Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmoví tvůrci Matrixu a V jako Vendetta, přinášejí v Ninja Assassin další krev (hodně krve!) do žánru filmů o bojových uměních. Korejská popová hvězda Rain (Speed Racer) hraje hrdinského, smrtelně nebezpečného Raiza, vychovávaného od dětství po způsobu mýtického klanu Ozunu. Teď ale bývalí spolubojovníci Raiza pronásledují, protože se odvrátil od nich i jejich autoritativního patriarchy (legenda bojových umění Sho Kosugi)... a je na útěku s agentkou Europolu (Naomie Harris), která má důkaz, že klan prodává své zabijácké služby vládám různých zemí. Film je přehlídkou akce od počátku až do konce - rychlé, kruté, plné zbraní (řetězů, mečů, holí, hvězdic) a úžasných fyzických výkonů. Nebojte se zbraně, ale ruky, která ji ovládá. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

aneb jak Wachovské napadla skvělá myšlenka, že tentokráte zkusí změnit cílové publikum a po stylizovaném a sakra rychlém Speed Racerovi, který ale byl "jen" pro děti, přesídlí na úplně opačnou hranici a natočí ultrabrutální znovu stylizovaný film o z nějakého divného důvodu se msticím ninjovi, kde budou stříkat hektolitry strašné digitální krve, budou tam flashback záběry (tak oblíbené...) ukazující totálně tvrdý výcvik a nebude tam žádný smysluplný dialog a už vůbec žádný děj. No ty poslední dva body možná nebyly až tak očekávané, ale i kdyby opravdu vsadili bratři jen na ty souboje, stejně by prohráli.. Prostě úplně odbytý film bez života, s formálně hrajícími a tvářícími se postavami, hlavně ti detektivové či co to bylo, jsou k smíchu a scény s nimi jsou jak z nějakého německého TV filmu.. Příběh, jak jsem už napsal, vůbec neexistuje, nebo možná ano, ale je tak okleštěn na úkor vizuálu, že se nemá cenu o něm vůbec zmiňovat. Vizuál samotný, který měl být podle všeho jedinou zbraní filmu, nefunguje přesně tak, jak by měl.. Když jsem se těšil na tento film, rozhodně jsem nečekal, že nějakého McTeiguea nechají Wachovsti až tak ujet a vůbec nedokážou ukočírovat tak nadějný projekt. Ano, stále jsou některé bitvy ninja vs. sto ninjů relativně úžasné, ale jen kvůli tomu, abych viděl jak někdo kosí jednoho nepřítele za druhým, jsem tento film vidět nechtěl. Nemluvě o tom, že Rainova nesmrtelnost, pitomé videoklipové záběry a ta debilní černoška mě strašně štvaly.. Chceš návod, jak poznat, že se kolem tebe pohybuje ninja? stačí poslouchat a když uslyšíš tichý zlověstný svist, resp. se ti podaří uvidět podivně rozmazanou černou čmouho jak z nějakého hororu, věz, že zabiják je blízko. A je opravdu neviditelný, má takové dokonalé maskování jak predátor, vlastně ještě lepší.. Ale nemusíš se bát, protože stačí aby přišel náš hrdina Rain, který si dává jednoho za druhým k snídani jakoby se nechumelilo.. Prostě strašná retardace a jen díky i když nesmyslným, ale přesto bitkám, které vypadaly jakž takž a občas jsem se nad některými pohyby pousmál, dávám dvě.. (prostě jsem se nudil méně než u New Moonu, ale musím se přiznat, že jsem občas musel přesouvat..) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že deň po zhliadnutí tohto filmu idem napísať komentár a neviem čo písať, pretože si poriadne nepamätám o čom film bol, a to asi o niečom svedčí. Keby som mal samostatne hodnotiť akčné scény, tak by bezpodmienečne dostali plné hodnotenie. Akcia je v tomto filme naozaj neutíchajúca a pre nadšenca žánru určite nebude sklamaním. Film však nemožno zakladať len na scénach s akciou, ale treba ich vo filme aj niečím pospájať. Najideálnejším riešením je obvykle dobrý scenár, originálny príbeh, dobré herecké výkony, hudba a ostatné zložky filmu, ktoré vidíme najmä pri nomináciách na rozličné filmové ceny. Všetky však vo filme šliapu len akýmsi zlomkovitým tempom a na výsledku je to citeľne badať. 60%. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

James McTeigue je pro někoho možná jen tím hloupým americkým chlapečkem, co si tak rád hraje se samurajským mečem, ale jeho Ninja Assassin je coby víkendová jednohubka k nezaplacení. Navíc je radost pohledět na takové množství protržených krevních konzerv. Akorát se mi nechce věřit, že se na tak béčkovém scénáři podílel TEN J. Michael Straczynski, co se vytasil s Výměnou nebo komiksovou Krajinou půlnočních stínů. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zľahka nábeh na guilty pleasure. Jednoducho ma to bavilo. Vďaka geniálnej úvodnej scéne sa dá prežiť nasledujúca cca 30-minútovka, ktorá je pekelná po všetkých stránkach (herecky i scenáristicky, dialógy sú čistý hnoj, navyše to vyzerá príšerne lacno a televízne), ale potom už vypukne nonstop bitúnok a človek si môže užívať slušnú choreografiu a gejzíry (digitálnej) červenej. Iste, všetky bitky sa kvôli nindža-spôsobu boju odohrávajú v prítmí a tieňoch, takže mnohí budú namietať, že je to neprehľadné, ale ten občasný chaos je zámerný a účelný. Pri útoku nindžov ide práve o to, aby nebolo poriadne vidieť, čo sa stalo, len pekne lietajú ruky a nohy ;-). Dokonca aj tomu Rainovi som to žral, hoci jediná solídna hláška filmu ("Toto že je obávaný zabijak? Vyzerá ako člen chlapčenskej skupiny!") má niečo do seba. Samozrejme, od Wachowských človek čaká omnoho viac, ale pre ľudí, čo sú pre trochu "bojových umení" ochotní stále sledovať vandammovky a seagalovky, bude NA film storočia. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příšerná nuda. Ten comicsovej look tomu nehorázně sluší, to je ale bohužel tak všechno co lze na tom pochválit. Příběh je stupidní od začátku do konce, tempo je pomalejší skoro víc než u kterýhokoliv artu a Rain se sem absolutně nehodí. Nejhůře ale dopadly akční scény. Na těch je možná místy vidět hodně choreografie. Je ale utopená ve vlně spomalovaček, chaotického střihu a digitálních kejklí. I ta místy prvoplánová brutalita po chvilce omrzí. Bratři Wachovští extrémně přešlápli a James McTeigue utvrdil, že Vendeta byla jen celkem příjemný omyl. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Centrála Europolu nie je v Berlíne, ale v Haagu. (beso74)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu při tetování, je „The MC“ od Ryuzo. Na konci filmu pak hraje „Shazam“ od Spiderbait. (Duoscop)
  • Korejská popová hvězda Rain před filmem neměl s bojovým uměním žádné zkušenosti. Vše se naučil za 6 měsíců. (KucC)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Vraždy podle Edgara Allana

Vraždy podle Edgara Allana

16.11.2009

Příští týden má světovou premiéru akční krvák Ninja Assassin, který v produkci bráchů Wachowských (Larryho penis prý neskončil v koši) natočil James McTeigue. Film byl dotočen už loni, takže McTeigue… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama