Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Belfastský detektiv Chester Campbell přijede do Birminghamu s pověřením vyčistit město od násilných pouličních gangů. (Netflix)

Recenze (92)

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z první série Gangů z Birminghamu jsem hodně v rozpacích, zklamala mě. Nechytlo mě téma, prakticky všechno se točí kolem sázek a rodinných záležitostí, postrádám víc akce, víc emocí a hlavně napětí. Nenašel jsem si zatím cestu ani k hlavním postavám, Cillian Murphy je bezesporu dobrej herec, ale jeho postava působí v první sérii takovým chladným, až toporným dojmem. Beru to tak, že první série byla snad jenom taková seznamovací, poslední dva díly už byly přece jenom koukatelnější a zajímavější, tak doufám, že se to přenese i do série druhé. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Atmosférická i dějová lahůdka, a rozhodně jeden z těch vůbec nejzajímavějších seriálů BBC s parádní hudbou, fantasticky ztvárněným prostředím, strhujícím dějem a hereckými výkony té nejvyšší kvality a ještě trochu víc. Cillian Murphy, kterého jsem doteď neměl jako herce rád, mi v tomhle vyloženě sedí, je radost ho sledovat, užívá si to. A stejně tak skvělí jsou Sam Neill a Helen McCrory. Navíc je to tak skvěle, až filmově natočeno, že i když je to objektivně tak na čtyři, díky všem těm maličkostem a celkovému looku si to zaslouží plný počet. Jeden z nejzajímavějších počinů posledních let, který může směle konkurovat HBO. A vyhrál by. 95%. ()

Reklama

Matrinx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho jsem neviděl nic tak dokonalého jako první sérii Peaky Blinders. Ideální poměr násilí (žiletky v čepicích jsou prostě cool, také jednu nosím, i když tupou) a romantických záležitostí. A když se to spojí v jedné scéně, je to vůbec nejlepší "Je krásné spolu mlčet, krásnější spolu se smát, nejkrásnější spolu vraždit" (upgrade Nietzscheho citátu). Navíc... je to také ideálně blonďaté, kouzelnější blondýnku snad ani najít nemohli. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouhé roky jsem odolával, nicméně nyní konečně nadešel čas. Hype se na mě kolem tohoto seriálu už pěkných pár let linul ze všech stran, na což jsem se naučil úplně nereagovat a čekat spíše méně. Po první řadě je ještě brzy soudit, ale Cillian Murphy mě příjemně překvapil (obvykle ho moc nemusím) a proč mi sakra zatajili, že tu hraje Annabelle Wallis? Do dalších řad se rád pustím, ale že bych musel vše sníst naposezení, to úplně ne..8/10 ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěl jsem si po dlouhé době rozjet novou ságu, s kterou bych strávil nějaký ten čas, a musela to být gangsterka, tudíž rozhodování nepatřilo mezi ty nejsnažší, ale v konečném výsledku padla má volba na Peaky Blinders. Bez toho, aniž bych věděl o seriálu podrobnosti, jsem se do toho pustil a rozhodně jsem chybu neudělal. Cillian Murphy je sázka na jistotu, jednoznačně jeden z nejnadanějších anglických herců, moc toho nenamluví, ale má v sobě onu jiskru a charisma, že zde slova prostě nejsou tím nejdůležitějším faktorem. Atmosféra po první světové válce mě pohltila již v prvním díle, bylo vidět, že na kulisách si všichni dali práci, aby výsledek nemohl diváka zklamat. Seriál nenabídne moc akce, ale za to vykreslí do nejmenšího detailu každou postavu, ukáže fungování mafiánské rodiny a hlavně nabídne pár vypjatých momentů, kde si vás vždy najde husí kůže. Z vedlejších postav nejlepší Arthur, jeho dokonalý anglický přízvuk mě vždy dokázal pobavit. Závěr řady perfektní. Není to na plných pět, neboť se zde najde mezera tady a tam, ale nejde o nic závažného. Seriál mě chytl, a to považuji za úspěch. Uvidíme, co přinese druhá série s Tomem Hardym, do kterého vkládám veliké naděje. Za mě dávám 85 % ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Když John (Joe Cole) přijede na svou svatbu, o které zatím neví, tak má v některých záběrech v puse párátko a v jiných ne. (Duoscop)
  • V epizodě zazní úryvek písně „Come Josephine in My Flying Machine“ z roku 1910. Úryvek stejné písně zpívá ve filmu Titanic (1997) postava Jacka (Leonardo DiCaprio) Rose (Kate Winslet) a na konci filmu ji zpívá samotná Rose při čekání na záchranu. (FAITH.BABE)

Reklama

Reklama