Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 2

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (239)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování bylo teda o dost slabší než minulý díl. Atmosféra je opravdu mizerná, postavy nejsou moc zajímavé. Je to celé dost tmavé. Lekačky nejsou nic extra a ani samotná Žena se tam moc neobjevuje. Takže děj se posouvá až do roku 1941, kdy jsou do domu v bažinách poslány děti z bombardovaného Londýna. Dvě vychovatelky se tam o ně starají. Děti ale začnou záhadně umírat. Zbytek si asi dokážete domyslet sami, zbytečné pokračování... "Nemám rád vodu." ()

luka4615 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto o ničem. The Woman in Black: Angel of Death nepřichází s ničím novým, v podstatě jenom parazituje na filmu z roku 2012. Je také absolutně bez nápadu či kreativity a neviděl jsem v něm ani špetku hutné atmosféry, které měl první díl na rozdávání. Občas jsem měl dojem, že sleduji nízkorozpočtovou nepovedenou napodobeninu předchozího filmu. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co jsem chtěl, to jsem dostal. První díl mě nadchl a i když má dvojka k těmto pocitům poměrně daleko, zklamán určitě nejsem. Děj jede jakoby přes kopírku. Doba se sice posunula, vyměnily se i oběti, ale lokace zůstala stejná a nezměnila se ani dáma v černém, která je stále tou pomstychtivou mrchou. Atmosféra na jedničku, lekačka se také nějaká našla a neokoukaní herci jsou sympatičtí. A to mi v tomto případě stačí. 80% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, a dost možná ještě dál, je rybníček Brčálník… Ženská v černým už zase řádí a všichni malí haranti by se měli mít na pozoru. Na pozoru by se však měl mít i divák, páč všechno, co jste kdy chtěli vědět o nefunkčním hororu nebo nefunkčních lekačkách a báli jste se zeptat, tu je. Herci fajn (dokonce i ti dětští), prostředí (jak jinak) taky fajn, ale ten příběh... a ta atmosféra... a ta (nijaká) hudba (což je fakt "sukces", když vám jí složil někdo, kdo se jmenuje Marco Beltrami, gosh), prostě toto se nepovedlo, žel žel... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Je mi smutno z toho, že studiu Hammer se nedaří navázat na zlatou éru horrorů. Bez nápadu, neoriginální a hlavně - Žena v černém 2 NENÍ STRAŠIDELNÁ. Děsit lekačkami umí kdejaký amatér, budovat napětí a mrazivou atmosféru - to se musí prostě umět. Přitom lokace výborná - starý dům na ostrově, temné moře, mokřiny, zpustlý hřbitov, mlha.... Původní snímek nebyl remakem překonán, dvojka je ještě slabší. Nejnapínavější je scéna na nočním letišti, což však film nezachrání. Dvě hvězdy za kameru, pěkné vizuální zpracování a sympatické postavy. Toť žalostně málo... A poslední záběr - k smíchu! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Filmaři se u druhého filmu rozhodli použít stejné kulisy vnitřních částí domu Eel Marsh House, ve kterých v roce 2011 natáčel režisér James Watkins a jednotlivé místnosti rozšířili. (ČSFD)
  • Tvůrčí tým se oproti prvnímu dílu nezměnil. (MikeCool)

Reklama

Reklama