Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Béčkové pokračovanie slavnej planéty opic rozoberá vzburu proti ľuďom, ale je to podané tak amatérsky, že je vám z celého filmu zle. Najväčšia komédia je na filme ono záverečné povstanie, kde sa vycvičené, po zuby ozbrojené komandá chovajú ako absolutní dementi a nechajú sa preválcovať tlupami opičiakov. Celkové spracovanie skorej pripomína televízny film. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý (a pro mě poslední) díl původní série mě bavil mimo jedničku snad nejvíce. Příběh Caesara byl správně gradovaný a dokázal mě napnout. Jeho přerod z uprchlíka ve vůdčí postavu (opici) rozsáhlé vzpoury bylo fajn pozorovat. Ač se na filmu podepsalo padesát let od jeho vzniku, mám čtverku rád pro její dobrou atmosféru. Na další díly jsem ovšem už odvahu nenašel a Bitvu o Planetu opic a především následující televizní pokusy si raději nechám navždy uniknout. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Planéta opíc", ktorý v roku 1968 natočil režisér Franklin J. Schaffner je kultový sci-fi film. Dal som mu plné hodnotenie. O dva roky neskôr bolo vyprodukované celkom podarené pokračovanie "Do vnútra planéty opíc". Ocenil som ho troma hviezdičkami. Tretia časť "Útek z planéty opíc" ma sklamala, takže dostala odo mňa len dve hviezdy. No a tomuto štvrtému pokračovaniu s názvom "Dobytie planéty opíc", ktoré sa odohráva v roku 1991, kedy sa z opíc stali otroci a následne sa vzbúrili proti ľuďom, tiež veru nedám viac ako dve slabé hviezdičky. ** ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Dejovo slabé, ale mňa to bavilo. Elektrinou mučeného Caesara mám pred očami už roky a za to film rád zaradím aspoň do priemeru. Navyše trvám na tom (cf. Útek z Planéty opíc), že sága, ktorú tých 5 dielov série predstavuje, nie je v konečnom dôsledku zle vymyslená, hoci od filmu č. 3. dajme tomu trochu nudná. ()

HyneX 

všechny recenze uživatele

skladník: "šéfe mám plnej sklad těch blbejch masek, můžu už to konečně vyhodit?" šéf skladu: "Hele, možná je to škoda, tak natočíme další biják, režírovat to budu třeba já a hrát tam bude... no třeba ty a nějaký tvý kámoši z hospody....." no, takhle to asi nebylo, trochu jsem se inspiroval Djkoma :) už je to fakt asi zbytečný pokračování, ale někdo si prostě nedá říct.. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (13)

  • Film měl začínat scénou, při níž hlídka pronásleduje uprchlou opici, jejíž tělo vykazuje známky po týrání – scéna byla nakonec vystřižena (a oproti jiným scénám se nedochovala), avšak je zde zmínka, že jistá opice napadla (v dúsledku týrání) svého pána. (fiLLthe3DD)
  • Jediný díl z původní pentalogie (1968–1973), ve kterém se ukáže orangutan ženského pohlaví. Ve všech ostatních filmech se objevily pouze šimpanzí samice. (fiLLthe3DD)
  • Natáčecí exteriérové lokace mají tu zvláštnost, že oproti jiným filmům zůstaly naprosto stejné i po necelých čtyřiceti letech po natáčení. Vysokoškoláci a turisté tak mohli i v roce 2009 navštívit místo, které je téměr na vlas stejné tak, jak jej vidíme ve filmu. Tento fakt dokládají fotografie, které lze snadno najít na internetu pod klíčovým výrazem "UCI Social Science Tower". (FIBO)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama