Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Arogantní a sobecký rozhlasový diskžokej Jack Lucas se dostane do těžké deprese, když zjistí, že nepřímo zavinil smrt několika lidí. O tři roky později pracuje ve videopůjčovně, jejíž majitelka Anne Napolitanová se o něho stará. V jedné ze svých sebevražedných nálad je u Manhattanského mostu zachráněn Parrym, bývalým profesorem historie, který živoří na pokraji společnosti. Parry se chová jako blázen. Ve svých představách je ohrožován zlověstným Rudým rytířem a snaží se přesvědčit Jacka, že jeho úkolem je získat Svatý Grál, schovaný v domě miliardáře Carmichaela. Když Jack zjistí, že Parryho manželka byla mezi obětmi, za jejichž smrt se cítí zodpovědný, snaží se bývalému profesorovi pomoci. Seznámí nesmělého Parryho s dívkou jeho snů, osamělou sekretářkou Lydií. Po první schůzce s Lydií je Parry přepaden několika násilníky a končí v nemocnici. Jack, který dostal novou chuť k životu, se chce vrátit ke své bývalé práci. Navštíví Parryho v nemocnici a nalezne ho v katatonickém stavu. Jediný způsob, jak ho zachránit, je přinést mu Svatý Grál. Jack se v noci vydává do miliardářova sídla jako lupič... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Gilliam je jeden z mých nejoblíbenějších režisérů. Miluju jeho špinavě psychopatický vizuální styl a způsob vyprávění. Král Rybář patří k jeho nejpovedenějším kouskům, ač jde v základu o nejobyčejnější příběh. Ten je ale omotán pestrým obalem dávajícím příběhu mystické a mýtické zbarvení a zároveň příležitost Gilliamovi pořádně se vyřádit na vizuální formě. Přesto hlavní tažnou linií je realný svět a přiběh o přátelství, vykoupení, šílenství a lásce. Shrnuto – je to o lidství! A je to geniální! ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Je to absurdní, ale stylizací tolik ujetý film je jedním z nejlidštějších filmů, které jsem měl možnost vidět. Při sledování Krále rybáře musí prostě každému poskočit radostí ta naše filantropní část uvnitř každého z nás. Na to abych dal pět hvězd je Gilliamovo podání až moc ujeté, na druhou stranu, kdyby nebylo, příběh by pak patrně působil trapně a kýčovitě. Tak či tak, lidi mějte se rádi a pomáhejte si. Fakt. 8/10 ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Další Gilliamův film, kterým opět ještě víc upevnil svou pozici mého nejoblíbenějšího řežiséra. Nádherný příběh, který ke konci sice trochu vázne, ale vše vyvažuje skvělé vizuální zpracování. To je, ale u Gilliama úžasné vždy, takže se zde akorát opakuji. Robin Williams opět dokazuje, že dokáže hrát a to výborně a ne jenom rozmělňovat svůj talent v filmech jako Flubber, atd. Jeff Bridges je zde možná ještě lepší než jako Dude Lebovski. Další skvělý film mistra. Jen tak dál pane Gilliame. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,...AŽ JEDNOU SE DO HRADU ZATOULAL BLÁZEN A NAŠEL KRÁLE O SAMOTĚ. PROTOŽE TO BYL BLÁZEN, BYL HLOUPÝ A NEVIDĚL V NĚM KRÁLE. VIDĚL JEN OPUŠTĚNÉHO MUŽE, KTERÝ SE SOUŽÍ“....... /// Absurdní vejlet mezi bezdomovce s pátračkou po smyslu života. Imaginární svět a dvojsmyslnost věcí, přelud života... (říkám si ,,vydrž vole, Terry Gilliam!“). PROVĚTREJ PÉRO, AŤ SE MRSKÁ VE VĚTRU! Neskutečná herecká kreativita R.Williamse a vyprávění o tom, jak nejednoduše smejt pocit viny, zbavit se můr minulosti a strachu z budoucnosti. O cestě za splněním úkolu, na jejímž konci je Svatý grál. Nebo ne? A já pochopil, proč jsem se tomuhle filmu tak dlouho vyhejbal! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jak musí vypadat sraní, aby hraničilo s mystikou. 2.) Hledám Svatej grál. 3.) Thx za titule ,,drSova“ a ,,superpimp“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Excelentní herecké trio a inteligentní scénář s pár obyčejnými i originálními prvky je hlavní devizou tohoto lidského a ve svém nadhledu optimistického snímku nejen o lásce. Jakkoliv je postava Bridgese sympatická a postava Williamse zvláštní a zajímavá, bez fantazie Terryho Gilliama a lehce nadpozemského pojetí by Král rybář mohl být rychle zapomenut, přeci jen tak oslňující zase není. Je však velice příjemný, milý, trošku bláznivý a nakonec snad i u toho srdíčka zahřeje. 7/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Bílé tričko s obrazem baseballového hráčem, které na sobě měla postava Jeffa Bridgese, herec už dříve obléknul ve filmu Strach (1989) a později také ve snímku Big Lebowski (1998). (Bounded)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 1991 na Benátském IFF. (Varan)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles a New Yorku. Natáčelo se od 21. května do 16. září 1990. (Tygrys)

Související novinky

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama