Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Arogantní a sobecký rozhlasový diskžokej Jack Lucas se dostane do těžké deprese, když zjistí, že nepřímo zavinil smrt několika lidí. O tři roky později pracuje ve videopůjčovně, jejíž majitelka Anne Napolitanová se o něho stará. V jedné ze svých sebevražedných nálad je u Manhattanského mostu zachráněn Parrym, bývalým profesorem historie, který živoří na pokraji společnosti. Parry se chová jako blázen. Ve svých představách je ohrožován zlověstným Rudým rytířem a snaží se přesvědčit Jacka, že jeho úkolem je získat Svatý Grál, schovaný v domě miliardáře Carmichaela. Když Jack zjistí, že Parryho manželka byla mezi obětmi, za jejichž smrt se cítí zodpovědný, snaží se bývalému profesorovi pomoci. Seznámí nesmělého Parryho s dívkou jeho snů, osamělou sekretářkou Lydií. Po první schůzce s Lydií je Parry přepaden několika násilníky a končí v nemocnici. Jack, který dostal novou chuť k životu, se chce vrátit ke své bývalé práci. Navštíví Parryho v nemocnici a nalezne ho v katatonickém stavu. Jediný způsob, jak ho zachránit, je přinést mu Svatý Grál. Jack se v noci vydává do miliardářova sídla jako lupič... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Gilliam je jeden z mých nejoblíbenějších režisérů. Miluju jeho špinavě psychopatický vizuální styl a způsob vyprávění. Král Rybář patří k jeho nejpovedenějším kouskům, ač jde v základu o nejobyčejnější příběh. Ten je ale omotán pestrým obalem dávajícím příběhu mystické a mýtické zbarvení a zároveň příležitost Gilliamovi pořádně se vyřádit na vizuální formě. Přesto hlavní tažnou linií je realný svět a přiběh o přátelství, vykoupení, šílenství a lásce. Shrnuto – je to o lidství! A je to geniální! ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Když blázen potká blázna, připadají si normální, jen pro ostatní jsou to pořád blázni... ale kdo je vlastně dnes normální? A stojí to vůbec za to? Vždyť je přece mnohem lepší schovat se pod roušku bláznovství a místo pravidelného vstávání do práce se vydat na výpravu za svatým grálem. Možná, když překonáme svůj strach, s tím grálem dokonce porazíme své démony a najdeme i něco víc, snad lásku, snad štěstí, možná snad i zmoudření nad svým životem... kdo ví? 9/10 ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že tenhle film mi dlouho unikal a to vlastně jen proto, že název ve mě evokoval, že půjde o nějaký rybolov. Vážně! A to se mi tak zaklínilo v hlavě, že jsem o něj nestála ani potom, co jsem byla důrazně upozorněna, že se v něm ryby chytat nebudou a že Bridges a Williams a bla bla bla. Trapas, co? Tak teď, když jsem to proflákla, můžu směle říct: jsem ráda, že jsem si na Gilliamův "pohár vody podané, když je žízeň" počkala. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Točil to Terry Gilliam, takže je třeba se připravit na ne úplně obvyklý způsob vyprávění. Místy to opravdu vypadá víc fantasy, než jako dno New Yorku. Pořád si to ale drží dostatečnou hladinu realističnosti, že jsem se ty dvě hodiny nedokázal od křesla odpoutat. I když jsem si třeba ze začátku říkal, že jestli to takhle půjde dál, tak tomu dám sotva dvě hvězdičky. Po chvíli jsem si ale na ten způsob vyprávění zvykl a začal jsem si samotný příběh vysloveně užívat a hltat každou další minutu. Jeff Bridges a Robin Williams tady předvedli tak skvělé výkony, že bez nich by film byl ani ne poloviční. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trocha undergroundového sentimentu a predvídateľnosti nikdy nezaskočí. The fisher king je vlastne na klasickom hollywoode postavený malý nezávislý film, ktorý sa nás snaží dojať v tie správne chvíle, zaujať hviezdnym obsadením a potešiť netradičnou romancou. Hlavne vďaka tým hercom to funguje. Musím ale konštatovať, že Gilliamov štýl mi stále viac sedí v rozprávkach, čo ma trochu prekvapuje, pretože s týmto konštatovaním som tu začínal komentáre v roku 2007 a stále sa na tom nič nezmenilo. Práve som čítal článok, že Bridges vďaka Lebowskemu a práve tejto úlohe dotiahol svoje meno do absolútnej kultovosti a niečo na tom bude. Tak ako to nakoniec bolo s tým svätým grálom, Pythoni, zhodnete sa na niečom? ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Edwin (Christian Clemenson) posloužil jako zdroj inspirace pro skutečného vraha George Hennarda, který 16. října 1991 najel svým pickupem do restaurace Luby v Texasu a poté zastřelil 23 lidí, převážně žen, a dalších 27 zranil. Stejně jako Edwin spáchal po činu sebevraždu. Ve své době se jednalo o nejhorší masovou střelbu s největším počtem obětí v historii USA. Ironií osudu při ohledávání Hennardova těla našel koroner v jeho kapse lístek z kina na film Král rybář. (POciSEM)
  • Snímek moderně adaptuje jednu z méně známých částí Artušovské legendy, podle níž byl Král rybář strážcem svatého grálu, který od něj nakonec získá rytíř Parsifal poté, co uzdraví krále a s ním celou zemi. (Olík)
  • Bílé tričko s obrazem baseballového hráčem, které na sobě měla postava Jeffa Bridgese, herec už dříve obléknul ve filmu Strach (1989) a později také ve snímku Big Lebowski (1998). (Bounded)

Související novinky

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama