Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Shelbyové se vyrovnávají s krachem na burze v roce 1929 a Tommy čelí novým hrozbám od mladších členů rodiny a fašistických konkurentů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (66)

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Steven Knight sám sebe trumfuje s každou další řadou. Peaky Blinders tentokrát flirtují s národním socialismem. Političtější ladění seriálu nahušťuje atmosféru a přidává do kotle i nevyzpytatelné elementy jako je "silná mladá generace" = zfetovaný koumák Michael a zfetovaný pitomec Finn. Herecky to šlape na jedničku a na konci se dočkáme jednoho camea, ve které jsem ani nedoufal. Vrchol britské dramatické seriálové tvorby. Říkala, že hřeby na Ježíšův kříž vyrobili cikáni. Proto jsme prokletý národ a nikde dlouho nevydržíme. Musíme vandrovat z místa na místo, aby nás nedohnala naše vina. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Part Mad Men, part The Godfather, part Sons of Anarchy. Sudý série se mi zdají lepší a vyváženější než ty lichý, production value nicméně letí strmě vzhůru s každou řadou, herci rovněž epizodu od epizody lepší a lepší, a fašistická nálada z páté řady mě uvrhla do solidní deprese, protože ta historie se fakt ráda opakuje, co? Neuvěřitelný, že jsem si ten seriál tak dlouho odpíral. Šestá řada na Netflixu naštěstí co nevidět a filmový finále jako třešnička na závěr snad časem taky. Náběh na jeden z nejlepších seriálových konců tady je, tak pls ať to nezklame. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[57%] Vidím, že hodnocením ostatních je opět světoborné, ale mě tato pátá série přišla jako zatím nejslabší. První byla super, druhá rovněž, třetí úplně top, čtvrtá mírně pokulhávala, ale tohle už je jen průměr, a to jsem zvažoval, že budu hodnotit hůř. Herecké obsazení je furt dobré, včetně Murphyho, ale nedokážu se zbavit pocitu, že nám ty postavy už nic hlubšího nedokážou nabídnout. A to i včetně děje který mě zde moc nebavil. K tomu to nemá ani nijak výrazné scény, které bych si pamatoval. Ta atmosféra tu pořád je, k tomu to pěkné prostředí, úroveň to ještě má, ale zkrátka jsem to celé odzíval. K tomu finální díl této sezóny, který skončil otevřeně, což mi přijde u tohoto seriálu divné. Snad bude poslední řada o dost lepší, doufám tedy! ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikajúca séria. Prvýkrát ma nadchla kamera tak, že mám obľúbeného kameramana... Každý okolo Tommyho Shelbyho je prenasledovaný svojimi vlastnými démonmi. Zvuk v tomto seriáli pôsobí na zmysly diváka, v každej časti je použitá síce súčasná skladba, ale svojou atmosférou zapadá do 30tych rokov. Asi najviac ma oslovila myšlienka, ktorú vyslovila kedysi Tommyho matka: "Klince na Ježišov kríž vyrobili Cigáni. Preto sme prekliaty národ a nikde dlho nevydržíme. Musíme vandrovať z miesta na miesto, aby nás nedostihla naša vina". ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

70%. Jednoznačně nejslabší série. Náměty zajímavé, ale zpracování takové nijaké. Bylo to utahané, bez napětí, takové jiné než předchozí série, bez šťávy. Poslední díl, ten se povedl, ale jinak... Nevadí mi politická témata, ba naopak, ale tady mě to teda moc nebavilo. V rámci vývoje stojí za shlédnutí, ale doufám, že šestka zase naváže na první čtyři série a bude to radost pohledět. I přes to se na to kouká dobře a má to atmosféru. Howgh! ()

Galerie (132)

Zajímavosti (3)

  • V epizodě si zahrál menší roli slavný irský fotbalista Robbie Keane. (Punisher)

Reklama

Reklama