Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtvrtý díl slavného vědeckofantastického seriálu se odehrává na Zemi v blízké budoucnosti. Díky podivné chorobě vymřou psi a kočky a jejich místa v lidských domácnostech zaujmou opice. I když jsou inteligentní, lidé s nimi zacházejí jako s otroky. A tak dojde jednoho dne ke krvavé vzpouře... (Guild Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Na rychlo slepená čtvrtá Planeta opic, která už nemá ani hodinu a půl. Co ale má, je opět nový režisér. Po úspěchu prvního dílu se šláplo na plyn a každý rok vzniká další pokračování. Problém je v tom, jak to celé vypadá a jak to je udělané. Tohle už opravdu z velké části působící jen jako odfláknutá improvizace, aby se za každou cenu něco natočilo. Scénář jde očekávaným směrem, tak jak naznačuje předchozí díl, ale to provedení je tragické. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsia Planet of the Apes sa zacina v USA kde vladne totalita - tusim sa spominal rok 1991.Opice sluzia ludom, az na Caesara, najinteligentnejsiu opicu, ktora si uvedomuje ze je cosi spatne. Kulisy su plane, dialogy otravne, nida suverenne prevlada. A zo vsetkych opic hovori /ovlada rec, niekedy som myslel ze i retoriku/ len Caesar. Skoda za Dobyti planety Opic ide zase hodne vysoko - opice dokonca vo filme otriasli zakladmi ludskej civilizacie. Financne to na seba zarobilo a jak hovorim/pisem, na moje pomery to ide hodne vysoko - mne by stacilo, keby opice ovladli nejake casti statu, pripadne by vypukla v state obcianska vojna - hnusna vojna - kde by ludia tahali za kratsi povraz, lebo by povedzme vo filme zosuroveli vztahy medzi nimi. Stacilo by mi keby v jednom state opice ovladli povedzme mesta a mesta idu do bojov s vidiekom , ktory je stale obyvany ludmi. Ludstvo tejto planety by tam ani nemuselo byt. No ale to su len moje plane uvahy, tvorcovia sa rozhodli pre ludstvo a ja som sa rozhodol pre slaby podpriemer . 20 % ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

V podstate regulérny béčkový trash. Scenár je bahno, tí herci pod maskami jak keby ani nevedeli čo majú robiť, a schválne skúste pri davových scénach (hlavne v závere) sledovať jednotlivcov, jak máchajú rukami a takmer sa ani nedotýkajú ľudí, padajúcich mŕtvych na zem. Niektoré hlášky smrteľné (“Keď dobyjú túto budovu, bude to koniec civilizácie!”). U mňa guilty pleasure a takých povedzme dve a pol*, že to nebola trápna nuda jak trojka. A záver s horiacim mestom a opicami vo väzenských rovnošatách je niečo, čo musíte aspoň raz za život vidieť. “Ja ako potomok otrokov...” :D ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dobytí Planety opic by nebyl až tak velký průšvih a myslím, že by vlastně mohlo jít o přijatelný žánrový snímek, kdyby mu nepředcházely tři filmy a výborný román. Z pohledu žánrových fanoušků je to už pochopitelně hodně vyčpělé téma, které je navíc přežvýkané a silně se vzdálilo od myšlenky románové předlohy. Přitom scénárista zůstal stejný, jenom rezignoval na původní nápad a napsall jednoduše alegorii na politickou atmosféru konce 60. let, tedy na rasové nepokoje a politické bouře proti establishmentu. Opičí masky jsou pouhými rekvizitami a děj předchozích filmů je pouhým východiskem. Jenže fanoušci a diváci byli jednoduše už příliš unavení a film měl hodně podhodnocený rozpočet. Pominul i na některé logické zákonitosti příběhu. Celkový dojem: 40 %. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jen to, že tenhle film nevidělal tolik, mě trochu zmínuje frustraci z pocitu, kam až to tahle sága dotáhnula. Jenže ejhle, oni jsou další pokračování, takže se máme "ještě na co těšit". Hlavně, že nějaký zlaťáčky zacinkaly, ale to, že mi tenhle film przní filmovou sbírku, protože když už mám nějaký film chci mít také pohromadě jeho všechna pokračování, to už je jim samozřejmě putna. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (13)

  • Snímek měl původně obsahovat mnohem více krve a násilných scén (jednalo se o záběry na zkrvavené mrtvoly opic a policistů), avšak záběry byly vystřiženy kvůli cenzuře. Původní verze snímku byla temnější, po přepracování se však lehce odlehčil tón filmu (např. scéna, kdy se lidé vzdávají a sklánějí zbraně byla puštěna pozpátku – v originální verzi lidé zbraně naopak zvedali na znamení toho, že kruh násilí pokračuje dál). Zajímavostí také je, že pokud by byl původní konec brán v potaz jako oficiální, neodpovídalo by to návaznosti na další díl (1973), v němž je Caesar popisován jako vůdce, jenž opice a lidi zavedl na klidné místo, aby zde pospolu žili v míru a harmonii (v původně natočené finalní scéně tohoto dílu se totiž Caesar jako takový lidumil neprojevil, avšak i jeho závěrečná řeč si prošla přetáčkami). Řada původně vystřižených scén se objevila na Blu ray disku. (fiLLthe3DD)
  • Jediný díl z původní pentalogie (1968–1973), ve kterém se ukáže orangutan ženského pohlaví. Ve všech ostatních filmech se objevily pouze šimpanzí samice. (fiLLthe3DD)
  • Jediný díl z původní pentalogie o Planetě opic, jenž nebyl natáčen na kamery Panavision, ale na Arriflex ARRI 35IIC. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama