je sympatické - na druhou stranu je velice pravděpodobné, že ten film u mě zafungoval jen díky kontextu, ve kterém jsem ho viděl (kino + živý simultánní dabing) - narazit na to např. doma v telce, tak asi po 5 minutách přepínám jinam. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Michael (Paul Walker) má vyoperován mozek a dán ho do robotického dinosaura a górová jatka mohou začít. Je to bláznivá debilita, ale neskutečně vtipná a zábavná. Některé scény mě dostali do kolen (erotická scéna a rychlý střih na tátu co se opařil čajem). Jasně, nejedná se tu o vrchol filmařiny, ale jako příjemná ujetá záležitost to funguje skvěle. Postavy jsou všechny dost ujeté, jede se tu humor na černochy i gaye (což bylo osvěžující). Jako postava černého policisty co se jmenuje Sheriff Black a jeho teplý syn, kterému kolegové od jeho táty nejsou schopni říkat jinak než buzničko a tak. Jo je to debilní, ale ono to v té atmosféře všechno tak nádherně funguje. Jo užil jsem si to parádně. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bizarní scifi komedie s hororovými prvky, nebo jen céčkový kýč? Popravdě od každého trochu. K tomuto filmu jsem přišel jako slepý k houslím, nicméně mě na něm nejvíce lákalo herecké obsazení (mladí Paul Walker, Denise Richards) a pak samozřejmě samotný ujetý tvůrčí nápad. Jen tak mimochodem viděl jsem delší 86 minutovou verzi. Celkově bych tento kousek rozdělil na dvě části, z nichž obě mají diametrálně odlišnou kvalitu obsahu. Což by někomu nemuselo vadit, já si ovšem užil hlavně tu první. Ta má totiž vcelku snesitelnou atmosféru, okořeněnou o počáteční nepřátelství dvou mladíků, kterým se líbí stejná holka (mladá Denise byla neskutečně sexy). Jejich vzájemná pěstní potyčka a mačkání koulí se záhy změní v nenávistnou touhu svého soka zabít a to za pomoci divokých šelem. To nejlepší však přišlo ve chvíli, kdy T-Rex dostane lidský mozek. Samotný prehistorický zabiják nevypadal zrovna moc dobře (připadal jsem si jako při sledování céčkového Carnosaura), ale ve chvíli kdy rozpoutal svou krvavou pomstu, jsem se vcelku královsky pobavil. Gore triky ala TROMA (uhryznuté gumové hlavy, tělo rozšlápnuté na krvavou placku, rozpárané břicha…). Do toho všeho několik solidních hlášek a to nejen od dvojice policistů, která dohromady měla IQ houpacího koně. Za to druhá polovina už tak dobrá nebyla. Potom co je zabita většina těch, co ublížili hlavnímu hrdinovi, přichází na řadu romantická pasáž. A u té jsem se neskutečně nudil, kvalita atmosféry šla rapidně dolů a přibylo trapných situací. Taková jízda Denise Richards na T-Rexovi byla na hlavu postavená, stejně jako hledání nového těla pro Michaelův mozek. Závěrečný striptýz v pokoji se mi líbil, ale to už byl jen takový bonus. 40% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Ve 26. minutě, ve scéně oživování Michaela (Paul Walker) v nemocnici, je vidět v záběru mikrofon. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama