Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyovi utrpí drtivou ztrátu. Čtyři roky na to skončí prohibice a Tommy se pustí do kšeftování s opiem, kvůli kterému ale musí vzít na milost svoje nejhorší protivníky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejočekávanějších seriálových událostí letošního roku konečně připlula i do našich luhů a hájů, s ratingy, které se jí otevřely už při britské premiéře z kraje jara, jsem ovšem tušil, že nás žádné kulervoucí loučení nečeká. Peaky Blinders byli už ve svém začátku seriálem, k němuž jsem si hledal dlouhou cestu a pořádně si mě dokázali zaháčkovat až ve své polovině. Přeci jen jsem je pořádně hltal až dokonce ve 4., potažmo i 5. sérii. Ta 6. s sebou už přinesla jen onu potřebu všecko nějak ucelit a já jsem spíš rád, že už je všemu konec, než aby mi bylo líto, že už nikdy neuslyším tu ikonickou frázi “By order of the Peaky Fookin Blinders!” [viděno na Netflixu] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

k Peaky Bllinders jsem si hledal cestu celkem dlouho a jakkoliv to pro mě není kultovka, u které bych vyhlížel netrpělivě každou další epizodu, mám je nakonec celkem rád. Šestá řada pak jako uzavření celého seriálu budí lehčí rozpaky. Na jednu stranu tu nechybí slušná atmosféra, několik ikonických scén, boží vizuál a skvělá hudba. Na stranu druhou ale působí celá řada divně rozháraně a tím jak chce všechno stihnout uzavřít různě skáče z místa na místo, zaměřuje se na nepodstatné věci a ty podstatné - rozjeté v řadě předtím - řeší rychle, minimálně a nebo vůbec (US záporák, nacisti, Michael).Hodně tu navíc chybí Helen McCrory, u které jsem čekal že se objeví když měla svoje scény natočeny a dojde k důstojnějšímu rozloučen a platí to třeba i pro Artura, kterého sem si postupně oblíbil, nicméně v téhle řadě je většinu času jen nevýrazná troska a pořádně se ukáže až v závěru. Vzhledem ke vztahu který k PB mám pro mě není šestá řada úplné zklamání a rozhodně nejde o průserové zakončení ve stylu Dextera nebo GoT, nicméně mohlo to být lepší, emocionálnější, drsnější. Třeba si to Knight schoval do filmu, který by měl celou tuhle kapitolu uzavřít definitivně (závěr tomu slušně nahrál), ale spoléhat se na to nejspíš úplně nedá...70% ()

Reklama

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"The only person who could ever kill Tommy Shelby is Tommy Shelby himself." _____________ Nenapadlo by ma, že finálna séria Peaky Blinders bude pre mňa tou najslabšou, ale jednoducho sa nedokážem ubrániť dojmu, že to tak skutočne je... Z technického hľadiska síce nemôžem nič vytknúť (kamera a soundtrack sú stále bezchybné!), ale to určite neplatí o príbehu – ten mi prišiel neskutočne pomalý a naťahovaný, miestami som sa vyslovene nudil, a v konečnom dôsledku ani neviem, o čom táto séria vlastne bola... A to ani nehovorím o tom, že zápletka z piatej série zostala takmer úplne nevyužitá a jej pokračovania sme sa skoro vôbec nedočkali (bol som naozaj zvedavý, akých následkov sa ešte Peaky Blinders po nezdarenom atentáte dočkajú...) a hlavný záporák z predošlej série (Oswald Mosley) sa nanešťastie dostal na vedľajšiu koľaj... Okrem toho som čakal aspoň trochu emotívnu rozlúčku s týmto seriálom, ale namiesto toho som dostal iba nekonzistentný mišmaš, pri ktorom mám pocit, že nebol ani trochu dopredu premyslený a príde mi trochu čudné, že najsilnejšiu emóciu vo mne vyvolala horiaca maringotka v úplne poslednej scéne... A to je obrovská škoda, pretože táto séria mala potenciál stať sa jednou z najlepších... Je mi to ľúto, ale viac ako 7 kusov dynamitu z 10 finálnej kapitole Peaky Blinders dať nemôžem... Dúfam, že pripravovaný film bude o poznanie lepší... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě po minulé řadě, kterou hodnotím snad jako úplně nejlepší, velké zklamání a kvalitativní sešup. Trvalo mi téměř rok, než jsem celou řadu konečně doklepl a to je pro mě vždycky znak toho, že mě nic nenutilo pádit dál a bylo mi to vlastně úplně jedno, mnohdy jsem se i nudil. Na závěrečný film jsem zvědavý, ale 6.řada mě zkrátka moc neoslovila, i když závěrečný zvrat byl celkem povedený. PS : Řadu taky citelně zasáhla smrt Helen McCrory, škoda, že nestačila svůj příběh dovyprávět a mnohem víc.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ukončení slavného seriálu, které je provedeno jako vždy obrazově velkolepě, stylově, avšak cool factor, díky kterému jsme Peaky Blinders měli rádi ustoupil do pozadí. Jakkoliv fantasticky napsaný Thomas Shelby, zahranými neméně fantastickým Cillianem Murphym, se bohužel topí v politických pseudo zápletkách, které jsou mnohdy jakoby mimo realitu a jediná silná linie tak zůstává ta rodinná. I ta však postrádá něco uprostřed mezi startem a cílem. Závěrečný twist OK, ale byl bych pro další sérii už nepřidávat. Z "veselé" gangsterky se stalo "smutné" drama o člověku, kterého pohltilo zlo. V šestce definitivně Peaky Blinders ztratili svojí tvář surových rváčů a dostali tvář rodiny zdecimované útrapami. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o nejdelší epizodu celého seriálu. (LUKICKK)
  • Šestá řada se měla začít natáčet v březnu 2020. Kvůli pandemii covid-19 však bylo natáčení odloženo. (LUKICKK)
  • Na rozdíl od dosavadních epizod nezazní na konci žádná skladba. Závěrečné titulky jsou doprovázeny pouze za zvuku ptačího zpěvu. (makimarketa)

Reklama

Reklama