Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů hledají ztraceného studenta a vejdou do jeho domu, kde naleznou sbírku videokazet. Na kazetách jsou děsivé záběry a vyšetřovatelé si spojují souvislost mezi kazetami a jeho zmizením. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (244)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Red band trailer i seskupení režisérů slibovalo lepší hororovou srandu. Pokračování je v podstatě to samé, co jednička. Dva silné segmenty jsou vyvážené dvěma horšími, navíc orámovanými jednou zbytečnou sračičkou, která jim dělá slepovací kaši. Za nejslabší část považuju hned tu první, kde Wingard OKOukal mnohokrát použitý námět s transplantací nějakého orgánu. Na Eisenerovu variaci Blízkého setkání třetího druhu jsem se těšil asi nejvíc (v traileru vypadala fakt děsivě), ale doplácí na nepřehledné noční sekvence. Mnohem lépe je na tom Sánchezův černohumorný pohled na zombie epidemii z druhé strany barikády. Kvalitativně ale nakonec vyhrál třetí segment od tvůrců The Raid a Macabre, který je nejen přehledný, ale nechybí mu napětí, gore a na závěr jedno (ne)milé překvapení. Jako celek tedy lepší průměr. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Navzdory téměř všem dosavadním zahraničním recenzím z filmových festivalů si nemyslím, že by V/H/S/2 znamenalo oproti V/H/S nějaký zásadní posun v kvalitě směrem nahoru. Celkově jsem měl asi přehnaná očekávání, doufal jsem v absolutorium. Výsledný dojem je u mne osobně přibližně stejně pozitivní jako v případě prvního dílu, nicméně ani tentokrát nepůsobí antologie zcela vyáženě a ti, kteří nebyli spokojeni s jedničkou, se pravděpodobně nebudou radovat ani tentokrát. A zatímco minule se končilo nejsilnější povídkou, tentokrát končíme v místě nejslabším. Jinak krátce k jednotlivým segmentům: Tape 49 je příběhem, který zbytek povídek rámuje. Vypráví o dvou detektivech, kteří pátrají po zmizelém studentovi. Rámovací příběh bývá u většiny antologií nutným zlem, nejinak je tomu zde. Nevýrazná věc, ale svůj účel plní. 60 % Phase I Clinical Trials v podstatě ani není found footage, ale pohled přímo očima hlavního hrdiny (respektive jedním robotickým okem), kterého straší duchové. Slušné tempo, pár hodně děsivých výjevů, ale bohužel poměrně nepřesvědčivé co se týče hereckých výkonů. 80 % A Ride in the Park je poměrně originální a zábavná zombíkárna braná z pohledu jednoho z nakažených. V celovečerní stopáži by to nefungovalo, na cca dvacetiminutový kraťas je to tak akorát. 80 % Safe Haven je jednoznačným vrcholem filmu. Tjahjanto s Evansem se utrhli ze řetězu a ve své povídce rozpoutali démonické sektářské peklo, při kterém mi chvílemi padala čelist k zemi. Škoda úplně posledního záběru, který působí spíš než cokoli jiného směšně, což není úplně ideální ukončení jinak bezchybného hororového kraťasu. 90 % Slumber Party Alien Abduction vypráví o partě adolescentů, které v jejich rodinném domě přepadne parta mimozemšťanů. Lákavý námět a slušně děsivé výjevy jsou zabity tím, že je daný segment naprosto totálně nepřehledný, hlavně z toho důvodu, že se celý odehrává ve tmě a po většinu času kameru nosí pes (!!!). 60% ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako prvá časť, ale stále žiadna sláva. 1. poviedka – Nápad s technológiou, cez ktorú vidno duchov, bol zaujímavý, ale nedotiahnutý. Nezistili sme vôbec, čo má technologická firma spoločné s kontaktom s druhým svetom, a ako je možné, že Clarissa s implantátom žila od tínedžerských čias, počas ktorých ju duchovia nezabili. 3/5 ___ 2. poviedka – Zombie horor z pohľadu kamery bol celkom zábava, hlavne keď sa komando živých mŕtvych začalo rozširovať smerom k detskej oslave. Záverečný krok hlavnej postavy mi prišiel trochu nezmyselný, ale čo už. 4/5 __ 3. poviedka – Šialený kult, množstvo kvalitných gore záberov a nečakaný prírastok do rodiny dvojice hrdinov. Slušná sranda. 4/5 ___ 4. poviedka – Epizóda s mimozemšťanmi nebola ani zábavná, ani desivá. Ufónci v basic maskách skôr pôsobili nechcene smiešne. 1/5 ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Rozhodne žiaden veľký úpadok kvality dosavadných segmentov oproti minulej časti to nebol. Po pár relativne dobrých recenziach a dobrých prijatiach na festiválov je to pre mna samozrejme tak trochu menšie sklamanie. Nový režiseri tu pracovali určite s večšiou hravosťou a inovačnosťou. I keď sa to nezdá z predchadzajúcej časti to má spoločne iba meno a postup rozpravania príbehu. (Tape 49) Úvodné intro sa v rukách menej znamého Simon Barretta-nemohol nijak ovplyvniť tu časť, čiže jeho segment treba brať tak trochu s menším nadhľadom. Pomalá a tichá atmosféra. Ani jedná zvuková ľakačka a pritom si to držalo svoj nabehnutý štandart 60%. (Phase I Clinical Trials) . Adam Wingrad pre nás nepripravil nič hororové nové. Ale i tak je to dosť nepríjemná časť. Strašne množstvo ľakačok sa stratí už na konci, kde človek už čaká "iba na dalšiu ľakačku". Mna to moc bavilo, a pritom ducharinám moc neholdujem 70%.(A Ride in the Park) Tak toto bola celkom zaujimavá hitech prdel. Tam kde ostatné časti vsadzajú všetko len na atmosféru tu si to zrobilo celkom prdel na zombie filmy. Treba pochvaliť aj strašne krásne gore efekty 70%. (Safe Haven) . Maximálny sektársky masaker. Tu ma aj trochu mrzí, že si Gareth Evans & Timo Tjahjanto nepodržali nápad a nedali ho do celovečeraku. Strašne veľa nápadov a tak malo času a to je dokonca najdlhšia časť. Hneď keď sa príde do prostredia, začne sa peklo. Záver tak trochu fail, ale verím, že s večším rozpočtom a charistmatickými hercami by to bola hororová udalosť 90%. (Slumber Party Alien Abduction). . Tak tento segment celý diel tak trochu posiela do prdele. Začiatok aj celkom teen sranda. Ale i tak ani jeden výkon nebol presvedčivý. Malý parchanti to vobec neutiahli. Vedel som, že táto čast ma sklame, ale toto bola maximálna nuda. Atmosféra a ani jedna ľakačka v žiadnom prípade nefungovala!45%. Po dopozeraní mám dobrý pocit, ale nieje to proste jednotka, ktorá bola o ligu "zaujimavejšia". Celkový výsledok.65%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor, ktorý je pokračovaním priemernej jednotky. Opäť je tu jeden spojovací príbeh a štyri samostatné, spojovací beriem len ako takú nutnosť, dá sa na to pozerať, ale nenarazil som tu ani na jeden moment, ktorý by ma výraznejšie zaujal. A tak lepšie sú už na tom tie samostatné, pri ktorých treba oceniť aj slušnú rozmanitosť, duchovia, zombie, okultizmus a mimozemšťania, čo mi príde ako zaujímavá kombinácia. Prvý príbeh o mužovi s umelým okom, ktorý začne vidieť duchov zaostáva kvôli nudnému hlavnému hrdinovi a americkému podaniu duchov, ktoré ma moc nebaví, ale zase nájde sa tu aj nejaký lepší moment a celkovo je to obstojná zábava (60%). Druhý príbeh o cyklistovi, ktorý je pohryzený nakazenou ženou a sám sa stáva zombiou je zo všetkých jasne najslabší, v prvom rade mi to príde skôr ako paródia a navyše tento typ zombií sa podľa mňa do tohto žánru moc nehodí, ale na ten priemer to hlavne kvôli záverečnému útoku na oslavu stačí (50%). Tretí príbeh o štábe dokumentaristov, ktorí prídu natáčať život jednej sekty využívajúcej okultizmus je najlepší, síce rozbeh je trochu dlhší, ale aspoň si ma získali postavy a v druhej polovici to už prejde do mimoriadne dynamického a napínavého survivalu s niektorými perfektnými scénami, pričom sa vydaril aj záver. Jedine ma tu mrzí jedna nekvalitná maska, ktorá svojej postave uberá rešpekt, no aj tak sa to nadmieru vydarilo (85%). A štvrtý o skupine teenagerov, ktorí sú u nich doma prepadnutí mimozemšťanmi na moje príjemné prekvapenie zaostáva oproti predchádzajúcemu len trochu, tu ma mrzí jedine umiestnenie kamery na psa, to podľa mňa nebol najlepší nápad, ale aj tak útoky mimozemšťanov sú nadmieru napínavé a opäť sa to zmení na vydarený survival, ktorý miestami berie dych (80%). Takže hororová stránka týchto posledných dvoch poviedok je na vysokej úrovni, či už skvelá atmosféra, v akcii neustále napätie a aj jednotlivé hororové scény sa nadmieru vydarili, ale ani v predchádzajúcich to nie je zlé, ale už to nestojí tak za pozornosť. Takže v porovnaní s jednotkou, kde sa mi výraznejšie páčil len jeden príbeh, ten posledný je to rozhodne pokrok, tu mi skvelo sadli až dva, ale aj celkovo mi to s výnimkou spojovacieho príbehu prišlo kvalitnejšie a bez nejakých zbytočností a naťahovania. A tie dva posledné by som chcel vidieť v celovečernej verzii. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Pracovní název filmu byl S-VHS. (Terva)
  • V příběhu číslo 1 je muži do oka implantována kamera, avšak součástí záznamu je i zvuk, přestože mikrofon součástí implantátu nebyl. (ROASTER)
  • Natáčení probíhalo ve Frederick County v Marylandu. (Terva)

Reklama

Reklama