Reklama

Reklama

Zlomky a sršatosti

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
Československo, 1988, 18 min

Režie:

Vladimír Švec

Obsahy(1)

Sedm krátkých satirických filmů z konce 80. let: Další, prosím!, Nenápadně, Radostná událost, Pracovní návštěva, V neděli otevřeno, Neodkladná záležitost, Společný dům. (CS Film)

Recenze (3)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

V neděli otevřeno: ** Nápad chtěl lépe promyslet a lépe si pohrát s kompozicí (jestli se tohle slovo pro to, co mám na mysli hodí netuším, asi ne, ale nic jiného mě nenapadlo) obrazu by také záhodno bylo, obraz se tváří dosti nepřehledně a nepropracovaně, černobílá stylizace je fajn. Další prosím: ** Tohle že měl bejt ďábelskej smích?! PCHE!! Nenápadně **** Už sem se začínal bát, že všechny části tohohle cyklu budou nedobré, tehle ale stál za to - měl nadsázku, vtip i pár dobrých nápadů (zásuvka). Neodkladná záležitost odpad! Ať už to měla být "vtipná" momentka, nebo kritika, nepovedlo se a výsledek je doslovně o hovně. Radostná událost: * velmi neradostné, předvídatelné a nudné, Zlomky a sršatosti mě počínají notně sráti. společný dům:* nuda nehodná slov. Pracovní návštěva: *** No, druhý ucházející díl, i tentokrát pointa nic moc, ale odvaha se celkem cení, natočit to o pár let dřív, přišel by na nějaký čas dozajista zákaz činnosti. Celkově: Až na část V neděli otevřeno (bavila mě svou nebarevnostní) výtvarně nudné, předvídatelné a s jen s dvojicí dílů, které lze považovat za nadprůměrné a to je sakra málo, Díky části Nenápadně hvězdička navíc, zbytek si nezaslouží nic jiného, než zůstat zapomenut kdesi v archivu. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

7 krátkých satirických filmů z konce 80. let o tehdejší společnosti. Např. o nesmrtelných potěmkinovských praktikách (Pracovní návštěva). Jeden z filmů (V neděli otevřeno) režíroval José Angel García (otec Gaela Garcíi Bernala?), zbytek Vladimír Švec. Jednotlivé filmy: Další, prosím! **; Nenápadně ****; Radostná událost ****; Pracovní návštěva ***; V neděli otevřeno **; Neodkladná záležitost **; Společný dům **. ...................... Až na výjimky poměrně bezzubá, nevtipná záležitost. ()

Reklama

Reklama