Reklama

Reklama

Uloupil jí celé dětství... Příběh Nataschi Kampuschové netřeba blíže představovat, svého času obletěl doslova celý svět. Desetiletá Natascha odešla ráno 2. března 1998 po hádce s matkou sama do školy ve vídeňské čtvrti Donaustadt. Krátce nato ji unesl pětatřicetiletý elektrotechnik Wolfgang Priklopil, který ji více než osm let věznil v maličké místnosti pod garáží, kterou sám vybudoval. Filmovou verzi tohoto příběhu natočila v roce 2013 v německé produkci americká režisérka Sherry Hormannová a do hlavních rolí obsadila irskou herečku Antonii Campbell-Hughesovou a dánského herce Thure Lindhardta. (Česká televize)

(více)

Recenze (173)

Vědma 

všechny recenze uživatele

Není to dokument a hraný film, byť podle skutečných událostí by měl trochu víc pracovat s hercem. Hlavně představitel Priklopila mě nějak moc nepřesvědčil, ale třeba se tak opravdu choval, co já vím. Únavné bylo neustále odstraňování a opětovné vracení překážek, které maskovaly úkryt Natashy. Nevím, jaký bych musela být psychopat, abych tohle pořád znovu absolvovala, ale jako diváka mě to uondalo. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát propraný námět, kterému neunikl ve své době asi nikdo, ledaže by se na dva roky schoval do ždímačky. Film sám o sobě tedy nepřináší nic nového, je pouhým popisem stokrát čteného či slyšeného, žádnou nadstavbu od něj nečekejte. Co ale každopádně stojí za zmínku, je herecký výkon představitelky teenegerské Natashy, protože její proměny výrazu jsem jí baštila i s navijákem. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dňa 3.3.1998 bola v Rakúsku unesená desaťročná Natascha Kampusch. Osem rokov bola väznená v dome elektrotechnika a psychopata v jednej osobe, Wolfganga Priklopila. Toto je jej skutočný príbeh. Na drámu veľmi neemocionálne a mdlé. Človeka samozrejme mrzia takéto prípady, ale tento snímok veru nie je žiadnym dramatickým skvostom. V snímku najviac zaujala na kosť vychudnutá Antonia Campbell-Hughes. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Jako sorry, ale ten film se nepovedl. Bylo to často nudné a úplně to postrádalo dramatické chvíle, které musela zažívat. Že vyberou do hlavní role jednoho teplouše a jednu anorektičku moc nepomůže, ono se taky musí občas hrát. Teď pochopitelně vůbec neřeším příběh, to co si prožila skutečná Natascha muselo být děsný ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Bohužel problém dnešní doby. Je smutné, že některé rodiny příjdou o svou dceru tímto způsobem. Tady se jednalo spočátku o slušnější případ únosu, ovšem postupem času se to dostalo do kolejí, které jsem tak nějak čekal.. Mlácení, nedostatek jídla, postupně více fyzického kontaktu ale taky důvěry v obět, která se Nataše stala při chybě Wolfganga záchranou v 3096 dni při útěku za svobodou! 80% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Červené auto, ve kterém jezdil Wolfgang Priklopil (Thure Lindhardt), je BMW 8 (E31) 830i. (Dragoni)

Reklama

Reklama