Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Začiatok je pre mňa nuda. Takéto námornícke sračičky nemám rád. Ale veľmi som sa čudoval ako dobre funguje ďalšia časť hrajúca na atmosféru. Rôzne zvuky, nárazy k tomu paranoja a postupný nedostatok kyslíku. Jasné, že 100 minút na takýto film je dlho a tu sa to aj ukázalo. Ale musím hodnotiť celkom kladne, lebo koniec som nečakal... 60%. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Když jsem si to pustil, čekal jsem válečný film z ponorkových bitek. No, nedočkal jsem se. I když nemůžu říct, že bych byl nějak významně zklamán, přeci jen to byl celkem zajímavý i dramatický film, nemůžu ani říct, že bych jím byl nějak extrémně nadšen. Spíše mi občas vadily příliš dlouhé nic diváku nedávající pasáže. Prostě po hodině jsem měl dojem, že film už má aspoň dvojnásobnou stopáž, ale v následných minutách jsem byl naopak překvapen, jak to rychle odsýpá ke konci (oproti předchozí části samozřejmě). Hodně se mi líbily kostýmy i většina interiérů ponorky, stejně jako různé dobové reálie (jichž však bylo málo). Sice tento film není úplná ztráta času a člověk nad ním ty necelý dvě hodiny (subjektivně tři) přežije celkem v pohodě, ale pokud čeká dobrou inteligentní a dramatickou zábavu plnou napětí a akce, nedočká se. A nebýt toho příliš divnýho klišovitýho závěru, líbilo by se mi to víc. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se vrátil k ponorkovému survivalu a mé pocity při sledování se příliš nezměnily. Řemeslně solidní, hudba výborná. Americká ponorka se vrací domů, jenže něco je špatně. Po vzetí tří trosečníků na palubu je napadena minami a háky, některá zařízení vypovídají službu a námořníci začínají trpět halucinacemi. Ponorka, respektive její posádka, má temné tajemství, které začíná vyplouvat...na povrch? Každopádně jde do tuhého a námořníci začínají umírat. Zdejší obsah je blábol a pěkně zamotal hlavní pointu. Ne, ta první věta neplatí! Filmu by prospělo zkrácení klidně o půl hodiny a byl by to svižný klaustrofobický boj o život. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie je to výslovne kvalitný film, ale mám ho rád a kvôli sympatickým hercom, do skutočnej historickej udalosti pôsobivo zasadenému scenáru a klaustrofobickej atmosfére si ho vždy rád pozriem. V prvej polovičke skromný, ale veľmi pôsobivý horor za 4*, bohužiaľ v druhej sa premení na podpriemerný klišé horor za 2*. Dej je umiestnený do mrazivých, stiesnených priestorov ponorky ticho plávajúcej nepriateľskými vodami nebezpečného roku Pána 1943. Potešia solídne herecké výkony skúsených námorníkov v čele s vládcom ponorky Bruceom Greenwoodom a ďalej napr. Davis, Flemyng, McCallany a Chinlund (dokonca i inokedy nemožný Scott Foley, ktorý takmer pochoval Vreskot 3, sa snaží). Režisér Čiernočiernej tmy zručne buduje príjemne pomalú atmosféru temného napätia, pochlapí sa k niekoľkým výnimočným okamihom (nálože, raje, kormidlo) a keď mu dôjde dych, prizve si na pomoc báječný hit „Sing, Sing, Sing“ Bennyho Goodmana. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Režisér David Twohy se ve filmu objeví na samém konci v roli britského námořního kapitána. (m.xFuck)
  • Ak by film režíroval Aronofsky, ako bolo pôvodne zamýšľané, film by sa volal "Proteus". (Arsenal83)
  • Holt McCallany se naučil několik jo-jo triků pro roli Loomise. (Chatterer)

Reklama

Reklama