Reklama

Reklama

A teď něco úplně jiného

  • Velká Británie And Now for Something Completely Different (více)
Trailer

A teď něco úplně jiného je jedinečná kolekce těch nejlepších scének z prvních dvou řad oblíbené televizní šou Monty Pythonův létající cirkus. Režisér Ian MacNaughton se snaží ukočírovat hysterické dovádění Johna Cleese, Grahama Chapmana, Michaela Palina, Erica Idleyho, Terryho Jonese a Terryho Gilliama. Uvidíte zverimex, kancelář manželského poradce, podivné londýnské ulice, hňupy z vyšší třídy, staré dámy na motorkách, rvačku mlékařů, bankovní lupiče, špinavé vidláky a především smrtící vtípky. Stejně jako v televizní šou jsou jednotlivé scénky propojeny zajímavými animacemi. Oblíbeným terčem Monty Pythonových vtípků je jako vždy armáda, policie, britská vláda, soudy a televizní reportéři. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

gjjm 

všechny recenze uživatele

Po dost podprůměrném Svatém grálu a příšerném Životě Briana mi tahle surrealisticky spojená série sketchů, parodující všechno možné od televizních reality show po sport jako takový, trošku zlepšila můj názor na pythonovskou tvorbu. Některé scénky byly perfektní (to s vybuchujícími sousedy, Lumberjack Song, The Funniest Joke, Blackmail, maďarská konverzační příručka), některé docela trapné (manželská poradna, Hell's Grannies, Dead Parrot, expedice na Kilimandžára, všechny spojovací čmáranice) a nic mezi tím. Celkově vzato se mi to docela líbilo a je to docela vtipné, ale úroveň vtipů je dost nevyvážená a ty kresbičky mezi tím mně vážně štvaly. Těžiště pajtnovské tvorby, totiž skeče, je rozhodně lepší než to, co se z ní pak vyvinulo (tj. filmy), přestože ani u skečů bych asi neměl nervy na sledování celého Létajícího cirkusu. Každopádně z Británie asi budu dávat přednost čemukoliv jinému před Monty Pythony. Prostě Pythoni mně těsně minuli. ()

tukomaster 

všechny recenze uživatele

Předělávka toho nejlepší od téhle cirkusácké skupiny. Některé skeče jsou lepší než ty původní. Pobavili tyranizující babky a závod debilů. Kvůli delší stopáži než jednotlivé díly seriálu se někdy vytrácí tempo. Doporučuju pokud možno vidět před seriálem. ......And Now for Something Completely Different- The Larch ()

Reklama

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

Par chluchých míst, ale jinak bránice dostala pořádně zabrat. Nevím proč to vysílali na ČT2 tak pozdě, protože muj nezřízený řechot musel probudit všechny v okolí sedmi bloků. Cela hodina a pul utekla strašně rychle. Takhle jsem se dlouho nezasmál, ale jak se říká všeho dobrého pomálu. Nejde o to jestli se vám líbí suchý, černý, buranský nebo pruhovaný humor, duležite je abyste vubec nějaký měli v tom případě si to užijete dosytosti. Pokud ho nemáte tak je mi vás líto. ()

FeriusParfax odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jestli jsem o Policajtovi z Beverly Hills napsala, že to bylo trapné cosi, tak se musím kát a stydět. TOHLE bylo trapné cosi. Většinu stopáže jsme zkoukli zrychleně a celou tu dobu jsem se zaobírala otázkou, ČEMU se může někdo smát. Až jsem se občas z těch trapných scének červenala. No bylo to fakt děsný. Obzvlášť, když jsem se na konci a po plejádě nadávek na tuhle trapnost dozvěděla, že se jedná o výcuc toho nejlepšího. Jsem ráda, že je tento otřesný zážitek za mnou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Vy ste svetaskúsený muž, však?“ – "Áno.“ – "A aké je to spať so ženou?“ – "... Preceňuje sa to.“ A TERAZ O NIEČOM ÚPLNE INOM vzniklo v roku 1971, teda 2 roky po začatí fenomenálneho britského seriálu „Lietajúci cirkus Monty Python“, v ktorom sa predstavila nezabudnuteľná zostava tridsiatichôsmych Angličanov (Cleese, Chapman, Idle, Jones a Palin) a jedného Američana (Terry Gilliam do zostavy priniesol dnes už povestné „animácie“, ktoré ale rozhodne nemusia sedieť každému, napríklad mne). Bohužiaľ, v tej dobe Pythoni jednoducho boli ešte... ako to povedať... utiahnutí? Je to v súvislosti s touto šokujúcou komediálno-hororovou formáciou troška odvážne až hlúpe slovo... ale chcem tým povedať, že až o čosi neskôr sa naplno odtrhli z reťaze a stvorili celovečerné hity MONTY PYTHON a SVÄTÝ GRÁL (1975) a ŽIVOT BRYANA (1979), ktoré mali, s prižmúrenými troma očami, „ucelený príbeh niečom“. Naopak, film A TERAZ O NIEČOM ÚPLNE INOM je bohužiaľ „len“ chaotický zlepenec scénok, ktorý navyše nerežíroval žiadny z Terrych (iba Terryovia Jones a Gilliam mali právo režírovať celovečerné filmy Monty Python, to vedia všetci). Výsledkom je priveľa animácií a primálo Monty Python. Snímka po sľubnom rozjazde (47 neviditeľných ľudí, Maďar v trafike, Zlomyseľník šuch-šuch) začne prekvapivo nudiť (Gang starých dám). Niektoré pasáže sú dokonca také slabé, až pôsobia dojmom, že niekto netalentovaný paroduje Monty Python (Výcvik teplých vojakov). Snímka potom už len sem-tam chytí dych (Horolezecká výprava). No aj najhorší Monty Python je teoreticky výborný Monty Python. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama