Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Roku 1983 zemřeli psi a kočky na mor. Nahradily je opice a ty si osvojily vlastnosti lidí. Za osm let v roce 1991 jsou už na takové úrovni, že pracují na ulici, v kadeřnictví či restauraci. To šlo ale až moc rychle! A hlavně jsou velké jako lidi! Lidi si z nich dělají otroky, a to se nelíbí Ceasarovi, jediné mluvící opici. Pomocí telepatie rozpoutá vzpouru opic proti lidem. Ano, pomocí telepatie! Taková blbost! Už to rezoluje k jasnému úpadku ságy o Planetě opic a podle mě se jedná již o zbytečný díl, anebo díl, který se mohl natočit jinak. Prostředky i myšlenky z minulého dílu tu byly. A tak právě onou rozpoutanou vzpourou je tento díl tím nejbrutálnějším z celé ságy o Planetě opic. [3492. hodnocení, 118. komentář, 43%] ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Béčkové pokračovanie slavnej planéty opic rozoberá vzburu proti ľuďom, ale je to podané tak amatérsky, že je vám z celého filmu zle. Najväčšia komédia je na filme ono záverečné povstanie, kde sa vycvičené, po zuby ozbrojené komandá chovajú ako absolutní dementi a nechajú sa preválcovať tlupami opičiakov. Celkové spracovanie skorej pripomína televízny film. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Jen to, že tenhle film nevidělal tolik, mě trochu zmínuje frustraci z pocitu, kam až to tahle sága dotáhnula. Jenže ejhle, oni jsou další pokračování, takže se máme "ještě na co těšit". Hlavně, že nějaký zlaťáčky zacinkaly, ale to, že mi tenhle film przní filmovou sbírku, protože když už mám nějaký film chci mít také pohromadě jeho všechna pokračování, to už je jim samozřejmě putna. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V podstate regulérny béčkový trash. Scenár je bahno, tí herci pod maskami jak keby ani nevedeli čo majú robiť, a schválne skúste pri davových scénach (hlavne v závere) sledovať jednotlivcov, jak máchajú rukami a takmer sa ani nedotýkajú ľudí, padajúcich mŕtvych na zem. Niektoré hlášky smrteľné (“Keď dobyjú túto budovu, bude to koniec civilizácie!”). U mňa guilty pleasure a takých povedzme dve a pol*, že to nebola trápna nuda jak trojka. A záver s horiacim mestom a opicami vo väzenských rovnošatách je niečo, čo musíte aspoň raz za život vidieť. “Ja ako potomok otrokov...” :D ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Přes to všechno, tak nějak nedokáži dáti žádnému ze 4 pokr. méně, než 3 hvězdy. Ať je to sebestupidnější (a svou roli v tom hraje i notná dávka nostalgie) každý z následných filmů, má prostě atmosféru, která mnohdy zachraňuje hodně. Když vypnete mozek, ovšem. A zcela očividně konkrétně tento díl, sloužil jako platforma pro (sice nejslabší z celé trilogie) ale stále nadprůměrnou, Rise of the Planet of the Apes. Což ostatně povrzuje i wikipedie. Mě to tedy tenkráte v kině, silně praštilo do kukadel. I díky motivu použití slova...NE, kdy toto slovo po1. pronesla opice k člověku. Čímž vše začalo. A na které, jsem čekal v kině skoro celý film a už si myslel, že se nedočkám. A vzpoura opic, stejně jako ke konci v Rise of...,stojí pořád za to. Tady neplatí žádné...přináším vám lásku, checht. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (13)

  • Exteriérové futuristické scenérie, jež vidíme ve filmu, nejsou pouze filmové kulisy. Společnost Twentieth Century Fox hledala v tu dobu pro natáčení filmu výhradně budovy a náměstí s futuristickou high-tech architekturou. Tohoto cíle dosáhla až nalezením lokace v dnešním komplexu "University of California" (UCI). Úvodní scéna ve filmu, aukční pasáž a výcvikové sekvence byly natočeny v prostorech v dnešního komplexu sociálních věd. (FIBO)
  • Jediný díl z původní pentalogie o Planetě opic, jenž nebyl natáčen na kamery Panavision, ale na Arriflex ARRI 35IIC. (fiLLthe3DD)
  • Inspirací pro film byly rasové nepokoje v USA na počátku sedmdesátých let. Režisér Thompson chtěl snímek zobrazit jako konflikt barev - proto lidé ve filmu nosí spíše tmavé, černé oblečení, zatímco opice jsou oděny ve výrazných barvách. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama