Reklama

Reklama

Mapy ke hvězdám

  • Kanada Maps to the Stars (více)
Trailer 3

Dr. Stanford Weiss (John Cusack) a jeho manželka Christina (Olivia Williams) jsou typickými představiteli hollywoodské rodinné dynastie. Ale rozhodně nejsou typickou rodinou. On je psychoterapeutem pečující o hollywoodské hvězdy a také autorem úspěšných motivačních knih, které mají jejich čtenářům zajistit více dokonalý a šťastný život. Christina se zase snaží rozvíjet hereckou kariéru jejich třináctiletého syna Benjieho, který je dětskou hvězdičkou a zároveň byl od devíti let na protidrogové odvykací kúře. Kdežto dcera Agatha (Mia Wasikowska) byla pro změnu propuštěna z léčebny, kde se léčila z pyromanie a vrací se zpět do rodiny. Agatha se po návratu stane osobní asistentkou jedné z otcových hvězdných klientek, stárnoucí herečky Havany Segrand (Julianne Moore). Ta se neustále vyrovnává se slávou své mrtvé matky. I proto urputně usiluje o natočení remaku filmu ze 60. let, který její matku proslavil. A aby toho na ni nebylo málo, musí čelit nočním návštěvám matčina přízraku. Jediným, kdo vidí životy hollywoodských hvězd a hvězdiček s nadhledem, je řidič limuzíny Jerome (Robert Pattinson). Ale i on touží po filmové slávě. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (257)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Skvostné psychologické drama, které opravdu unikátním způsobem ukazuje onu odvrácenou stránku Hollywoodu. Nebudu lhát, že to je poměrně dost šílené a až za vlasy přitažené, ale nevadilo mi to a nemám, co tomuto filmu vytknout. Skvělé herecké obsazení, kterému vévodí Moore a Wasikowska, příjemné výkony Pattinsona a Cusacka. Pro mě bezchybné. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PENÍZE POBLÁZNÍ KAŽDÉHO…." /// Hollywood jako Mekka schizofrenie. Obklopen šílenstvím obdivuju Cronenbergovu tvůrčí kreativitu, páč svět nejfalešnější přetvářky baví. BAVÍ! Takhle my tady žijem – co role to perla! A DOZVÍ SE O TOM CELÝ SVĚT! Nebo aspoň ten, kterej miluje Davidovi zvrhlosti. Byť tentokrát ty, jenž máme uvnitř. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Uvažuju o koupi hovna nějaký hvězdy. 2.) Potřebuju vyzvednout nějaké recepty. Avian, Vicodin, Xanax, Zoloft, potom Astragalus, Goldenseal… 3.) Chcu napsat Barboře Orlový. 4.) Thx za titule ,,ni.na29“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Excellent. Sžíravá satira démona kapitalismu, vládnoucího povrchním celebritám v ulicích Beverly Hills. Všichni proti všem a každý sám za sebe aneb s Cronenbergem objevíte netušené levely sobeckosti. A taky prdící Julianne Moore, konečně. Fakt psycho, žánr experimentální fantasy nabírá zcela nečekaný směr. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Cronenberg s každým svým filmem potvrzuje výjimečnost své tvorby.Jeho příběhy jsou jako nekonečná bažina s klidnou hladinou, pod jejímž povrchem se bahenní sopky chystají k smrtícímu výbuchu. Jako pavouk sítě spřádá svůj film - zpočátku vidíte jen samostatná vlákna, která nedávají moc smyslu, ale když na konci poodstoupíte, objeví se pavučina v plné kráse. Masky, přetvářka, pozlátko, svět luxusu...oheň, drogy, beznaděj, zánik, smrt. Cronenberg necouvne tam, kde se jiní zastaví. Vulgární dialogy nejsou prvoplánové, brutální činy jsou nevyhnutelné. Zdánlivě se vlekoucí snímek se postupně dostane do obrátek a cválá nezadržitelnou rychlostí až tam.... J.Mooreová je fascinující. Film rozhodně ne pro každého. ()

Hortensia 

všechny recenze uživatele

Ohromne sa mi páči zobrazenie šialenstva v tomto snímku. A jeho až démonická podstata plynúca z čírej zlo vôle všetkých postáv. Zlovôĺa, ktorá prechádza do bludov a blúznenia, prízrakov, ktoré sú sprievodcami tejto tragédie, ktorá na jednej strane bezvýcodnosťou a determinovanosťou pripomína shakespearovské masakre, na druhej anitcký Cosmopolis. Desivý, rozrušujúci film. Sympatické, že sa v dnešnej dobe niekto odváži problematizovať na filmovom plátne Eitku. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (7)

  • Poprvé za celou kariéru natáčel režisér David Cronenberg v USA, všechny jeho předchozí filmy vznikaly bud' v Kanadě, nebo ve Velké Británii. Natáčení probíhalo 5 dní v Los Angeles a Beverly Hills. Dále se točilo v Torontu. (Phill67)
  • Film sa natáčal od 8. júla do augusta 2013. (Arsenal83)
  • Bruce Wagner napsal scénář již v roce 2007, ale kvůli problémům s financemi bylo možné film natočit až v roce 2013. (Ajjinka)

Související novinky

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

David Cronenberg si vybral svůj další projekt

13.05.2022

Legendární kanadský režisér David Cronenberg (Moucha, Dějiny násilí) letos po osmileté pauze od uvedení svého posledního snímku Mapy ke hvězdám z roku 2014 představí svůj nejnovější příspěvek do… (více)

David Cronenberg plánuje seriál

David Cronenberg plánuje seriál

02.09.2018

Režisér Východních příslibů nebo Dějin násilí David Cronenberg si poprvé vyzkouší televizní formát. Na festivalu v Benátkách to oznámil novinářům, podle jeho vlastních slov se pak jedná dlouhodobě o… (více)

Reklama

Reklama