Reklama

Reklama

Je tomu již dvacet let, co psychiatr Gerald Swan (Jeremy Slate) zastřelil šíleného kolegu Colina Ramziho (Danny Gochnauer) a tím udělal tečku za jeho nelidskými experimenty a jeho tajný operační sál pod psychiatrickou léčebnou, zapečetil. Dnes do ústavu přichází mladá dívka Jane (Cheryl Lawson) trpící amnézií, která tvrdí, že jí byla paměť vyoperována. Netrvá dlouho a Ramziho mrtví pacienti pohřbení v jámě ve sklepě opět ožijí a začnou krvavě likvidovat ze světa personál nemocnice. (IFA movie)

(více)

Recenze (68)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Brett Leonard přichází s nikterak zajímavým béčkem 80. let, kde spojil prostředí blázince s hromadou zombies. Bohužel zde nejsou takovým lákadlem, jak jsem zprvu předpokládal. K čemu je tu horda zombies, když kamera je otřesná a osvícení nedá jasnější záběr. Takto zničit stěžejní prvek se jen tak nevidí. Neztotožňuji se ani s jejich likvidací svěcenou vodou, ale v koncepci filmu, tak jak je dělaný, to ani nepřekvapí. Mrtvá jáma je dlouhá nuda, která sice nabídne nějakou tu krev, ale svým stylem zpracování podráží nohy sama sobě. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Námět z psychiatrické léčebny pod níž se ukrývá šílený vědátor je sice lákavý, ale Mrtvá jáma je plačtivě nezábavné béčko. A když už přijdou konečně na řadu zombie úchylárničky, tak je pozdě bycha honit. Měl jsem co dělat s dokoukáním a kacířsky se přiklonil k proklikávání před kterým došlo na komfortní podřimování. Ale vždy od posledního místa nebdělého stavu přísahám, že jsem poctivě znovu zapínal. Jen jsem takhle usnul asi natřikrát, bohužel. Takže dvě hvězdy kvůli dvěma aspektům, které mě zaujaly. Líbila se mi netradičně pojatá kamera, která scény snímala ze zvláštních a pokřivených úhlů. Dodala tím filmu pěkný psycho nádech. Nu a poté Cheryl Lawson a její pobíhání v lascivním bílém prádelku, jenž lahodilo oku mému. Ach ta postavička! Hm a to je asi tak všechno vážení! ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z 80 rokov, ale tento k nim určite patriť nebude. A prečo? Nechce sa mi veľa hovoriť, tak len v skratke: Príbej je všedný, neoriginálny (Re-Animátor), ale hlavne nezáživný. Hudba je skoro po celú dobu filmu nevhodná. Tento film je blbí na začiatku, v strede aj na konci. Ale naozaj vo filme je veľa nezmyslov, ktorých mohlo byť oveľa menej. Mám dobrú náladu, tak za 2*. ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Ještě dnes se slzou v oku vzpomínám na páteční noci, kdy Nova vysílala horory z osmdesátých let. Mezi tyto ,,perly" patří i Mrtvá jáma. Pamatuju se, že mě to tenkrát opravdu dostalo. Pravda, to co mě tenkrát dokázalo vyděsit, dnes působí nechtěne komicky (obzvlášť ten doktor se svítícíma očima). Je to béčko jako řemen se vším, co k tomu patří. Podivné herecké výkony, děj postrádající logiku, ale pořád je to kus poctivě odvedené řemeslné práce a dokonalá ukázka hororové tvorby let osmdesátých. Na nějaké vysvětlování tady není čas, za to krvavějšími záběry se tady nijak nešetří. Navíc, hlavní hrdinka je docela kus (hlavně její ,,noční úbor" ji opravdu sluší). Jen tak mimochodem, je zajímavé, že té totální béčkovosti podlehli i jinak výborní čeští dabéří (Brabec, Soukup, Bubník a další) a házejí do placu těžce uvěřitelné perly. ,,Mě nemůžeš zabít Žééralde!" ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Druhej a poslední horor, kterej mě v mým životě opravdu vyděsil k smrti. Bylo mi něco pod deset a já na tohle koukal pozdě večer. A to už jsem za sebou měl spoustu chuťovek, od Evil dead přes Pátky třináctýho, Noční můry, Hellraisera a všechny možný různý béčka. Celkem kolem sto stopadesáti kousků. Další horor, kterej mě tou dobou tak vyděsil byl Englundův Předvolba 976. Tak panickej strach jsem už nikdy necítil a jsem tomu opravdu rád. A jen děkuju bohu, že mě to nijak nepoznamenalo do budoucna, i když z doktorů mám docela smíšený pocity, hlavně když mám jít do nemocnice třeba na prohlídku. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Scenáristom stačili na napísanie scenára 3 týždne. (beso74)
  • Film byl natáčen v Agnew State Hospital v Kalifornii. Křídlo, kde se nejvíce natáčelo, bylo do té doby již po několik let opuštěné a bez elektřiny. (Eluin)

Reklama

Reklama