Reklama

Reklama

Vše, co řekneš, tě bude pronásledovat. Bude tě děsit všechno, co uvidíš. Vše, co uslyšíš, tě přivede na samý okraj. Jsou letní prázdniny a novopečený student Lewis Thomas se rozhodl s dívkou svých snů Vennou vydat napříč kontinentem. Ale jeho romantické naděje pokazí objížďka, když zastaví svému staršímu bratrovi Fullerovi a ten ho přemluví, aby si udělali krutý žert z osamělého řidiče nákladního auta. Nebezpečný Rusty Nail, kterého nikdy osobně neviděli a znají ho jen z vysílačky, se ale chce smát naposled... a hodlá se mstít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Taky jsem se smál, ale nevím, jestli to nebyl záměr. I když - napětí se nekonalo. Myslím, že to slovo teenagerský je velmi důležité, protože mě spíš než thriller zajímaly potencionální nuance v tom trojúhelníku. Na DVD má film víc možných konců, ale ubezpečuju vás, že tenhle je z nich nejlepší. Málem bych zapomněl - pěkná hudba Marca Beltramiho. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Lewis Thomas (Paul Walker) se vydává napříč Spojenými státy za dívkou Vennou (Leelee Sobieski). V půlce cesty se dozvídá, že jeho bratra Fullera (Steve Zahn) právě pustili z vězení, a tak si na své cestě udělá malou odbočku a bratra vyzvedne. Jenže cesta je nudná, a oba se baví posloucháním okolních řidičů ve vysílačce, a až se rozhodnou zapojit do rozhovoru, tak Lewis předstírá, že je žena. Jenže každá sranda něco stojí, a Rusty Nail, který se tím nebaví vůbec se rozhodne pomstít... Nevím kam čeští distributoři chodí na ty názvy - pro tento film se mnohem víc hodil ten originální. Jinak jde samozřejmě o remake prastarého Spielbergova Duelu, šmrncutého teenagerskou komedií - k čemuž dopomáhá hlavně herecké obsazení - Steve Zahn, Paul Walker a Leele Sobieski, bych očekával opravdu spíš v teen komedii. Jinak na podobných filmech mne fascinuje, jak mají v USA dlouhatánské, rovné a hlavně poloprázdné dálnici, u nás na D1 by se něco takového stát nemohlo :) ()

Reklama

Miagy 

všechny recenze uživatele

S tozpočtom 23 mio $ mohli vyťažiť z takéhoto thrileru omnoho viac. Na film sa dá pozerať, nenudí príliš a obsahuje pár dobrých námetov a nápadov,. PLUS: sympatickí herci, dobrá hudba, film má celkom spád - lepší v druhej polovici, "otvorený záver" MINUS: málo napätia, slabšie výkony, mierne zmetený scenár... ale inak pohodička... 3 * ako vyšité. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky obomleté, ale na moje prekvapenie sa to naozaj podarilo. Myslel som nahánačka auto vs. kamión, obohrané odzadu-odpredu, ale príbeh skvelo prekvapí. Scenár a výkony hercov síce kolísajú, čo nezachraňuje ani Leelee, ale páčil sa mi Steve Zahn. Film bez okamihu nudy! A záveru sa nemôžem vytknúť takmer nič. 80%. ()

Cheeker 

všechny recenze uživatele

Na to, že je v popisu Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller, tak první polovinu filmu jsem se náramně bavil, hlavně když Paul Walker mluvil do vysílačky, a vypadalo to spíš na komedii. Ale druhá polovina nezklamala a napínala mi nervy až k prasknutí. Ve své podstatě jde o normální road movie s hororovým podtextem. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • K filmu byly natočeny tři různé konce. (Holina)
  • Pro noční scény byly vyměněny světla kamionů a aut za přistávací světla letadel kvůli vysokému jasu. To pomohlo k absolutnímu ztmavení oblohy i při svítání. (Cheeker)

Reklama

Reklama