Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Belfastský detektiv Chester Campbell přijede do Birminghamu s pověřením vyčistit město od násilných pouličních gangů. (Netflix)

Recenze (92)

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série - (8/10). Začíná se to teprve pořádně rozjíždět, ale už teď musím ocenit kvality, kterými Peaky Blinders disponuje. Ať se bavíme o špinavé atmosféře plné popela, uhlí a prachu. Zapíjené je to plnými hlty whishey, nebo zapálenou cigaretou. Birmingham plný dělníků je zachycen opravdu přesně a autenticky. Cítíte se tam jako doma. Ani nemluvím o parádní hudbě, které vévodí Nick Cave s jeho parádním chraplákem. Zápletka není tak rozmáchlá, aby dokázala úplně uhranout, ale to provedení vezme dech. Cillian Murphy jako šéf tohoto gangu působí nemilosrdně a neohroženě. Jde vidět, že ho válka totálně změnila a podle toho se taky chová. Celá ta skvadra je prostě hrozně cool a badass. Jejich účesy a elegantní obleky ihned uhranou a divák chce nosit to samé. Jejich accect je už jenom perfektním dokreslením atmosféry, který když po nějaké době zase uslyšíte, tak pousmějete a uvědomíte si, jak skvělý je to seriál. Odolával jsem dlouho, ale konečně jsem k tomuto seriálu dokopal. Nelituju, ale hned to hltat taky nebudu.  Nejlepší epizoda: Episode 5 (S01E05) ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem tedy také začal koukat na tento kultovní kousek, jenž již všichni moji přátelé měli šanci vidět - já si dal tedy na čas a prakticky až se 7 letým odstupem rozjíždím. 1.série mě slušně uvedla do problematiky a ač bych sem tam něco vytknul, líbilo se mi to a jako úvod to beru v rámci možností nadstandardně. Výborný je především můj oblíbenec Sam Neill v pro něho ne zcela běžné, záporné roli......................... moje hodnocení = 8 z 10. ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně nezvyklé a originální reálie, nevšední mafiánské prostředí, těžký britský přízvuk - to vše vytváří mix, kterému se těžko odolává. Na druhou stranu tu není tak nějak nikdo, kdo by vytvářel takové emoce, abych mu vyloženě fandil. Jasně, Kilián i figurka z Monopolů jsou super a od Annabelle se nedají oči odtrhnout, ale ty postavy nejsou tak dokonalé, jako třeba u Kmotra. Ano, není to úplně vhodné srovnání, ale pouze poukazuji na charaktery a zapamatovatelnost postav. Uvidíme, třeba se to zvedne s další sérií. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme tu koniec prvej série a ja som nadšený. Seriály som už dlho nepozeral ale o tomto som počul už dávnejšie tak že si reku pozriem. No prvú sériu som zbaštil ako nič. Hustý gangsterský príbeh, premakané postavy, aj okoloidúci sú perfektní. Som zvedavý čo nám prinesie druhá séria aj keď nečakám už nič moc pretože neviem už čo by tvorcovia prinesli do série nové alebo inovatívne alebo čokoľvek odlišné. A plus keď to má 5 sérii a plánuje sa aj 6. séria. Takže hádam má druhá nezradí a dá mi to prečo som si tento seriál zapol. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouhé roky jsem odolával, nicméně nyní konečně nadešel čas. Hype se na mě kolem tohoto seriálu už pěkných pár let linul ze všech stran, na což jsem se naučil úplně nereagovat a čekat spíše méně. Po první řadě je ještě brzy soudit, ale Cillian Murphy mě příjemně překvapil (obvykle ho moc nemusím) a proč mi sakra zatajili, že tu hraje Annabelle Wallis? Do dalších řad se rád pustím, ale že bych musel vše sníst naposezení, to úplně ne..8/10 ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Když John (Joe Cole) přijede na svou svatbu, o které zatím neví, tak má v některých záběrech v puse párátko a v jiných ne. (Duoscop)
  • Ve 35. minutě hraje píseň „Abattoir Blues“ od Nicka Cave & The Bad Seeds. (Duoscop)
  • V čase 00:39:18 vidíme slečnu kontrolující stav revolverového válce. V pěti nábojových komorách jsou pouze 4 náboje. Ve válci jsou ale náboje neexistující ráže .37, a to ještě s označením SAW (Smith & Wesson). Ve skutečnost je uprostřed zmíněné zkratky vždy &, nikoliv velké psací A. Žádný výrobce střeliva náboje Smith & Wesson tímto způsobem neoznačoval. Správné označení náboje do této zbraně je .38 S&W. (Dragunof)

Reklama

Reklama