Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Odhalte skrytou stránku osobnosti Marilyn Monroe, kterou si vždy nechávala jen pro sebe. Dokumentární film nabitý současnými hvězdami Hollywoodu... Marilyn Monroe – ikona světového filmu, které u nohou ležel celý svět. Její předčasná smrt z ní učinila legendu zahalenou mnoha tajemstvími. Po více než padesáti letech od její smrti se v domě jejího učitele herectví Lee Strasberga našla bedna s deníky, dopisy i básněmi slavné herečky, a na světlo světa tak vyplynuly nové informace ohledně jejího komplikovaného života. V tomto snímku seznamují diváky s nově nalezenými intimními dokumenty mnohé známé tváře Hollywoodu a jejich přednesu se ujali např. Glenn Closeová, Uma Thurmanová, Elizabeth Banksová, Marisa Tomeiová, či Adrien Brody, Paul Giamatti nebo Ben Foster. Vznikl tak snímek, v němž nám osobnosti stříbrného plátna zprostředkovávají její nejniternější pocity a touhy a také vzdávají hold této hvězdě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Nádejal som sa, že sa dozviem o Marilyn niečo nové, čo ešte zverejnené nebolo, dokonca niečo až z jej hlbokého vnútra, ale nič také sa nekonalo. Namiesto toho som videl iba priemerný životopisný dokument, ktorý sa tvorcovia snažili ozvláštniť rušivou a násilnou umeleckou štylizáciou ("umelecký" prednes rôznymi súčasnými hercami). Viac ako umelecky to napokon pôsobí umelo a strojene, v podstate ako aj celý imidž Marilyn Monroe s jej vlasmi, držaním tela a chôdzou. ()

pankreminek 

všechny recenze uživatele

S přehledem nejlepší dokument o MM. Řada skvělých hollywoodských herců předčítá Marilyniny poznámky z jejího diáře a ztvárňují postavy, co ovlivnili její život, ale i spisovatele, co psali její biografie. Skvělý nápad na podání dokumentu a snad pokud člověk neni uplnej dement, tak mu dojde, že hanlivé klepy o Marilyn jsou vážně jenom klepy. Odkaz na film: http://www.youtube.com/watch?v=xeNya3QAeEw ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Tento dokument přesahuje hranice žánru a promyšleným scénářem i skvělým výběrem tlumočitelů a tlumočitelek písemností z pozůstalosti Monroe přibližuje běsy jejího nitra i proces nezvratné zkázy, o jehož posledních chvílích už nebudeme zpraveni. Křehká osobnost nezapomenutelné Američanky však žije a jak se zdá žít bude i nadále v lidské paměti a vzpomínkách daleko za hranicemi její vlasti. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Marilyn představují různé herečky, podle toho, jaká Marilyn se zrovna ve svých dopisech a záznamech odkrývá – pracovní, citová, trpící, šťastná, studující…. Její protihráče pak hrají herci podobných typů, jako byly jejich předlohy. Zajímavý, subjektivní dokument podává svoji vizi Marilyn jako velice citlivé a chytré ženy, která si úspěšně vytvořila prototyp sexy platinové naivky, aby se pak sama chytila do téhle pasti a jako živoucí žena a ambiciózní herečka nemohla překonat obraz idolu. Přínosné pojetí. A taky dobře zpodobněná doba, která ženy strkala do mnohem užších škatulek než dnes. Kdy chování, za které teď oprávněně sedí Weinstein, bylo normou a kdy nikomu nepřišlo divné ptát se filmové star, zda už se zlepšila v kuchyni a připravuje svému manželovi dobré steaky. SHRNUTÍ: Zdaleka ne tak hloupoučká, jak by se zdálo. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nejlepší dokument, který kdy byl o Marylin Monroe natočen. Spousta herců, kteří říkají výroky jak od samotné Marylin, tak od jejích známých, přátel, milenců a manželů. Navíc všechno dovršují scény se samotnou Marylin ať už z natáčení, z filmů nebo osobních archívů. Prostě dokonalý dokument o nevšední ženě. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama