Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dnešní době jsou nejcennějším zbožím informace. Film Kandidát ukazuje velkou moc médií, která manipulováním s událostmi mohou ovlivňovat celý svět. Příběh sleduje zákulisí politické kampaně kandidáta na prezidenta. Do volby hlavy státu zbývají 2 měsíce. Úspěšný a vlivný majitel reklamní agentury Adam Lambert přijímá lukrativní zakázku. Má realizovat prezidentskou kampaň pro zvláštního kandidáta - nevýrazného, maloměstského podnikatele. Cílem je pouze rozvířit politické vody a ubrat pár hlasů protistraně. Lambert je zvyklý bez skrupulí každým manipulovat a vždy dosáhnout svého. Jenže na večírku v klubu se nechá vyprovokovat a uzavře sázku se svým rivalem - Ivanem Mullerem, který pracuje pro jasného favorita celých voleb. Ve hře je přibližně sedm miliónů eur. Lambert vsadil všechen svůj majetek na jediného koně, neznámého kandidáta. Zapřísáhnul se, že z této nuly udělá nového prezidenta, a to rovnou v prvním kole prezidentských voleb... Kandidát zobrazuje, co se na politické scéně děje nebo velmi lehce udát může. Je cynickou analýzou společnosti, která se nechá manipulovat bohatými a mocnými. Ti, kteří tahají za nitky, vytvářejí svět, ve kterém mizí hranice mezi pravdou a iluzí či dobrem a zlem. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (409)

pepo 

všechny recenze uživatele

Takže, dá sa to keď sa chce príp. vie. Remeselne fantastické* , vynikajúco zahrané *, skvelo napísané * . Film má spád *, gule* , ambície* aj to srdiečko* . Hodnotiace absolútno 10/10 *. legenda * - na slovenské pomery normálne je to na nejakých 5 - 6/10 , takže kto chce môže priemerovať. ja zaokrúhľujem na 4* Ale tadeto vedie cesta a Karáskovi by som nemal problém nechať režírovať napr. Saw 9 a mohla by to byť megapecka * P.S. darmo, film v ktorom je Judit Bárdos nemôže byť zlý ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Ono to v tom 2013 vyzeralo ako sranda, ale dnes v tom vidím pomaly všetko čo sa v tejto smiešnej krajinke odohráva pred prezidentskými voľbami. Len s rozdielom že Zuzanu Potôňovú netreba strieľať. Audiovizuálne na domáce pomery veľmi vyspelý film. 9/10 P.S kniha je lepšia a ani pointa objednávateľa tam nepôsobí ako našraubovaná. ()

Reklama

Hedka 

všechny recenze uživatele

Hm, zdá sa, že je to presná trefa - takmer prorocký film. Nestalo sa náhodou niečo podobné aj teraz - pred našimi prezidentskými voľbami?! V hlavnej úlohe Zuzana Potôňová .... Uff, sila ! Tvorcovia však predsa niečo nemohli predvídať. Neuhádli kto za tým v skutočnosti bude o 6 rokov. Mohli si odpustiť ten pľuvanec na Cirkev - NOS a GS nemajú s Cirkvou nič spoločné. Iba ak to, že ju majú " v zuboch".... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mám pocit, že se v posledních dvou letech Slovenská kinematografie začíná zvedat. A nestává se málokdy, že by v tom neměli prsty i Češi, kteří letošní rok pro změnu spíše odflákli. Každopádně klobouk dolů. Kandidát je dobrá satira na dnešní politično, až mi z toho bylo na blití. Jak jinak. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Na tento ambiciózní film jsem se velmi těšil a hodně se mi líbil. Nadchnul mě představitel hlavní role, Marek Majeský, jakož i technické zpracování snímku, které považuji za velmi progresivní a vydařené. Takto nějak si představuji jednu z ideálních podob moderního filmu tuzemského původu - zaměřuje se na aktuální téma, vypovídá o naší společnosti a není trapný, komerční ani zbytečný. Z některých scén, fórků, nápadů a muziky jsem byl vyloženě nadšený, a celkově se nemohu ubránit dojmu, že takový závan filmařské svěžesti v kinech dlouho nebyl. Myslím, že tato česko-slovenská koprodukce se vydařila mimořádně šťastně. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (27)

  • Snímka sa premietala v 35 krajinách sveta, vrátane USA, Kanady, Austrálie, Japonska, niekoľkých prehliadok a festivalov vo Francúzsku, Vietname či Srbsku. V tomto drží v ére samostatnosti Slovenska primát. O zakúpenie práv na adaptáciu diela bol dokonca veľký záujem z Nemecka a Chorvátska. (Biopler)
  • Adam Lambert i jeho predstaviteľ Marek Majeský oslavujú narodeniny v ten istý deň, konkrétne 23.8. (De Large)
  • Keď Lambert (Marek Majeský) otvára v nemocnici dvere na záchode, má popol na jeho cigarete ani nie pol centimetra. Keď ju v nasledujúcom zábere vtlačí do úst "starému námorníkovi", tak má asi 2 cm. (De Large)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

54. Zlín Film Festival startuje již 30. května 2014

28.05.2014

Je to ideální datum, protože mimozlínšťané mohou využít k návštěvě Zlína především víkend. Nejedná se totiž jen o festival určený dětem a mládeži, zajímavé filmy z více než 55 zemí světa zde zcela… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno