Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O slavné cestovatelské dvojici, ale především o osudech dvou lidí, kteří si zvolili nelehkou cestu životem.  Dokument je založen na osobních, velmi upřímných výpovědích J. Hanzelky a M. Zikmunda. Je to příběh neznámých komerčních inženýrů, kteří se v roce 1947 vydali s Tatrou 87 na cestu kolem světa. Po více než třech letech se – díky svým reportážím z cesty, vracejí jako nesmírně populární dvojice, kterou každý zná, kterou každý obdivuje. Jak se to stalo, jak to poznamenalo jejich životy, o tom vypráví tento pořad. Zachycuje místa jejich dětství a dospívání, mapuje celou jejich přípravu na cestu, v archivních místech ukazuje nejdůležitější okamžiky jejich cest, popisuje, jak tyto filmy natáčeli a stříhali, film ukazuje i jejich soukromí. Ale hlavně se zabývá tím, kým vlastně tito muži jsou, co prožívali, jaké byly uzlové body jejich životů – osudové křižovatky, kdy museli volit, kam se vydají dál: jestli zvolí pohodlnější cestu, na níž se přizpůsobí poměrům, nebo cestu obtížnější, na které si však zachovali všechno, o co jim v životě šlo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to řemeslně kvalitní jako dálnice z Ostravy do Bohumína, včetně neposlouchatelného hudebního podkresu. Ale obsahově jasně za pět. Výsledek je kompromisní čtyřka. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na začátku je sen. Pak se pracuje na tom, aby se sen přetavil na skutečnost a kruh se uzavírá v momentě, kdy někde stojíte, na něco zíráte a dokážete ze sebe vydat jenom "to je jako ve snu!" Průser je, že hned tu samou noc se vám určitě bude zdát sen nový a vy tak z toho kolotoče v životě neslezete. Počkejte - on to není průser, ale štěstí. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nádherné časově posloupné vyprávění s mnoha doku záběry panů Hanzelky a Zikmunda, ke konci trošku hořknou, když oba pánové vyprávějí jak se jim cestování podepsalo na rodinný život a komouši na osobní, ale vydržel bych je oba poslouchat klidně mnohem déle. Pan Hanzelka a pan Zikmund jsou pro mě jedni z největších českých osobností co kdy tato země měla. Miluju zásadový, statečný lidi se smyslem pro humor, oni jsou prostě doživotní vzor a inspirace. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Toto je takové to první polistopadové vzpomínání dvojice Z+H nebo H+Z. Není moc dobré se na něj dívat víckrát, protože pak se bude zdát, že je proti těm pozdějším o něco slabší. 70% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama