Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (494)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mohl to být po dlouhé době kvalitní český snímek ale bohužel se tak nestalo. Romanticko, mysteriózní drama o vánocích, andělech a obyčejných lidech s přáním. Vánoční atmosféra nechybí, pěkné záběry také ne, ale vše zabíjí příšerní herci v čele s neskutečně nevýrazným Krajčem a to vše potopené v přeplácaném scénáři, který rozvíjí několik příběhů, ale všechny vyjdou naprázdno. V případě tohoto snímku docela škoda, protože minimálně na pohled hezký je. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mít regulérní, Andělem posvěcenou, schopnost pomáhat lidem, tak bych s chutí sundal růžové brýle a určitě bych z toho vytěžil víc než optik Tomáš, který všem ženám s problémy poradil opustit chlapa. Paní režisérka by se zase měla mírnit v chytání mnoha zajíců, protože měla k dispozici jen jednoho a z toho se mix dramatu, komedie a vánoční pohody dělá jen těžko. Mně z toho vylezlo netradiční vepřo-hranolky-rajská, jehož smažená část mi celkem chutnala, ale to ostatní nechám koňovi - ten má stejně velkou hlavu jako já. Ale to plivání ze střechy Globusu si stejně musím domluvit s nějakým úplatným sekuriťákem, abych v životě nepropásl něco skutečně důležitého. ()

Reklama

leila22 

všechny recenze uživatele

Ako človek s nehynúcou vierou, že Češí dokážu točiť kvalitné filmy aj v súčasnosti sa vždy poteším, ak sa stretnem so snímkom, ktorý sa k tomuto cieľu približuje. Aj keď tam bolo v rámci obsahu viac vecí cez, dávam štyri hviezdy. Za krásnu hudbu, pekné myšlienky a výborných hercov. Tak nenútené a zároveň reálne navrhnuté postavy, v ktorých sa nájde každý z nás sa nepodarí vždy vytvoriť. A čím viac sa s postavami stotožňujeme, tým viac si film dokážeme vychutnať. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Bezdějný rádoby "umělecký" a myšlenkově hluboký film. Nebavilo mě to:( V poslední době mě ty naše filmy spíš zklamou jak potěší. Je škoda, jak jsou Křídla Vánoc i přes pěknou myšlenku nezáživné, bezdějné a potencionálně nevyužité. Opravdu nebudu dobře hodnotit jen proto, že jsou v závěru dramatické momenty a emoce, když celý film jako koncept spíše nudí. Nechápu proč nepracovali se stavem Krajča. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Státní fond pro podporu a rozvoj české kinematografie financoval už velkou spoustu docela zbytečných filmů. Ač jsem v tento negativní výsledek ani nedoufala, tak mé svědomí mi nevelí nic jiného. Objevila se zde spousta dobře hrajících herců, ale ta forma... Docela mě nebaví sledovat neustále stejný formát točení filmů o tom, jak lidé prožívají osobní křižovatky života, jak se podvádějí a jak jsou k sobě zlí. Někdy mám sice chuť na podobné téma, ale takto zfilmované mě ani nezaujalo. Upřímně mi za to to čekání nestálo a přestože český filmový rybníček plný sinic je z 15ti procent plný dobrých filmů, tak tento mezi ně bohužel patřit asi nebude. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Tomáš Klus, který zpívá písničku „Cesta“ společně s Richardem Krajčem, která zazní ve filmu, se opakovaně objeví v televizi. Píseň samotná vznikla v roce 2012, autorem textu i hudby je Richard Krajčo. (sator)
  • „Chcela som nakrútiť film, ktorý by v tejto pesimistickej dobe ľudí potešil a dal im nádej, že môžu pohnúť svojím životom a ovplyvniť jeho správny smer," vyjadrila sa režisérka a scenáristka Karin Babinská. (kacer4)
  • Původně mělo jít o muzikál, ale při psaní scénáře, které zabralo rok a půl, se Karin Babinská rozhodla, že půjde o romantický film. (jenik71)

Reklama

Reklama