Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů hledají ztraceného studenta a vejdou do jeho domu, kde naleznou sbírku videokazet. Na kazetách jsou děsivé záběry a vyšetřovatelé si spojují souvislost mezi kazetami a jeho zmizením. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (244)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako prvá časť, ale stále žiadna sláva. 1. poviedka – Nápad s technológiou, cez ktorú vidno duchov, bol zaujímavý, ale nedotiahnutý. Nezistili sme vôbec, čo má technologická firma spoločné s kontaktom s druhým svetom, a ako je možné, že Clarissa s implantátom žila od tínedžerských čias, počas ktorých ju duchovia nezabili. 3/5 ___ 2. poviedka – Zombie horor z pohľadu kamery bol celkom zábava, hlavne keď sa komando živých mŕtvych začalo rozširovať smerom k detskej oslave. Záverečný krok hlavnej postavy mi prišiel trochu nezmyselný, ale čo už. 4/5 __ 3. poviedka – Šialený kult, množstvo kvalitných gore záberov a nečakaný prírastok do rodiny dvojice hrdinov. Slušná sranda. 4/5 ___ 4. poviedka – Epizóda s mimozemšťanmi nebola ani zábavná, ani desivá. Ufónci v basic maskách skôr pôsobili nechcene smiešne. 1/5 ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Koncept je stejný jako u předchozí antalogie - (Tape 49) jako pojivo tu opět slouží prázdný dům s plno kazetami, které čekají až si je někdo pustí. Bezbolestně triviální úvod se divákovy odmění, tentokrát, 3 povídkami. Phase I Clinical Trials: Oční High End udělátko, které vaší poškozené zornici vrátí zrak. Bohužel o možnostech spirituální dysfunkce se na obalu nedočtete. 7/10 /// A Ride in the Park: Jednou se takhle projíždím na kole, myslím na svojí přítelkyni, když mě náhle kousne zombieee; Vtipně napínavé 8/10 /// Safe Heaven: Investigativní projekt snažící se odhalit okultistické nekalosti v rezidenci pana Amiga. Víte co se říká - nestrkejte "víru" do svých dětí. 8/10 /// Slumber party Alien Abduction: In case of alien attack, start screaming! 6/10. /// 75% ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Po průměrném prvním dílu jsem do volného druhého pokračování šel spíše ze zvědavosti, než že bych se na něj vysloveně těšil. 1/ První, duchařsky laděná, VHSka mě ale mile překvapila. Pohled první osoby, doslova, byl moc dobrý a celkově příběh krásně říká, že "oni" tu vždy s námi byli, jsou a budou, jen je většina nevidí/neslyší. V těch pár minutách byla skvělá atmosféra s dobrým vizuálem, který mě donutil se i leknout, což jsem nečekal. Závěr neméně dobrý. Jsem i nadšen. 2/ Druhá VHSka zůstává u one-person pohledu díky kameře na helmě a dostáváme se na ní do zombie prostředí, které již okamžitě je znatelně vizuálně horší a spíše připomíná béčkovou produkci. Je patrná nadsázka, a až vtip ze zombie žánru, kterou dovršuje to, že zombie nedokáže otevřít dveře auta (či se o to aspoň pokusit), ale brokovnice jí nedělá problém. Nu co, i tak se na to kouká dobře a po až strašidelné první VHSce je to příjemné odhlečení, (3/) aby hned v nadcházejícím příběhu přišel obrat o 180 stupňů. Natáčení o jakési náboženské organizaci je totiž jeví z počátku nevinně. Po příjezdu do jejich sídla je ale čím dál více jasné, že se tam děje něco jiného, nicméně nic co by znalejší hororocý divák již neviděl. Zvrat událostí a odstrartování šíleného teroru přichází ale náhle. Šílenství a velká beznaděj filmařů se každou vteřinu zvětšuje. Galony krve ale rostou ještě 10x rychleji. Perfektní psycho podívaná, kde již tolik, v poslední době, oblíbená i nesnášená ruční kamera dokonale utváří celkovou scénu. A co více: Přijde i na samotného Satana! 4/ Pokud poslední minuty se Satanem byly pro někoho moc sci-fi, tak poslední VHSka už na něj bude asi moc. Naprosto sci-fi příběh, kdy se můžeme hádat, zda kamera v druhé jeho půlce je nešťastná a nebo skvěle umocňuje děj. Tak i tak se shodnem, že je nereálná, jelikož je celkem nemyslitelné, aby se zrovna její nositel podíval přesně žádaným směrem. Čert to vem. Nekouká se na to špatně, dokáže i dostatečně zaujmout a námětem jde o super věc, která by šla obstojně roztáhnout do většího děje se širším záběrem, než jen na partu kamarádů. 5/ Jde vlastně o meziděj mezi jednotlivými VHSkami, který považuji za, vzhledem k jedničce, nutnou vatu či spojnici. Neurazí, nenadchne, i když děj po poslední VHSce má i své kvality. Nicméně doteď nechápu, proč člověk nepomůže své kolegyni která je očividně těžce raněná. A i kdyby byla prokazatelně mrtvá, tak si raději pustí VHSku jen proto, že je na ní napsáno "Watch". 1-5/ Oproti prvnímu dílu mě V/H/S/2 opravdu dost bavilo a až nadchlo. Hlavně první a třetí VHSka a velice rád si to někdy pustím s přáteli. Opravdu super překvapení a 96 minut. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Co to kurva? Haló?........... Tohle je již propracovanější než V/H/S z roku 2012, napínavější a lepší. Na tohle se dá slušně koukat, lekat se a mít strach. Kamery nejsou tak roztřesené a herci nejsou tak blbí. Příběh první za tři, druhý za dvě CITÁT - Kouslo ho něco?....... Příběh třetí je jednoznačně nejlepší, ale hodně pokulhává a je v něm moc keců. CITÁT - Mám zvuk, ale ne obraz........ Čtyřka se mi vůbec nelíbila a je to prostě odpad. CITÁT - Tak jim to pokazíme..... Mimozemšťani jsou z gumy a kamera tu dostane velmi velký epileptický záchvat a když má být něco vidět, je vidět akorát tak hovno. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tape No.1 / Eye of Terminator: šestý smysl robotického implantátu, co nakousne zajímavé otázky v oblasti lékařské etiky. Podivné masky, slušný spád, kyber-slovníkem T-800: Human casualties: 2.0. Tape No.2 / Cyklotoulky s nemrtvými: slušná realizace nápadu „pohled z druhé strany“, místy docela parodické, od příchodu na narozeninovou párty čistka, až by z toho jeden zapomněl sfouknout svíčky na dortu. Chci jednu zombie s kamerou do pelotonu Tour de France, aby při nějaké horské prémii vykousla kus clenbuterolového masa z Contadora. Tape No.3 / Velkopopovickej Kozel: asijské sektářství, pomatený guru, kolektivní sebevraždy - brutální řezničina s podkresem sirén a příchutí síry. To je tak, když miminko s kopýtky hledá otcovskou lásku. Asi nejlepší nahrávka, která se s omezenými narativními prostředky dokonce pokusí o příběh a pointu! Tape No.4 / Invaze účastníků maškarního bálu: směšné kostýmy, napětí zabito nepřehledností pečlivě organizovaného zmatku, ale co může divák chtít, když to točil vořech… Oproti první nalezené sbírce sice znatelně méně poprsí, ale zato posun v technickém zpracování, či četnosti originálních filmařských prvků. Přesto si myslím, že nejstrašnější sbírka VHS kazet je u mě ve sklepě. Mám tam totiž ještě z burzy zakoupené kusy se simultánním dabingem a třeba taková Orca zabiják, to je teprve peklo na Zemi. Minuta dialogu ohledně řádění rozzuřené kosatky a do toho jedna jediná věta, která by svou intonací uspala i člověka trpícího insomnií: „Ta zabiják velryba jde po nás..“ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo ve Frederick County v Marylandu. (Terva)
  • V příběhu číslo 1 je muži do oka implantována kamera, avšak součástí záznamu je i zvuk, přestože mikrofon součástí implantátu nebyl. (ROASTER)

Reklama

Reklama