Reklama

Reklama

Ninja 2: Pomsta

  • USA Ninja: Shadow of a Tear (více)
Trailer

VOD (1)

Těhotná manželka mistra bojových umění Caseyho Bowmana byla zavražděna. Ztrátou zlomený Casey pomalu ztrácí důvod žít, dopředu ho žene jen neuvěřitelně silná touha po pomstě. Bowman se domnívá, že vrahem milované ženy je obávaný mafián Goro. Na pohřbu se setká s bývalým studentem Nakabarou, který mu nabízí trénink ve své škole bojových umění v Thajsku. Zprvu to odmítá, pak se rozhodne, že tam odjede. Při jednom zápase s Nakabarovým studentem Casey ztratí nervy a začne útočit skutečnými údery. Nakabara ho nabádá, že se musí naučit ovládat své emoce. Aby byl Casey schopen vypátrat a porazit svého protivníka, musí povýšit svoje bojové schopnosti na novou úroveň. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

castor 

všechny recenze uživatele

A já se docela bavil. Děj jsem prakticky neřešil. Když se hbitý Brit Scott Adkins pokouší po nepřirozené smrti manželky o emoce, je stejně zoufalý jako devadesát procent jemu podobným akčních bijců. Atmosféru let osmdesátých už navíc nikdo nezopakuje, ba se jí ani nepřiblíží. Zraky i naděje se tak ubírají výhradně na akci. Ta je téměř permanentní a musí se líbit. A to i přesto, že z véháesek bojových filmů už tak maximálně utíráme prach, pokud už dávno neskončily v koši. Tenhle Ninja nabízí nápaditou choreografii, na danou produkci velmi slušnou kameru a několik nebeských kopů, které zná Belgičan Jean-Claude možná tak akorát z videoher. Souboje jsou navíc přehledné a bez zbytečného střihu, takže na béčkový děj rychle zapomeneme. 60% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Wow, Isaac Florentine umí natočit kontaktní souboje jako málokdo! Perfektně přehledné, masivně energické a se skvěle použitými (a nikoli nadužívanými) zpomalovačkami. Akce je opravdu špičková a její celkové množství se pohybuje v nadprůměru. Příběh je samozřejmé béčkový, možná až zbytečně naivně a stupidně béčkový, ale dá se to přežít. Horší je, že s postavou Caseyho je nakládáno jako s polobohem. Scott Adkins zkrátka do zdejšího prostřední nezapadá nejen ksichtem, ale i aurou, kterou mu režisér apriori přiřknul. V žádném momentu filmu o něj nemáte strach, jeho soupeři jsou až nedústojní a to je škoda. Už přeci Fist of Legend jasně ukázal, že charisma musi být na obou stranách bojiště. Nakonec ale stejně 4*. :) 7/10 ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Je pro mě velkou radostí sledovat takto choreograficky vypiplané a hlavně krásně přehledně nasnímané kontaktní souboje (v tomto ohledu tudíž zasloužená poklona pro režiséra, kameramana, střihače a choreografa). Navíc je těch bitek opravdu hodně a minimálně jedna se celá odehraje během jednoho nepřerušeného záběru... Bohužel i přesto je NINJA: SHADOW OF A TEAR mírným zklamáním, protože první hodina nepříliš zajímavě v podstatě pouze opakuje stejné schéma stále dokola - Adkins někam přijde (kamkoliv) a všechny tam zmlátí. Někdy seřeže dva lidi, někdy pět, deset atd. Z hlediska příběhu to občas má svůj smysl, ale v pár případech je ta nastalá bitka totálně samoúčelná (scéna v baru). Smutné však je především to, že i ty nakládačky jsou víceméně pořád stejné. Samozřejmě, že kdo není na spolupráce Florentina a Adkinse ještě zvyklý, tak bude patrně hodně nadšený, ale mě zkrátka po NEPORAZITELNÉM 2 a 3 tohle přijde už jen jako rutina (ovšem rutina v tom nejlepším smyslu slova!). Naštěstí to z té monotónnosti a schématismu jakž takž vytahuje závěrečná dvacetiminutovka, která už má trochu i atmosféru a všechny finální střety jsou něčím výrazné. Kvůli tomu má však divák o to silnější pocit, že první dvě třetiny stopáže byly takřka zbytečné... Takové grády, "emoce" a pestrost soubojů jako měly oba dva zmiňované vězeňské akčňáky tenhle film holt nemá, ale to určitě neznamená, že by ho fandové bojových umění a sympaťáka Adkinse měli minout - naopak! 60 - 70 % ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Splněný sen ! Když vidíte, že vyšel nový film s mlátičkovým polobohem v hlavní roli, tak vás zajímá jen jedna věc: "Kolika kreténům hlavní hrdina rozkope řiť na 333 půlek (a jo, vim, že je to nemožné... jako ty půlky ... jako liché .. no, to je jedno)". Navíc, tenhle film by měl mít subplot ve znění "Nasraný Scott Adkins nakopává sranice každému asiatovi, na kterého narazí". To jediné potřebujete vědět. Nic jiného se tu vlastně neděje. Tahle euforie je mimo jiné způsobená i naprostým zklamáním Special ID, kde byl poměr keců a fajtů 80:20 (navíc i ta choreografie stála za vyližprdel). Tady Adkins kope do všeho, co se mu postaví do cesty, dává 5 kopaček za letu, a stíná hlavy kobrám katanou. Scénář měl maximálně tak 50 stránek ... ale koho to kurva zajímá, my všichni stejně jen čekáme jak bude vypadat další bitka, takže nesmysly typu "prázdná místnost a Adkins schovany za kamerou" nebo "Adkinsovy perfektně padne každý oblek od metr pade vysokého asiata" milerádi přehléneme :) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Slastně sem si při sledování filmů masíroval bradavky.Jelikož choreografie soubojů a celkově jejich nasnímání je naprostá pecka a Stallonova dementní banda v kurva těžce Postradatekných by se měla podívat, jak se kurva točí, snímají a stříhají akční scény.Co na tom, že scénář je jednoduchý jako syn vesnického debila a televizní rosničky.Tady ten adrenalin funguje dokonale.O to víc sem v šoku, jelikož jednička byla opravdu strašná, ale strašná kokotina kde byla dementnost scénáře tak příšerně velká, že nešla akceptovat ani ta unylá akční stránka.Tady je to vobrat vo 1000% a nejvíc mě potěšilo, že ta otravná, uječená, ufňukaná, hnusná žlutá píča chcípla hned na začátku, to jsem si úplně slastí podrbal koule.Příjemná akční pecka která kurevsky překvapila.60%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Scott Adkins (Casey) si počas natáčania poranil chrbát, a tak ho musel v niektorých scénach zaskočiť kaskadér Brahim Achabbakhe. Vôbec po prvýkrát sa tak stalo, že namiesto Adkinsa vystupoval v bojovej scéne jeho dablér. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Thajsku a jeho metropole Bangkok. (MikaelSVK)
  • Vo Veľkej Británii bola vydaná cenzúrovaná verzia, z ktorej bol vystrihnutý kohúti zápas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama