Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (966)

Lima 

všechny recenze uživatele

Roztomilé, to především. Ale 4* s odřenýma ušima. I vzhledem k velkému týmu scenáristů jsem čekal daleko propracovanější humor, lépe vypointovaný a ne tak často infantilní. Rozhodně se nejedná o "shrekovskou" explozi odkazů, citací a dvojznačného humoru. Ty opravdu vtipné situace (hipísácký pacifistický fanoušek Hendrixe vs. vojenský vůz) nepoberou malé děti, těm bude ke štěstí stačit, že animace je d-o-k-o-n-a-l-á. Moralitka v závěru byla fajn. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Usedal jsem s melancholickou náladou a v očekávání, že mi to Auta alespoň trošku vylepší. Ale výsledek byl bombastický, nálada se po pár minutách úplně změnila a já si mohl vychutnat dvě hodiny opravdu úžasného animáku! Sice s ebudu opakovat, ale Pixar je fakt jediný, který dokáže dát i plechovým miláčkům lidské vlastnosti a dovést to do dokonalosti. A taky jako jediný vymazal mýtus o tom, že animáky jsou jen pro děti. Dokáže totiž udržet určitou hranici, při které si to užije opravdu každý. Jak mladí, kteří dostali poučný závěr a dospělí spoustu skvělých hlášek. Animace je znovu zavedena do extrémů a konkurence se hledá opravdu těžko, místy jsem měl pocit, že to není vůbec animované, ale hrané. Cars jsou určitě jedním z nejlepších animovaných filmů! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to len asfalt.“ – „Nie. Je to niečo viac.“ Čo chcete počuť. Pixar je Pixar. Po hračkách, vodných tvoroch či príšerách z vstavaných šatníkov, prišla rada na „obyčajné“ autá, ale to by nebol Pixar, aby do jednoduchého scenára neprepašoval výborné dialógy, vynikajúcu vizuálnu stránku, pôvabné postavy a decentne podané ponaučenie. Pixar je pre deti a dospelých to, čo už aspoň desať rokov nie je Disney Pictures. Farebné, nostalgické, vtipné, magické... a veľa traktorov k tomu (a vtipné záverečné titulky). AUTÁ sú venované pamiatke dlhoročnej šedej eminencii animovaného filmu, Joeovi Ranftovi, ktorý v roku 2005 zomrel pri dopravnej nehode. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený a určite aj najlepší animák za rok 2006.....................Soundtrack Randy Newman: 1. Real Gone - Sheryl Crow ,2. Route 66 - Chuck Berry ,3. Life Is a Highway - Rascal Flatts ,4. Behind the Clouds - Brad Paisley ,5. Our Town - James Taylor ,6. Sh-Boom - The Chords ,7. Route 66 - John Mayer ,8. Find Yourself - Brad Paisley ,9. Opening Race ,10. McQueen's Lost ,11. My Heart Would Know - Hank Williams ,12. Bessie ,13. Dirt Is Different ,14. New Road ,15. Tractor Tipping ,16. McQueen and Sally ,17. Goodbye ,18. Pre-Race Pageantry ,19. The Piston Cup ,20. The Big Race ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

K tomuto animáku som sa dostal len neskôr, a vôbec som nevedel, čo od neho mám čakať. Braček sa naň bol podívať v kine aj s rodičmi, a hovorili, že sa im to páčilo. Neskôr som si to pustil aj ja, a musím povedať, že môj názor je úplne rovnaký. Pobavilo, nenudilo. Samotný nápad bol veľmi originálny a spracovanie tiež príjemne prekvapilo. Nič viac som nepotreboval. Bolo tam aj Ferrari s Schumim :) ()

Galerie (105)

Zajímavosti (77)

  • Když se na začátku filmu Blesk McQueen (Owen Wilson) povzbuzuje, řekne také „rychleji a zběsileji“, což může být narážka na film Rychle a zběsile (2001) a jeho pokračování. (mar48)
  • Vo filme sa objaví aj auto Mario Andretti. Mario Gabriele Andretti bol jeden z najúspešnejších amerických automobilových pretekárov a jeden z dvoch pretekárov, ktorým sa podarilo vyhrať v závodoch Formula One, IndyCar, World Sportscar Championship a NASCAR. (frxXx)
  • Paul Newman nadaboval bývalé závodní auto, Doktora Hudsona, přičemž sám automobilovým závodníkem býval. (PlayEasy)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama