Reklama

Reklama

Uloupil jí celé dětství... Příběh Nataschi Kampuschové netřeba blíže představovat, svého času obletěl doslova celý svět. Desetiletá Natascha odešla ráno 2. března 1998 po hádce s matkou sama do školy ve vídeňské čtvrti Donaustadt. Krátce nato ji unesl pětatřicetiletý elektrotechnik Wolfgang Priklopil, který ji více než osm let věznil v maličké místnosti pod garáží, kterou sám vybudoval. Filmovou verzi tohoto příběhu natočila v roce 2013 v německé produkci americká režisérka Sherry Hormannová a do hlavních rolí obsadila irskou herečku Antonii Campbell-Hughesovou a dánského herce Thure Lindhardta. (Česká televize)

(více)

Recenze (173)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PUSTÍŠ MĚ?“ … ,,A PROČ BYCH TO DĚLAL, KDYŽ JSEM TI PŘIPRAVIL TAKOVÝ KRÁSNÝ POKOJ“.… /// Je 3.3.1998 a Natascha si to šlape do školy. Je smutná, protože … prostě sledujeme, jak to začalo, pak kdo je ,,ON“, do toho pár vzpomínek, atd., atd. Že by to bylo veselý pokoukáníčko, to asi nečekáte (Fuj! Ty se do toho nepočítáš! Tady už může bejt registrovanej každej…). Jak říká Dr. Vogel: ,,Psychopati nejsou chybou přírody. Jsou darem. Třeba tenhle Wolfgang. Pěstuje si od malička svoji princeznu, páč správnej chlap si (zřejmě) nevezme cizí nevychovanou holku. Těžko se vcítit do toho, co musela v těch okamžicích, který jen ten film přibližuje doopravdy cejtit, ale tím jak to na mě celý působilo – TOHLE NENÍ FILM, TOHLE JE SKUTEČNOST! (skoro, kurva, skoro!) Kolik tomu dát? Lidi nesnášej magory (ty skutečný, Dextere buď v klídku…) a milujou šťastný konce. A když to filmově srovnám s tímhle skutečným masakrem(?), je ten zážitek tak nějak realistickej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen filmy podle skutečnosti. 2.) Chtěl(a) bych mít matku, otce, babičku (no tak jo, dědu taky…) v jedný osobě. 3.) Zajímá mě, jak maká rakouskej kutil ,,Tim“. 4.) Thx za titule ,,majo0007“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

K tomuhle hledat slova je dost těžké. Hlavně si říkáte, co všechno se v životě toho borce muselo pokazit, že mu přijde jako "dobrej nápad" vybudovat si doma další sklep pod sklepem a zavřít do něj cizí dítě. Televizní zpracování filmu úplně nesvědči, ale těžko přemýšlet, jak by se to dalo udělat lépe. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Není to super skvěle natočený film...Nicméně - tady se s hodně lidmi shoduji, že jde o ten příběh, který si myslím, že i tak byl ztvárněný dost syrově...a za to jsem popravdě ráda....Je to strašný příběh a 8 let života...Co se mi tedy popravdě nelíbilo byly herecké výkony :D Proč mi to přišlo tak umělé, jak když zkouší studenti herectví v prvním ročníku, co v nich je...? Nicméně - kdo ví - třeba to tak vážně bylo..Doporučuji k shlédnutí z důvodu zjištění, co otřáslo v té době světem a hlavně se Kampusch podílela na natáčení. ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Podobné veci som už videl viackrát a nedalo mi to nič nové. Možno som čakal nejaké emócie a strhujúce okamihy, kde si budem musieť pauznúť film - nestalo sa tak. Prečo? Jednak sa to tu dá vyčítať z komentárov, apropo film dostal lacnú TV kompozíciu, možno by si zaslúžil profesionálne spracovanie a hlbší výpich do detajlov, kdežto nebolo dosť vecí ukázaných. Ďalej to mohli dať skôr Francúzom, alebo Poliakom (keď už musíme zostať v Európe), tipujem, že by to dali lepšie. Nemci točia lepšie do porna a imitácií pornozvukov v štúdiu. Strašne mi to pripomínalo Komisára Rexa a tie ulice, kde sa to všetko natáčalo, už mi tam chýbali len dôchodcovia. Ďaľšia vec: film natáčali poloamatéri? Mne to tak pripadá a myslím, že niesom ďaleko od pravdy - podľa mňa bol nejaký casting, kde si vyberali najmrzkejších Nemcov, aby to ladilo s filmom, ktorý má Krimi-Drama námet. Nataša si taký lacný "brak" nezaslúžila, ale tak dajme tomu, že film bol pozerateľný, no ale neopakovane a bez popcornu. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Příběh je to strašidelný, dívka neuvěřitelně silná..nejspíš i zapracovalo to čemu se říká "Stockholmský syndrom"... A pro rodiče též peklo na zemi... Antonii Campbell-Hughes která hrála https://www.csfd.cz/tvurce/262679-natascha-kampusch/ bylo v době natáčení  30 let a přitom hrála 14 letou Natašu.Snad z obav režiséra, že by tak mladá dívka roli nezvládla. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Natascha (Antonia Campbell-Hughes) v interview například uvedla, že i přes ukradené dětství a strašné utrpení, kterého se na ní Wolfgang (Thure Lindhardt) dopustil, svému únosci odpustila, dokonce se zúčastnila jeho pohřbu a dle jejích slov jí ho bylo líto, byl to duševně ubohý člověk. Kdysi mu jeho vlastní kolega v práci měl říct, že Wolfgang si ženu nedokáže najít a měl by si ji spíš „vyrobit“, a to ho přivedlo na celou hrůznou myšlenku únosu, z Nataschy si chtěl vychovat ideální ženu. (Nick321)

Reklama

Reklama