Reklama

Reklama

Pacific Rim: Povstání

  • USA Pacific Rim: Uprising (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Poprvé jsme je dokázali zastavit. Jenže to, co mimozemští tvorové Kaiju napáchali na Zemi v prvním díle akčního sci-fi Pacific Rim byla jen předehra k tomu, co si pro lidstvo připravili teď. Hvězda Star Wars John Boyega a Scott EastwoodRychle a zběsile vedou tým, který je poslední nadějí na přežití planety. Členy tohoto týmu jsou piloti ovládající Jaegery, obří roboty, kteří jsou svou velikostí a vybavením schopní konkurovat stejně vybaveným Kaiju. Jake Pentecost (John Boyega) k nim dlouhou patřil, jenže pak se vykašlal na svůj talent i na odkaz svého otce, jenž v boji proti Kaiju obětoval vlastní život. Raději přežívá v ilegalitě a na živobytí si vydělává nejrůznějšími aktivitami za hranou zákona. Při jedné takové akci narazí na patnáctiletou Amaru, která dokázala ukrást a rozchodit původně k likvidaci určeného Jaegera. Než se tihle dva stačí pořádně seznámit, mají v patách Zákon. Aby unikli trestu, začlení se do programu výcviku nových pilotů Jaegerů. Jake po boku svého bývalého parťáka Lamberta (Scott Eastwood) jako instruktor a Amara jako nadějná pilotka. Všichni doufají, že si tréninkové schopnosti nikdy nebudou muset vyzkoušet v reálné válce. Jenže ta přichází. Dřív, než si všichni přáli, a ze směru, odkud ji nikdo nečekal. (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 6

Recenze (477)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Z nějakého podivného důvodu jsem zase jednou dostal chuť podívat se na to kam až pokročily digitální technologie. V předchozím dílu to bylo docela slušné a nezábavnost tak částečně nahrazovaly padající mrakodrapy a auta létající po dálnicích pod údery Žlababy. Ze začátku tohohle filmu mi to bavilo a přišlo mi to dokonce vtipné. Jenže pak to začne být jen popcornová ptákovina pro multiplexy. A dokonce na ty žlababy ani moc nedojde, ale nechci spoilerovat. Dávám tedy za 2 šroubky. * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jednotka ešte trochu dokázala pobaviť, najmä oči pri vypnutom mozgu, no ale toto... jasný úpadok. Prečo musia vždy všetko zachraňovať pubertálne decká? Už som podobných filmov presýtený. Jediné čo trocha potešilo bola vizuálna stránka, aj keď tých Kaidžu súbojov tam mohlo byť viac, nielen na konci. Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jednička měla vše, tady zůstala pouze perfektní akce a triky. Dívá se na to hezky, ale celkově je to prázdný film. Herecky nezajímavé, hlavní postavy vám jsou celkem ukradený, jako to chcete nó, aby poslední záchrana planety země byla v rukou dětí :o) Každopádně na tu akci se kouká hezky. Na výplach mozku super a věřím, že v kině bych si to užil ještě víc. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Autobots, Roll Out !!! Ještě před tím, než Hrdá a Socialisticky Vyspělá, Čínská Federace, (sláva Si Ťin-pchingovi, sláva mu) zatkla pana Jie Ťien-minga, tak náš milý Ji, stačil tenhle film, zafinancovat a tak my všichni můžeme vyrazit, na tento film. No přiznejme si to na rovinu, první díl, nebyl dokonalý, měl své chyby a né všechno v něm, bylo takové, aby to sedlo masám. Ale, ale zase v době, kdy film vyšel, všem anime fanouškům, to znělo jako jejich splněný sen, pan del Toro se rozhodl natočit hranou verzi Evangelia, což znělo jako super nápad, že ? Určitě a mně osobně se film, libí i dnes a nad problémy, které film má, mávnu rukou a užiji si ho. Ale tenhle film, je přesně tím čím je, je lacinou kopii a to opravdu zamrzí, některé nápady (prastaří v hlavě) jako tykačka s Lovecraftem, byla fakt super a v ruce schopného scénáristy, by se z toho dalo vyklubat, i něco temného. A ani to s Jaegery, kteří sou "uměle pilotováni" to také nebylo špatné, hlavně ten výsledek. Ale to co, u jedničky prošlo, tady bohužel neprojde. Ale až na závěrečnou bitku, která ani neni tak drsně pojatá, jako u prvního dílu, tak nelze akci nijak výrazně chválit. Ve filmu uměle vznikají přátelství, spojenectví a na původní postavy, se nalepují další postavy, takže ve trojce která bude čistě Čínská, se dozvíme že Pentecost zachránil dalších dvanáct sirotků, kteří sou mu zavázáni a chtějí se pomstít, ale pochybuji že tam bude fungovat ta otřepaná fráze "jsme jedna rodina". Boyega pendluje mezi vážnými tématy (Detroit) které mu mohou vynést Oscara a mezi kravinama typu Star-Wars a Pacific Rimem, který mu vynese spíš zlatou malinu. Ostatní herci, ani nestojí za zmínku. A vlastně záleží na dvou osobách, jak film budete hodnotit, na tom klukovi kterého máte, ve své hlavě a který odmítá dospět a nebo tomu dospělému člověku, kterým jste teď. U mně to vyhrál, ten dospělý a sem za to rád. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Kaiju jsou zpátky a obří Jaegeři musí opět do akce. Guillermo del Toro tentokrát megalomanskou řežbu jen produkuje a dvojka jde trošku jinou cestou než první film. Je barevnější a velkolepější. A taky dost pitomá. Na druhou stranu tu najdete dost akčních scén a velkolepých soubojů na to, abyste jí všechny ty nesmysly a nefungující humorné vložky odpustili. Je to blbost, ale pokud se dovedete na dvě hodiny proměnit v desetiletého kluka, tak si ji docela užijete. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (25)

  • Film se dočkal hned dvou verzí oficiální novelizace. Jedna pro mladé čtenáře a druhá pro dospělé. Vyšla také kniha „Pacific Rim Uprising: Ascension“, která mapuje osudy některých kadetů ve výcviku před dějem samotného filmu. (Israha)
  • Dvě významné postavy z prvního dílu, Raleigh Beckett (Charlie Hunnam) a Hannibal Chau (Ron Perlman), jsou ve filmu pouze zmíněny, ale nedovíme se více o jejich osudech. Beckettův osud je přiblížen v oficiální novelizaci, zatímco dění okolo Chaua sleduje šestidílná komiksová série „Pacific Rim: Aftermath“. (Israha)
  • Bracer Phoenix je jediným Jaegerem typu Mark 5 ve filmu. Ostatní stroje (Gipsy Avenger, Saber Athena, Titan Redeemer, Gurdian Bravo) jsou typy Mark 6. (NiWi)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Eastwood v Pacific Rim 2?

Eastwood v Pacific Rim 2?

01.07.2016

Obří roboti už naverbovali Johna Boyegu (Star Wars: Síla se probouzí) a teď házejí očkem po Scottu Eastwoodovi. Syn filmové legendy hraje posledních 10 let, až nyní ale přechází do blockbusterového… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

Guillermo del Toro a Fantastická cesta?

08.01.2016

Remake slavné sci-fi z roku 1966, na který producentsky dohlíží samotný James Cameron, už se pokusila natočit kupa režisérů. K Fantastické cestě se dostali Roland Emmerich (Den nezávislosti), Paul… (více)

Reklama

Reklama