Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (1 294)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ľadové kráľovstvo je celkom slušný animák, len škoda, že nevyužil svoj potenciál. Príbeh síce zaujal v podobnej miere ako v rozprávke Na vlásku (2010), ale nebol tak roztomilý ani očarujúci. Bolo tu omnoho menej humorných miest a vtipných scénok na pobavenie. Mám dojem, že v tomto smere sa dostatočne nevyužil potenciál milého snehuliačika Olafa (veľká škoda, že nedostal viac priestoru) a sobíka Svena, animák tak mohol byť humornejší, menej vážny a pre deti tak rozhodne viac zaujímavejší. 75/100 ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Golfista to vystihl. Nejslabší animák za spoustu let, ale paradoxně nejvýdělečnější. Na druhou stranu se není čemu divit, občas jsem měla strach, že otevřu ledničku a tam bude další reklama :) Frozen recykluje jen předešlé animáky, především sází na to, co fungovalo u Tangled (nešikovnost postaviček, roztomilá zvířátka..). Jenomže tady se to vskutku nepovedlo. Zpívalo se každé dvě minuty, což je nanejvýš otravné - kdyby se alespoň jednalo o chytlavé vtipné písničky, jako tomu bylo u Tangled - dokázala bych to prominout. Ale tohle byly utahané odporné slaďáčky, ze kterých mě bolela hlava. Nemluvě o tom, že zpíváním se jen snažili zakrýt díry v příběhu, kterých má Frozen opravdu dosyta. Nic z toho v podstatě nedávalo smysl, jak už tu někdo hodněkrát zmínil přede mnou. Prostě předvídatelná odpornost, která je vhodná tak možná pro děti. A vtipy bych spočítala na prstech jedné ruky. (Mimochodem, zase úplně nechápu, proč když je ve spoustě komentářů z 90% kritika, tomu nasolíte 4*; zajímavé je, že jsem si tohoto jevu všimla nejčastěji u komerčních trháků, hm hm..) ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podle mě o vlásek lepší než před čtyřmi lety opěvované Na vlásku, nicméně několik věcí mi v Ledovém království přebývalo (bohužel i sněhulák Olaf, který by byl vtipný snad jen kdyby ho daboval Josef Alois Náhlovský, když už mu byl tolik podobný), několik zase chybělo, a tak to na plné hodnocení není. Každopádně se mi líbila působivá severská atmosféra, jeden dějový zvrat, který jsem opravdu nečekal, jemný humor, hudba, sladkobolná romantika udržená na uzdě a sob Sven. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jennifer Lee / Predloha: Hans Christian Andersen - The Snow Queen | Hudba: Christophe Beck | Produkcia: Peter Del Vecho | Distribúcia: Walt Disney Studios Motion Pictures | Štúdio: Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios | Rozpočet: 150 miliónov $ | Tržby: 1,049,744,862 $ || Prečo tomu jednoduchému príbehu dávam za 4? Pretože nemusí byť každá detská rozprávka hyperinteligentná. Stačí, že je pekná, bez moderných elementov, bez sprostých vtipov. Konečne rozprávka, jak za môjo detstva, ktorú by som bez váhania a s radosťou pustil aj svojmu dieťaťu. 80% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vtipná, sympatická, milá a do jisté míry překvapivá pohádka, které byste mohli vytknout nějaké ty věci, ale pak zjistíte, že si pobrukujete "Let It Go" a nemůžete tu písničku nějaký ten den dostat z hlavy. V té chvíli si uvědomíte, že Frozen bude kultem. To, co se nepovedlo pohádce Tangled, to se mnohonásobně povedlo tomuto filmu. A zaslouženě. 95 %. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • Scéna, ve které Elsa (Idina Menzel) vychází na terasu svého nově postaveného ledového paláce, trvá 218 snímků a obsahuje i nejdéle renderovaný snímek z celého filmu. Renderoval se více než 132 hodin, tedy přes pět dní. (Zdroj: Falcon a.s.)
  • Světová premiéra proběhla 19. listopadu 2013 v kině El Capitan v Hollywoodu. (Varan)
  • Animátoři se vypravili do Jackson Hole ve Wyomingu, aby lépe poznali hluboký sníh. Vyzkoušeli si nejrůznější oblečení – včetně dlouhých sukní – aby zaznamenali, jaké stopy po sobě při chůzi zanechávají a jak sníh s daným oblečením reaguje. (Zdroj: Falcon a.s.)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama