Reklama

Reklama

Middletonská romance

  • USA At Middleton (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vera Farmiga a Andy Garcia ztvárnili hlavní role dvou osamocených rodičů, kteří se do sebe v průběhu jediného dne zamilují, zatímco vybírají vysokou školu pro své děti. Edith je volnomyšlenkářská úspěšná podnikatelka se silnou vůlí, která se svojí osmnáctiletou dcerou Audrey vyráží na obhlídku potenciálních vysokých škol. Dívka si má vybrat univerzitu, na kterou po maturitě nastoupí. George je oproti tomu zamlklý srdeční chirurg, který se svým osmnáctiletým synem Conradem podstupuje stejné martyrium. Jejich cesty se zkříží na Middleton College, jež se nachází v malebné části Connecticutu. I když by se na počátku mohlo zdát, že se jedná o příběh Audrey a Conrada, záhy vyjde najevo, že jsou hlavními hrdiny filmu právě jejich rodiče. Snímek At Middleton vypráví příběh dvou lidí, kteří jsou díky pozoruhodným a neočekávaným souvislostem schopni odhalit potenciál, jež skýtá opravdová láska. Edith i George si nakonec uvědomí, že právě prožili nejúžasnější den svého života. Jakkoli veselé i srdcervoucí jejich dobrodružství bylo. (HBO Europe)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (60)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to romantický, úsměvný, snaží se to hrát jak na mladé, tak na starší publikum, kde dokazují, že i rodiče těch, co jdou již na vejšku jsou stále "svěží" a dokážou se bavit :) Prostředí kampusu dělá divy a takováhle vejška by se mi taky líbila :) Klan Farmigových mám velice ráda a proto mě tu zaujalo to, jak sestry s 21letým odstupem hrají matku s dcerou :) Obě dvě báječné :) Garcia pro mě v trochu neobvyklé poloze a plno zajímavostí z prostředí vysoké školy :) No, kdo by tam nechtěl hned nastoupit :D :D Zároveň je to ale dost citlivé a těžko říct, jak to pokračovalo dál ;) Je tam hodně dobrých poznámek, hlavně z pozice střelené matky, která si z plno věcí hlavu rozhodně nedělá :) :) BMW jako nezkrytá reklama a Apple se tam taky pěkně narval :) Doporučuji na podzimní odpoledne, kdy si zavzpomínáte alespoň trošičku, jak to mohlo vypadat, kdybyste studovali na USA vejšce a néééé té české :) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Občas se i jedno obyčejné odpoledne může zvrtnout v příjemnou a neočekávanou lovestory. O tom je ve zkratce tento film, v němž dva osamělí rodiče, jejichž ratolesti si vybírají vysokou školu, během prohlídky univerzitního kampusu pocítí vzájemnou touhu a lásku. Film je založen především na konverzaci dvou hlavních hrdinů a na postupném odhalování toho, že asi nejsou ve svých životech příliš šťastní. A jak ubíhá čas a hlavní hrdinové se posouvají v onom odpoledni blíže a blíže konci dne, tím více film ztrácí na svižnosti a diváka častuje scénami a postavami, které pro děj nejsou zase tak důležité, a které jsou možná až příliš rozvleklé. Upřímně řečeno, kdyby se film neodehrával v univerzitním kampusu, což je z mého pohledu prostředí velice atraktivní už jen z toho důvodu, že v Americe jsou prostory vysokých škol koncipovány zcela jinak než v Česku, tak by mě film asi vůbec nezaujal. Ale právě toto prostředí dodává filmu na atraktivitě a i díky němu se mohou hlavní hrdinové odvázat a užít si své krásné odpoledne. Po herecké stránce dobře zvládnutý film má tedy největší nedostatek právě v rozvleklosti děje, ale dokoukat se to dalo, a tak ve výsledku uděluji průměrné tři hvězdy. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Middleton j poměrně nezáživná komedie s romantickými prvky o prohlídce middletonské univerzity s Verou Farmigou a Andym Garcíou v hlavních rolí. Vše je předvídatelné zhruba tak od chvíle, kdy Andy podivně zaparkuje. Od toho okamžiku se to celé odehrává v pevně daných žánrových kolejích - ona a on se procházejí po škole, baví se, blbnou a zjišťují, že k tomu druhému je něco neodvratně přitahuje. Jde o průměrnou romanci, kterou z průměrnosti nevytáhlo ani tak skvělé herecké obsazení, kdyby... kdyby tam nebyla ta správná ukázka z filmu Les parapluies des Cherbourg a kdyby tam nebyla ta věta o tom, že francouzské filmy vlastně málokdy končí šťastně. Takže jedna hvězda nekriticky navíc za Catherine Deneuve a jejího Guya a proto, že Paraplíčka jsou zkrátka klasa. ()

Dr.Manhattan 

všechny recenze uživatele

Fuuuu.. No lepšiu „romantiku“ som za posledný rok asi ani nevidel. Tak jednoduché a zároveň tak emotívne. Možno to ale veľa ľudí tak cítiť nebude. Neviem čím to bolo, možno veľmi sympatickým obsadením, alebo mi to len dobre padlo. Andy Garcia skvelý a Vera Farmiga úplne neskutočná, som z nej hotový... Nemám tomu naozaj čo vytknúť. Chcel som dať 4 hviezdičky, lenže pri niektorých filmoch ktorým som dal tie štyri, som necítil také emócie ako tu, takže som sa nakoniec rozhodol dať hviezdičiek 5. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Sympatická vysokoškolská romance, která se překvapivě neodehrává mezi uvědomělými předčasně vyspělými studenty, jak je tomu v dnešní době zvykem, ale mezi dvěma hluboce nešťastnými lidmi středního věku, kteří se náhodně setkali na dni otevřených dveří. Vera Farmiga a Andy Garcia jsou v hlavních rolích výborní a především jejich zásluhou působí celý tenhle jednodení románek uvolněně a zároveň opravdově. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v červenci 2012 ve státě Washington, na univerzitách Gonzaga University (Spokane) a Washington State University (Pullman). (Hal_Moore)
  • Hudební skupina "Snatches of Pink", která je zmíněna v knihovně, je ve skutečnosti populární skupinou v místě, kde se film natáčel. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama