Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Belfastský detektiv Chester Campbell přijede do Birminghamu s pověřením vyčistit město od násilných pouličních gangů. (Netflix)

Recenze (92)

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série - (8/10). Začíná se to teprve pořádně rozjíždět, ale už teď musím ocenit kvality, kterými Peaky Blinders disponuje. Ať se bavíme o špinavé atmosféře plné popela, uhlí a prachu. Zapíjené je to plnými hlty whishey, nebo zapálenou cigaretou. Birmingham plný dělníků je zachycen opravdu přesně a autenticky. Cítíte se tam jako doma. Ani nemluvím o parádní hudbě, které vévodí Nick Cave s jeho parádním chraplákem. Zápletka není tak rozmáchlá, aby dokázala úplně uhranout, ale to provedení vezme dech. Cillian Murphy jako šéf tohoto gangu působí nemilosrdně a neohroženě. Jde vidět, že ho válka totálně změnila a podle toho se taky chová. Celá ta skvadra je prostě hrozně cool a badass. Jejich účesy a elegantní obleky ihned uhranou a divák chce nosit to samé. Jejich accect je už jenom perfektním dokreslením atmosféry, který když po nějaké době zase uslyšíte, tak pousmějete a uvědomíte si, jak skvělý je to seriál. Odolával jsem dlouho, ale konečně jsem k tomuto seriálu dokopal. Nelituju, ale hned to hltat taky nebudu.  Nejlepší epizoda: Episode 5 (S01E05) ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem tedy také začal koukat na tento kultovní kousek, jenž již všichni moji přátelé měli šanci vidět - já si dal tedy na čas a prakticky až se 7 letým odstupem rozjíždím. 1.série mě slušně uvedla do problematiky a ač bych sem tam něco vytknul, líbilo se mi to a jako úvod to beru v rámci možností nadstandardně. Výborný je především můj oblíbenec Sam Neill v pro něho ne zcela běžné, záporné roli......................... moje hodnocení = 8 z 10. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Skvelé dialógy ukazujú silu osobnosti záporných supermanov s darom vyjednávať, selektovať informácie a taktizovať so zbraňou v ruke či pri hlave. Zdržanlivosť vyvolených znáša svoje ovocie na bojovom poli a divákov poteší napätím. Postupom času sa ich počet zníži na jedného Shelbyho a jeho rodinu pociťujúcu podivuhodné šťastie v nebezpečí. Na päť hviezd bola pre mňa asi každá druhá časť, ale ani najlepšie filmové gangsterky nemajú všetky scény také. Veď treba si aj trochu vydýchnuť, kým príde ďalší orgazmus. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velice těžce se mi dívá na historickou gangsterku, které chybí emoce. Po shlédnutí první série jsem si sice užíval historické kulisy Birminghamu, ale těžko se mi hledal kdokoliv, kvůli kterému by mi stálo za to pustit si i druhou sérii. Cillian Murphy je sice super, ale chladnější seriálovou postavu, abyste pohledali. Po první sérii teda zatím za tři a uvidím, jestli se někdy dokopu do dalších dílů... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[87%] Naprostá paráda. Jsem rád, že jsem dal tomuto gangsterskému seriálu šanci! Vše se postupně od začátku rozjíždí, seznamujeme se tu s postavami, dějem a především do doby, která je zde výborně filmově vytvořená. Asi se nebudu moc o tom rozkecávat a napíšu delší komentář po vidění všech sérií, ale už nyní věřím, že mě to bude bavit díl od dílu víc a víc – alespoň v to doufám! Herecké obsazení je na tom perfektně, takže nemá smysl abych tu každého jednotlivě probíral … o tom až později. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě zazní úryvek písně „Come Josephine in My Flying Machine“ z roku 1910. Úryvek stejné písně zpívá ve filmu Titanic (1997) postava Jacka (Leonardo DiCaprio) Rose (Kate Winslet) a na konci filmu ji zpívá samotná Rose při čekání na záchranu. (FAITH.BABE)
  • Když John (Joe Cole) přijede na svou svatbu, o které zatím neví, tak má v některých záběrech v puse párátko a v jiných ne. (Duoscop)
  • Ve 35. minutě hraje píseň „Abattoir Blues“ od Nicka Cave & The Bad Seeds. (Duoscop)

Reklama

Reklama