Reklama

Reklama

Nebojácná a věčně optimistická Anna se vydává na velkolepou výpravu v doprovodu drsného horala Kristoffa a jeho věrného soba Svena, aby nalezla svou sestru Elsu, jejíž ledová kouzla uvěznila království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se Anna a Kristoff setkávají s podmínkami, které si nezadají s nejvyššími velehorami světa, mýtickými trolly a legračním sněhulákem Olafem, a navzdory drsným živlům se zoufale pokoušejí dosáhnout svého cíle dříve, než bude zcela pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (1 294)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Absolútne klasická disneyovka, so stále takmer rovnakou (len technologicky pokročilejšou) animáciou a efektami, stále rovnako tradičnými príbehmi, stále rovnako archetypáplnymi postavami, stále rovnakom humornom základe ale vybočujúca z rady tým... že sa zaraďuje po bok disneyoviek s datovaním pred rokom 2000. Vážne, ona je len ozvláštnená tým, že obsahuje prehršel spevácko-choreografických výstupov a je to vlastne muzikál. Takže získavame nové tým, že recyklujeme staré a ešte staršie, a nakoniec to dáme dohromady. A prečo nie, keď to funguje, réžia je solídna, príbeh v tejto triede rozprávok neurážajúci a pesničky síce občas trochu otravné, ale krásne prespievané. Nechýbajú temnejšie tóny, miesto psovitého koňa z Na vlásku je tu psovitý sob a pozíciu humornej oslíkovskej osôbky zastáva hovoriaci snehuliak Olaf. Klasická detská pohodovka, len nie až tak vianočná, akoby sa mohlo z plagátov zdať, ale aspoň sa ju dá spokojne sledovať aj inokedy. 75% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ČIN Z OPRAVDOVÉ LÁSKY ZACHRÁNIL JEJÍ ZMRZLÉ SRDCE…“ /// Ty jo, málem bych zapomněl, jak moc se v těch Disneyovkách zpívá. Z úvodních 15ti minut 13 probékaj, pak začnou tancovat… a jako příběh máte kde? To sem moh jít rovnou na ledovou revue (ne nechodím, nemám rád ty tanečky na ledě a laciný popěvky…). Naštěstí pak se vobjeví sněhulák – ftipná to postava a přes rozpačitej začátek to chytá pohádkový grády. Takže výslednej dojem je spíš pozitivní, ale stejně si myslím, že tyhle pohádky jsou takový holčičí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hans Christian Andersen je na mě moc drsnej. 2.) Mám sněhovej absťák. Letošní zima totiž stála za hovno. 3.) Thx za titule ,,Bac“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Poté, co snímek sleduji s dcerkou cirka dvakrát denně, nemůžu jinak, než si za a) pořád zpívat: "najednouu, najednouuuuu..." a za b) už jen kvůli ní musím dát pět hvězd. Za sebe mohu říct, že až na to neustálé zpívání je to vlastně docela koukatelné a humorné. A také jistě každý ocení, že je to trochu jiné, než ostatní pohádková produkce jdoucí do bezvědomí. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Áhój, jsem Oglaf, mám rád víc než jen vřelá objetí, a s těmi hromadami pornoklipů s Annou a Elsou, co se válejí na netu, nemám nic společného. Tato podvratná úvodní věta nemá jiný účel než ukázat, jak se to má s Ledovým Královstvím, Ledovou Královnou a dobrými animovanými filmy. Ale nemějte nějaká podivná očekávání, je to přece jenom Disney, takže kontroverze jsou VYLOUČENÉ. Tedy "přece jenom", vhodnější by bylo říct "především". Ledové Království víc než kterýkoliv disneyovský animák předtím dokazuje, jak lehce oblbnutelnými se stali diváci i takzvaní akademici, protože dějově odfláknutější film snad ještě tohle studio nevyprodukovalo. Ale i když tady nedává nejmenší smysl hlavní dějová linka, zvraty typu Hans, trolující - a pro účely zvýšení koeficientu roztomilosti filmu také trolololující - trolové, nordičtí gayové se saunou (zajímavé, že tohohle si nikdo nevšiml, ale kvůli hlavní písni Let It Go se strhly jakési coming-outové kontroverze:)), a řada dalších věcí je přinejmenším podivná (měl jsem nemocné děti, tak jsem to viděl během jednoho týdne asi desektrát), faktem je, že některé scény dokáží budit patřičné emoce i v otrlém divákovi, že Idina Menzel podala s už zmíněnou Let It Go zaslouženě Oscarový výkon (BTW smysl té předělávky s Demi Lovato opravdu nechápu...), a že po vizuální stránce tradičně nejde asi nic vytknout. Alespoň mám s mnoha rodiči, kteří si navykli odkládat své děti k filmům o princeznách, barbínách, ponících apod., o čem diskutovat;) Ale víc jak hlavně řemeslných 70% téhle přehlídce pro Disneyho zřejmě už standardní scénáristické lenosti rozhodně dát nemůžu. Je smutné, o kolik promyšlenější a originálnější byl předfilm Get A Horse... ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Nerozumím tomu nadšení, které kolem Ledového království panuje. Události zde nemají příčiny,prostě se jenom dějí. Hrdinové nemají jasné motivace, jen se tak klišoidně proplétají ubíhajícím dějem. Humor tomu víceméně chybí a ten vizuál taky nic světoborného není. Prostě je to zase další poslabší taškařice na otřepané téma. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (84)

  • Kristen Bell (Anna) si díky filmu splnila svůj celoživotní sen, a to namluvení kreslené postavy. Po dabingu toužila již od té doby, co jako dítě viděla pohádky Malá mořská víla (1989) a Aladdin (1992). (jajush)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama