Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmoví tvůrci Matrixu a V jako Vendetta, přinášejí v Ninja Assassin další krev (hodně krve!) do žánru filmů o bojových uměních. Korejská popová hvězda Rain (Speed Racer) hraje hrdinského, smrtelně nebezpečného Raiza, vychovávaného od dětství po způsobu mýtického klanu Ozunu. Teď ale bývalí spolubojovníci Raiza pronásledují, protože se odvrátil od nich i jejich autoritativního patriarchy (legenda bojových umění Sho Kosugi)... a je na útěku s agentkou Europolu (Naomie Harris), která má důkaz, že klan prodává své zabijácké služby vládám různých zemí. Film je přehlídkou akce od počátku až do konce - rychlé, kruté, plné zbraní (řetězů, mečů, holí, hvězdic) a úžasných fyzických výkonů. Nebojte se zbraně, ale ruky, která ji ovládá. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tak mě během sledování napadlo: "Raději si přečtěte něco o Anite Blakeové.", ačkoliv to nemá s danou tématikou nic dělat, zřejmě mě ta všudypřítomná cákající, stříkající, oslepující krev asociovala na Provinilé slasti. Byla to nuda. Děsná. Vypadá to trochu jako vykrádačka Kill Billa (viz krev, katany), ale horší. Z chudáka Biho (Rain) mi tu udělali absolutně nepřitažlivého týpka, takže se nebylo ani na co dívat (na černé kočky nejsem a starší muži mi prozatím nijak neimponují, takže se tu OPRAVDU nebylo na co dívat). Škoda, že ona přežila. Ještěže já jsem přežila. O hudbě se nemá cenu zmiňovat, nic speciálního to není. Efekty, no, efekty tam byly, ale tak leda pro srandu králíkům. Jediné, co na tom musím ocenit je to, co ani ve filmu nebylo vidět - ta jejich píle, se kterou se vše učili a připravovali. Viděla jsem video, kde cvičí pro film nějaké bojové scény a kvůli tomu jsem se chtěla podívat. No, neprohloupila bych, kdybych zůstala jen u jejich "snaživého" videjka. Naštěstí to má jen 99 minut. A taková škoda, že je to zrovna od režiséra, co mi dal tak skvělou Vendetu :-) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zľahka nábeh na guilty pleasure. Jednoducho ma to bavilo. Vďaka geniálnej úvodnej scéne sa dá prežiť nasledujúca cca 30-minútovka, ktorá je pekelná po všetkých stránkach (herecky i scenáristicky, dialógy sú čistý hnoj, navyše to vyzerá príšerne lacno a televízne), ale potom už vypukne nonstop bitúnok a človek si môže užívať slušnú choreografiu a gejzíry (digitálnej) červenej. Iste, všetky bitky sa kvôli nindža-spôsobu boju odohrávajú v prítmí a tieňoch, takže mnohí budú namietať, že je to neprehľadné, ale ten občasný chaos je zámerný a účelný. Pri útoku nindžov ide práve o to, aby nebolo poriadne vidieť, čo sa stalo, len pekne lietajú ruky a nohy ;-). Dokonca aj tomu Rainovi som to žral, hoci jediná solídna hláška filmu ("Toto že je obávaný zabijak? Vyzerá ako člen chlapčenskej skupiny!") má niečo do seba. Samozrejme, od Wachowských človek čaká omnoho viac, ale pre ľudí, čo sú pre trochu "bojových umení" ochotní stále sledovať vandammovky a seagalovky, bude NA film storočia. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Občas si při sledování některých filmů kladu otázku, zda-li jsou si tvůrci vědomi toho, jakou že to sračku vlastně točí. Ninja Assassin mě donutil ptát se co pět minut. Těžko pálit do konkrétních věcí, když člověk chápe, že to měla evidentně být áčková bojovka v módním outfitu MTV, která místo make-upu dávkuje hektolitry digitální krve. Jenže ten film je směšný tou svojí naivitou, kdy předkládá motivy starodávných bojových umění, nenaplněné lásky i spiknutí zlovolných korporací a vlád. Násilně do toho naroubuje hysterickou černošku do hlavní role (nechci být rasista, tenhle element mě ale neskutečně vytáčí) a spasit to všechno má jeden vtip o velikosti džínů. Jsem ochoten uznat dva, tři záblesky stylovosti a fajn závěrečné titulky, ale jinak spíše uznale pokyvuju hlavou nad tím, že to distributor raději u nás do kina ani nenasadil. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nikdy nepochopím přístup uživatelů této databáze k jistým snímkům. Pokud bych čekal Oscarové drama, které nutně musí mít dobrý scénář, tak snad nesáhnu po Ninjovi? Já čekal pouze revenge movie a pár dobrých bojových scén. A to jsem dostal. Ninja Assassin si nehraje na nic víc, než ve skutečnosti je. Pokud uvažujete, že byste zhlédli tento snímek, tak dodržte následující pravidla: 1: Je už dopředu jasné, že Raizo, musí vydržet vše, proto fakt, že si sám vyléčí pár šrámu, není mínus :-) 2: Připravte se taky na to, že bezpečně odhadnete, co se stane další minutu. Tento film vás nechce překvapit, on vás chce jen pobavit, což se u mě povedlo. 3: Připravte se také na tuny krve, která (bohužel) vypadá tak reálně, jako Paroubek ve fitku. A právě za tu krev musím ubrat o jeden stupeň dolů, protože to nepřirozeně bije do očí. Ale jinak si nemůžu stěžovat. Pokud se podíváte na trailer, tak ten vás připraví na film dokonale. Nečekejte nic víc a budete spokojeni. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Nejhorší obavy se potvrdily - Ninja Assassin je špatný film. Z nadějně vyhlížející rubačky zbyla pouze nekonečná řada levných triků pro efekt a bezpáteřní režie Jamese McTeigue, kterou do nejhlubších jam pekelných posílá scénář, splácaný z těch největších blockbusterových klišé historie. Nejhorší na celém snímku je ale fakt, že nefunguje ani jako hyper-akční řezničina pro otrlé. Vyumělkovaná choreografie zaniká díky špatnému střihu a pokud už se najde světlá chvilka pro detailnější záběr na bojující postavy, tak je během sekundy úspěšně zruinována stíny a tmou, což orientaci v "Kdo koho sakra seknul?!" ještě ztěžuje. Hektolitry počítačové krve zkrátka na natočení druhého Matrixu někdy nestačí. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Zbraň, kterou Raizo (Rain) používá nejčastěji, je zmodernizovaná verze tzv. kyoketsu-shoge, oboustranného ostří připevněného řetězem nebo vlascem ke kruhu nebo závaží. (Ficik)
  • Bratry Wachowské natolik zaujal Rainův výkon ve filmu Speed Racer (2008), že se rozhodli vytvořit tento projekt právě pro něj. (KucC)
  • Korejská popová hvězda Rain před filmem neměl s bojovým uměním žádné zkušenosti. Vše se naučil za 6 měsíců. (KucC)

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Vraždy podle Edgara Allana

Vraždy podle Edgara Allana

16.11.2009

Příští týden má světovou premiéru akční krvák Ninja Assassin, který v produkci bráchů Wachowských (Larryho penis prý neskončil v koši) natočil James McTeigue. Film byl dotočen už loni, takže McTeigue… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama