Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmoví tvůrci Matrixu a V jako Vendetta, přinášejí v Ninja Assassin další krev (hodně krve!) do žánru filmů o bojových uměních. Korejská popová hvězda Rain (Speed Racer) hraje hrdinského, smrtelně nebezpečného Raiza, vychovávaného od dětství po způsobu mýtického klanu Ozunu. Teď ale bývalí spolubojovníci Raiza pronásledují, protože se odvrátil od nich i jejich autoritativního patriarchy (legenda bojových umění Sho Kosugi)... a je na útěku s agentkou Europolu (Naomie Harris), která má důkaz, že klan prodává své zabijácké služby vládám různých zemí. Film je přehlídkou akce od počátku až do konce - rychlé, kruté, plné zbraní (řetězů, mečů, holí, hvězdic) a úžasných fyzických výkonů. Nebojte se zbraně, ale ruky, která ji ovládá. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zrada plodí krev. A krev zde stříká po hektolitrech. Překonal vlastní strach, překonal vlastní bolest, nepřekonal však ztrátu té, která byla jeho srdci nejbližší a už vůbec nepřekonal myšlenky na krvavou odplatu.Vzepřel se přísnému řádu klanu, ve kterém byl vychován k zabíjení. Stal se z něj proti jeho vůli stroj na zabíjení. Jeho vlastní minulost ho však dostihla. Efektní odplatu ve videoherním stylu produkčně zaštítili slavní bratři Wachowští a také veterán akčních opusů Joel Silver. Režie byla svěřena celkem prověřenému Jamesi McTeigueovi, jehož režijní výsledky nemají vždy nejvyrovnanější balanc, ale když chce, umí za to řádně vzít, jako třeba v tomto případě. Film byl velkou příležitostí pro korejského všestranného umělce s uměleckým pseudonymem Rain, který nám předvede, co všechno správný ninja musí absolvovat, aby byl správný. A fyzickou kondici má opravdu zvládnutou skvěle, stejně jako baletní choreografii. Charisma nemá stoprocentní, ale hlavní je, že mně nebyl nesympatický jako většina šikmoočařů. Tím chci také sdělit, že mě "šikmooké" filmy neberou, ale tohle bylo něco jiného. Zápletka úplně primitivní, a pokud sahá po větším rozvrstvení ohledně toho, že klan zasahuje do vysoké politiky, která využívá jeho zabijáckých služeb, tak jí to stejně divák nesežere a jen to tak filmem prošumí a následně vyšumí do ztracena, až se to jen a pouze jeví jako zbytečné vylepšení. Postavy jsou čistě videoherní a je nutné k nim tak od počátku přistupovat. Vše je cíleno na akční, pokud možno, dynamicky rozpohybované efektní obrázky, ve kterých vzduchem létají usekané údy a krevní konzervy hlásí zvýšenou spotřebu. Krve je tady tolik, že by to vydalo nejméně na tři krváky. Efektivnost za každou cenu je přítomna v každém druhém záběru. Nechybí vymazlený vizuál a film by se v kinech, do kterých k nám nedorazil, rozhodně po vizuální stránce neztratil. Děj v první třetině trochu zpomalují retrospektivy z kláštera, do kterých je divák zasvěcen. Zde se odehrávají některé stěžejní scény, které budou mít vliv a i určitou důležitost na budoucí děj. Vyjma Raina a záporáka ztvárněného veteránem Sho Kosugim, jsou všechny postavy nepříliš zajímavé, ale ani nijak vyloženě otravné. Děj pádí kupředu a zabaví. Škoda jen, že film si trochu více libuje v nočních scénách, hlavní postavě se ošklivá sečná zranění hojí podezřele rychle v řádu několika hodin, závěrečný souboj je poněkud nereálně předimenzovaný a celé se to ne zcela opodstatněně odehrává v Berlíně. Ve výsledku se však jedná o oslnivou a opravdu pekelně krvavou jízdu, která není pro slabé povahy. 80% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný akčný film. Má pomerne dobrý príbeh o prvotriednom nájomnom zabijakovi, ktorý bol vychovaný v tajnom klane ninjov, kde aj patril medzi najlepších, ale po jednej nepríjemnej udalosti jeho vernosť skončila, obrátil sa proti svojim a tak teraz bojuje proti nim. Keď na stopu ninjov príde vytrvalá agentka tajnej služby, ninjovia sa ju rozhodnú odstrániť, ale on jej pomôže a spolu musia bojovať o svoje životy. Spracovanie je ale iba úplne priemerné, ešte úvodná sekvencia pôsobí veľmi dobre, ale následne už cítiť, že to opäť nič výnimočné nebude. Určite musím pochváliť mimoriadne svižné tempo, tu sa skutočne stále niečo deje a tak som sa ani na okamih nenudil a hlavne posledná tretina je nadmieru dynamická, no celé to pôsobí až príliš béčkovo, ale tým horším spôsobom, vôbec mi nesadol ten prístup k ninja tématike, ktorý je úplne americký, takže to pôsobí skôr hlúpo a navyše to využíva skôr komiksový štýl a ten tiež vôbec nemusím. Ale zase pozerať sa na to dá. Akcie je tu plno, ale je iba priemerná. Oceňujem jej rozmanitosť, keďže sa tu nájdu súboje jeden na jedného, proti presile, ale aj veľkolepejšie akcie, pričom sa občas používajú aj strelné zbrane a väčšinou je aj celkom slušne natočená, pokiaľ sa neodohrávajú v tme, ale veľkým záporom je tá komiksová štylizácia, kvôli ktorej to pôsobí úplne nereálne, akčné scény sú zbytočne dlhé a preefektované a používanie zbraní zase pôsobí neefektívne, čo hlavne pri tejto tématike nemám rád. A samostatnou kategóriou je prístup k drsnosti, na prvý pohľad síce poteší, že krvi a rôznych useknutých častí je tu nespočet, ale nanešťastie je to tak digitálne, že to už nepôsobí drsne, ale skôr smiešne. Najviac sa mi páči úvodná likvidácia gangsterov, prepadnutie sídla ninjov zásahovou jednotkou alebo aj akcia na ceste. Herecké obsadenie je tiež iba priemerné, Rain je na tom fyzicky bez problémov, ale inak ma moc nebavil a navyše ani nie je Japonec, vedľajšie postavy ma tiež moc nebavili, hlavne agentka, ale aspoň záporáci sú celkom slušní, či už Shô Kosugi alebo aj Rick Yune. A čo sa týka réžie a technickej stránky, chválim celkom slušný vizuál, teda až na tie efekty, ale celkovo to na ten žánrový priemer stačí. Takže stačilo, aby to bolo reálnejšie, či už samotní ninjovia, ale aj akcia a mohlo to dopadnúť podstatne lepšie, ale aj tak je Ninja assassin aspoň obstojné béčko, ktoré sa raz, dva krát dá pozrieť. 55% ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nekorektní řezničina, bohužel obsahově velmi zredukovaná, zesterilizovaná a osekaná (jak příhodné) na nejzákladnější žánrová klišé - tzn. deux ex machina, tuny a tuny retrospektiv a sem tam nějaká ta hláška. Expresivita násilí zjevně inspirovaná v některých anime brutalitkách (z poslední doby jmenujme především Afro Samuraie) sice potěší, práce se světlem taktéž, akce jako taková (pokud se zrovna nezrychluje - nechápu, proč se k tomu tvůrci stále uchylují, když to vypadá pokaždé naprosto trapně a neumětelsky) je velmi solidní (Třístovkové fígle fungují), po skončení se ale nemohu zbavit dojmu z nedomrlého seriálového pilotu. Vyšumí to, než byste řekli Ninja.. Škoda.. P.S.: Zdá se, že replika "My turn..." se jeví býti McTeigueovým trademarkem.. ;) A díky bohu za něj... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než Ninja s Adkinsem, ale přesto pro mě obrovský zklamání, protože sem se na tenhle film těšil asi půl roku a nakonec z toho vylezla pořádná naivní americká holomajzna, kde se asiati za každou cenu snaží mluvit anglicky, i když to zní děsně trapně a kde souboje a celá akce rozhodně neni tak hustě natočená, jak to vypadalo z traileru, i když i tak to jsou docela solidní jatka a nějaká ta useknutá končetina a půlka hlavy se vzduchem často proletí, ale to zase trochu sráží dost často používaná zbytečná digitální krev, nicméně i přesto to všechno a i přesto, že Ninjové tu jsou schopný vypátrat kde koho podle čichu na kilometry, ale vrtulník a auta příjíždět neslyšej, tak se to nakonec vybičuje k hodně solidním posledním 20ti minutám, který toho mnoho, co bylo zesráno v předchozím trošku hloupočce odvyprávěným ději, napravý. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: J. Michael Straczynski, Matthew Sand .. Na to, jaký producentský team se snaží reinkarnovat ninja styl, je výsledek hodně nevýrazný. Úvodní rozčtvrťovací sekvence navnadí, ale kostra příběhu je vystavěna na nezáživném a omletém příběhu vzpoury jedince proti organizaci, která mu ublížila a že zrovna on byl jejím černým koněm... Děravé a mizivě zajímavé, proti tomu popstar Rain se hodně snaží a ještě zbývá ta řezničina, která je ovšem mnohdy krásně efektivní. Ubírá jí jen občasná nepřehlednost pramenící z nutnosti ninjů být kryti temnotou a přemíra krve skupiny “jedniček a nul.“ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Film měl být původně uveden v roce 2008. (KucC)
  • Bratry Wachowské natolik zaujal Rainův výkon ve filmu Speed Racer (2008), že se rozhodli vytvořit tento projekt právě pro něj. (KucC)
  • Korejská popová hvězda Rain před filmem neměl s bojovým uměním žádné zkušenosti. Vše se naučil za 6 měsíců. (KucC)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Vraždy podle Edgara Allana

Vraždy podle Edgara Allana

16.11.2009

Příští týden má světovou premiéru akční krvák Ninja Assassin, který v produkci bráchů Wachowských (Larryho penis prý neskončil v koši) natočil James McTeigue. Film byl dotočen už loni, takže McTeigue… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama