Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Belfastský detektiv Chester Campbell přijede do Birminghamu s pověřením vyčistit město od násilných pouličních gangů. (Netflix)

Recenze (92)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria Peaky Blinders zaujme hlavne výborne spracovaným prostredím danej doby. To, že gangsterský seriál takmer postráda akúkoľvek akciu je vykompenzované skvelými dialógmi takže nakoniec sme svedkami skôr epického seriálu ako prehnanej akcie, čo nesadne každému, ale náročnejší filmový fanúšik si príde na svoje. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Ať pes roztrhá psa!“ Rozvětvená rodina Shelbyových si v poválečném Birminghamu hodlá udržet to své. Cesta na vrchol ovšem bolí, což si Tommy, zasažený několika válečnými šrámy na duši, moc dobře uvědomuje. Právě on (ač má staršího bratra) tahá za nitky v gangu Peaky Blinders. Chudoba, bahno, továrny, hmatatelné odrazy skončené války, ulice plné nebezpečných mafiánů, naštvaných členů IRA či čím dál vlivnějších sympatizantů komunismu. Steven Knight (sám v průmyslovém Birminghamu vyrůstal), který před 20 lety napsal atypickou lovestory Špína Londýna, ale od té doby v mých očích scénáristicky tápe, vsadil na několik antihrdinů, mě ovšem ostrovní atmosféra a zejména tempo nevtáhly. Přidal bych napětí a ubral předlouhé monologové pasáže. Rozvětvené dějové linky kamsi uhnou a už se jim nevěnujeme. Mnohé postavy tu jsou, něco stěžejního pronesou a zmizí. Další děj jen zbytečně rozmělňují. Pak je tu třeba milostná linka. U té by mě docela zajímalo, kde a jak ta obří láska vyrostla. I vykonstruovaný milostný trojúhelník tahá za uši. A když už se schyluje k finální řežbě, předchází jí srdceryvné proslovy, aby se nestalo skoro nic. Kamera, výprava s působivými exteriéry, kostýmy, to všechno šlape, ale chybí tomu šťáva i tak trochu přirozenost. Sága rodinného gangu nicméně i posledním pochybovačům ukázala velký herecký rejstřík Cilliana Murphyho. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální kriminální seriál z mé nejoblíbenější éry, který mi tak dlouho utíkal, až jej musím dohnat co nejrychleji, už jen pro tu spoustu známých tváří, které se během všech 5 sezón mihnou. Annabelle Wallis naprosto úžasná svou krásou, svými přetvářkami mi ale začala lézt krkem. Ještě že je tu pan Murphy, který si pro sebe krade 90 % celého seroše. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velice těžce se mi dívá na historickou gangsterku, které chybí emoce. Po shlédnutí první série jsem si sice užíval historické kulisy Birminghamu, ale těžko se mi hledal kdokoliv, kvůli kterému by mi stálo za to pustit si i druhou sérii. Cillian Murphy je sice super, ale chladnější seriálovou postavu, abyste pohledali. Po první sérii teda zatím za tři a uvidím, jestli se někdy dokopu do dalších dílů... ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5.300 hodnotenie tentoraz bude patriť seriálovému hitu, ktorý pozná asi každý. Peaky Blinders, aspoň čo sa týka prvej serií ma nejak moc nechytili. Herci v pohode aj hlavne to prostredie a hudba zvládnuté skvelo, ale stále sa to nerozbehlo. Uvidíme, možno dám šancu druhej a ma to aj viac chytí. Mohli byť kratšie epizódy a viac akcie ako dialógov. Za mňa ale prvá séria čistý priemer. 3* ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • V čase 00:39:18 vidíme slečnu kontrolující stav revolverového válce. V pěti nábojových komorách jsou pouze 4 náboje. Ve válci jsou ale náboje neexistující ráže .37, a to ještě s označením SAW (Smith & Wesson). Ve skutečnost je uprostřed zmíněné zkratky vždy &, nikoliv velké psací A. Žádný výrobce střeliva náboje Smith & Wesson tímto způsobem neoznačoval. Správné označení náboje do této zbraně je .38 S&W. (Dragunof)
  • V epizodě zazní úryvek písně „Come Josephine in My Flying Machine“ z roku 1910. Úryvek stejné písně zpívá ve filmu Titanic (1997) postava Jacka (Leonardo DiCaprio) Rose (Kate Winslet) a na konci filmu ji zpívá samotná Rose při čekání na záchranu. (FAITH.BABE)

Reklama

Reklama