Reklama

Reklama

Osudové léto

Trailer

Obsahy(1)

Krásná Anne Marie Chadwicková žije na Havaji. Zbožňuje surfování a poslední roky se snaží tvrdě trénovat, aby získala prestižní cenu v turnaji Pipe Master. Je to jedna z nejnebezpečnějších a nejtvrdších surfařských soutěží, která až dosud byla výhradně mužskou záležitostí. Její život není jednoduchý, stále se těžce vyrovnává s tím, že ji před lety opustila matka, která jí nebyla oporou na cestě dospíváním, a navíc jí nechala na starosti její mladší - a poslední dobou poněkud problematickou - sestru Penny. Společně se svou sestrou a svými dvěma nejlepšími kamarádkami Lenou a Eden, samozřejmě také nadšenými surfařkami, bydlí ve skromném domku na pláži a všechny tři pracují v blízkém přepychovém hotelu. Práce není nijak zvlášť výnosná, ale zato jim nabízí poměrně pružnou pracovní dobu. Surfovat tak mohou vždy, když jsou vlny a optimální podmínky. Do jejího života ale vstoupí láska a dívka stojí před osudovou volbou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +krásné na pohled (je fakt na co koukat), slušný soundtrack, Matthew Davis je sympaťák v každém směru -po druhém zhlédnutí mohu potvrdit, že zábavné je to jen jednou/// Film o snu s příměsí dobrodružství, krásné romantiky a v poslední třetině solidního dramatu. Tak trošku tři věci v jednom. Tu prostřední část bych si mohl pouštět pořád dokola. IMHO Kate, Michelle a Mika v jednom filmu je taky tak trochu sen :-)/// Celkem 75%/// ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velký podíl na snesitelnosti Osudového léta (produkovaného mj. Brianem Glazerem) má kameraman (a zřejmě i speciální efekty), který se projížděl v těsné blízkosti surfujících slečen, tu a tam se ponořil pod hladinu, aby se někde jinde vynořil, udělal u toho pár úžasně vypadajících fines a fetišisticky se vrátil ke svým objektům. Jen kdyby scény, které ty surfové obklopují, nebyly zahaleny v naprosto naivním balení. Hlavní dějovou linkou je totiž jeden velký životní sen „outsiderky“ Anne Marie, její peripetie s mladší sestrou, s živobytím i s novým objevem. A zejména s psychikou, která jí brání dostat se do optimální závodnické formy. John Stockwell, který před šesti lety mile překvapil dramatem Šílená/krásný s Kirsten Dunst (která je mimochodem podstatně lepší herečka než Kate Bosworth), tentokráte sází na atraktivní prostředí rozbouřeného oceánu a absolutně kašle na uvěřitelnost okolních situací, ve kterých jednotlivé vztahy a jejich krize a drobné zápletky vypadají jako ze špatného seriálu pro mladé. Až místy získáváte pocit, že dialogy vznikaly přímo na place. 40%. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Mám ráda sportovní filmy a filmy o soutěžení, ráda sleduji snahu vyhrát nad jinými i nad sebou samým. Tyto obří vlny na Havaji jsou pro běžného smrtelníka vrcholem strachu už jen od pohledu, natož tam být a utkat se s nimi... A to jsem odjakživa trpěla fóbií ze žraloků ve spojení se surfingem. Teď vidím, že umřít se dá i bez nich. Vzdávám velký hold všem takovým odvážlivcům! Luky dávej pozor čeče, i na Zélandu to musí být pořádný fičák. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem tu psal definici filmu pro teenagery (tuším ke snímku Winter Break). Tento film je nachlup stejný, jen místo partičky kluků je zde parta holek, místo lyžování surfujou. Stejná zápletka, prostě ... skoro stejný film. O hvězdičku navíc to má proto, že tyhle holky jsou fakt krásný. A pokud vás baví surfing (ne ten po netu :) tak si klidně ještě hvězdičku přidejte... ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Přijemná oddychovka, u které jsem neusnul, i když jsem si ji zapnul po půlnoci, což je jedno z hlavních kritérií, když film považuju za kvalitní, zabávný a rozhodně nenudný. Každopádně film může být kvalitní, i když u něj člověk v pozdních hodinách usne (např. v mém případě Duna) a film může být kvalitní, přesto velice silně umělecký zážitek a žádná popkornová zábava jako v tomto případě a také u něj neusnete (např. v mém případě Sloní Muž). Každopádně, když u filmu neusnu, nebo neusínám pozdě večer a vydržím při vědomí až do závěrečných titulků, tak to pro mě je film celkem kvalitní a zábavný a rozhodně jak už jsem řekl, tak to pro mě je jedno z hlavních, ne-li to nejhlavnější kriterium. U tohoto filmu jsem dokonce uvažoval o čtyřech hvězdičkách, ale krom zábavy, přijemné podívané a chuti to skouknout najednou, i když byl pozdě večer ve filmu chybělo něco extra, co by ho posunulo trošku výš. Nějaká opravdu nezapomenutelná scéna, nebo hlášky. Ale i tak jsem se bavil velice přijemně a i když se mi tento film válí v počítači už víc jak půl roku, možná téměř rok, k jeho zkouknutí jsem se odhodlal konečně včera a byl jsem velice přijemně překvapet. Takže i tak to jsou tři lepší hvězdičky. A pořád váhám jestli by si to nezasloužilo i ty 4, když jsem u tohoto filmu po opravdu dlouhé době pozdě večer neusnul, nebo mě prostě nechal pozorného tak, že bych si zbytek filmu nenechal na druhý den a dal přednost spánku. Každopádně asi v půlce filmu jsem únavou zaváhal, jestli si ho mám nechat na druhý den, ale nakonec mě opravdu usnout nenechal, přesto zůstanu u těch třech lepších hvězdiček a dávám tak 65 procent. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Michelle Rodriguez točila všechny scény na surferu bez kaskadéra. (Chipsonator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno