Reklama

Reklama

Ninja 2: Pomsta

  • USA Ninja: Shadow of a Tear (více)
Trailer

Těhotná manželka mistra bojových umění Caseyho Bowmana byla zavražděna. Ztrátou zlomený Casey pomalu ztrácí důvod žít, dopředu ho žene jen neuvěřitelně silná touha po pomstě. Bowman se domnívá, že vrahem milované ženy je obávaný mafián Goro. Na pohřbu se setká s bývalým studentem Nakabarou, který mu nabízí trénink ve své škole bojových umění v Thajsku. Zprvu to odmítá, pak se rozhodne, že tam odjede. Při jednom zápase s Nakabarovým studentem Casey ztratí nervy a začne útočit skutečnými údery. Nakabara ho nabádá, že se musí naučit ovládat své emoce. Aby byl Casey schopen vypátrat a porazit svého protivníka, musí povýšit svoje bojové schopnosti na novou úroveň. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Každý den není posvícení a tak i v životě amerického ninji nastane okamžik, kdy vytáhne kostlivce své ženy ze skříně, dá mu nůžky s otočkou a odkvačí za kamarádem s prosbou o pomoc, aby se pomstil na nějakém druhořadém dýlerovi. Co čert nechtěl, dýler o tom věděl kulový a tak americkému ninjovi zbudou jen oči pro pláč. Náhoda však tomu bude chtít a on nakonec vraha své vietnamské manželky pomstí. Pár slušných bitek potěší, ale jinak je to dost prostý film, který může zaujmout snad jen pár kluků z prváku našich SOU. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Díky za každého dobrého nindžu a ať je třeba Angličan. Isaac Florentine čím dál lépe brousí čepele a souboje ve svých filmech a je mu jedno, že zřejmě nikdy nepřekročí hranici z B-movies do A-theatre movies. Staří šediváci mu však budou vděčni za oprášení něčeho tak kultovního, čím bezesporu ninja a ninjutsu jsou pro film. Zkušený video harcovník si již zvykl, že ninju hrával většinou neJaponec a proč tedy neobléknout do kukly a hábitu hbitého Adkinse. Ninja: Shadow of a Tear má skvělé souboje, kameru a bojovníky, ale opět tomu chybí jako v předchozím dílu víc toho nindžovství. A i tá toužebně očekávaná scéna s vykopáním staré bedny s výstrojí a mečem je prostě stále málo. Škoda také, že nedostal mnohem víc prostoru opravdový NINJA - Kane Kosugi. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Florentine s Adkinsom nesklamali a prinasaju bojovku roku a u mna osobne zdaleka vpredu mavaju dozadu smerom k Special ID a aj Tom Yum Goong 2. Bojovka preto, lebo z nej naozaj srsi na divaka krativita v choreografii (a to prekvapivo aj bez Larnella Stovalla), samotne suboje su dostatocne kontaktne, prierazne a tvrde. Strih snazenie ucastnikov nekazi, ale podporuje. B-ckovost deja je tu povinna, rovnako aj herecka prkennost vsetkych zucastnenych, i ked netvrdim, ze to vo vysledku aspon trocha nezamrzi. Velka spokojnost...a teraz mozem uz radostne ocakavat bliziacieho sa krala v tomto odvetvi... Raid 2 :-) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ještě okázale hloupější scénář než v jedničce (což už je co říct) a angažování ke všemu svolných thajských bijců dělá z druhého "Ninji" náramně nevyváženou, ale o to zábavnější podívanou. Klasické americké ninja bijáky, které nám nadělila továrna na brakové sny Cannon Films, nabízely unikátní kombinaci přímočaré klišovitosti, směšně překombinované mytologie a ohromnou porci klukovské naivity, a přesně na tento mix navazuje také Adkinsova a Florentineho série. Ve dvojce se tvůrci po společné lekci v efeknosti na "Undisputed 3" vykašlali na natáčení ve studiových exteriérech a na CGI dokreslovačky evokující "The Room" a soustředili se na perfektní ztvárnění soubojů a akčních sekvencí. Právě v úžasné symbióze Adkinse, choreografie a kamery leží hlavní síla sequelu. Až si člověk přeje, aby film měl ještě bazálnější scénář, protože každá minuta, kdy se řeší nějaké ninjovské pletichy jen oddaluje další skvostně koncipovanou akční sekvenci. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„The man who seeks revenge should dig two graves." Prvý Ninja sa hral na niečo čím nebol, zato Shadow of A Tear je poctivé béčko, ktoré je si svojej béčkovosti "plne vedomé". Jasné, že by sa mu dalo vytknúť mnoho vecí, ale v rámci svojho už v podstate vymierajúceho subžánru sa stále jedná o vysoký nadpriemer. Súboje sú, ako sa už na Florentinea patrí, vynikajúco natočené, možno choreografia mohla byť málinko nápaditejšia pri niektorých, ale hlavné je to, že ich je tu, s prepáčením, pokokot (Isaac v jednom rozhovore tvrdil, že 15, ja som napočítal 13 :)). Skrátka a dobre, najlepší "nindžafilm", aký som doteraz videl. 75 %. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Thajsku a jeho metropole Bangkok. (MikaelSVK)
  • Nôž, ktorý používajú dvaja útočníci v scéne, kde chcú ukradnúť Caseymu (Scott Adkins) prívesok, je japonský obradný nôž Tonto. (m.a.t.o.)
  • Vo Veľkej Británii bola vydaná cenzúrovaná verzia, z ktorej bol vystrihnutý kohúti zápas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama