Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z nejlepsich filmu Terryho Gilliama a taky jedno z nejlepsich temnejch sci-fi, co jsem kdy videl. Samozrejme, ze kazdej si pod pojmem sci-fi predstavi ruzny veci, takze nekoho, koho napadnou jen stihacky ve vesmiru, laserovy mece atd., tenhle film asi zklame, ale ja z neho byl nadsenej. Pribeh je spravne zamotanej a i kdyz jsem tusil, co a jak bude, stejne sem si nemoh az do konce bejt jistej. K tomu si jeste prictete Bruce Willise a Brada Pitta v jednech z nejlepsich vykonu jejich karier, perfektni atmosferu, misty uchylnou kameru a skvelou hudbu. Dokonalost. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělej skvělej skvělej film. Něco tak napínavýho a promyšlenýho jsem snad neviděl. Vemte si že v tomhle filmu nenajdete zádrhel!!!!!!!!!!!!! K tomu přičtěte skvělé výkony všech a superskvělého Brada Pitta a máte film na který se jen tak nezapomíná. Z celého filmu naprosto čiší režijní styl a ujetost Terryho Gilliama (zvlášť v budoucnosti tam se Terry vyblbnul) no a ten konec!!! Někoho zklame někoho ne (patřím k té NE skupině) ale vlastně to mohlo skončit jedině tak. Prostě celý tenhle film obrovsky zapůsobí, jen by mě zajímalo jak by to dopadlo kdyby použili Terminátora. :-) ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Každý už určitě narazil na nějakou uznávanou klasiku, která ho zoufale nebaví, a pro mě je to bohužel 12 opic. Napoprvé jsem to vypnul po čtyřiceti minutách, napodruhé se mi to horko těžko povedlo dokoukat, ale krom výborných hereckých výkonů a milého hitchovského pomrkávání ke konci mě nezaujalo vůbec nic. Radši nebudu zmiňovat, kolik "totálně matoucích příběhových náznaků" mi přišlo až spoileroidně srozumitelných, a jak moc jsem se modlil, aby to všechno skončilo nějak zajímavě... Nebijte mě, tohle se mi stává maximálně jednou za deset let :) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

nejenže to má výborný herecký obsazení, ale ty herci i úžasně hrajou, i když tam Brad Pitt nehraje hlavní roli, tak hodně vyniká a předvádí jeden ze svých nejlepších výkonů, možná vůbec nejlepší, to samý se dá říct i o Bruce Willisovi, kterej je ale hlavní postava, takže je daleko víc vidět a může se i projevit víc. Terry Gilliam natočil inteligentnií thriller s perfektním zápletkou a výborným koncem, tim nechci říct že to má jenom dobrej konec, protože celej film je dokonalej ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Wow. A ještě asi tak dvacet dalších, abych se přesně vyjádřil. Tohle si odpírat tak dlouhou dobu byla neskutečná chyba, tohle byl totiž přímý útok na mou TOP 10 ! Až neskutečné jak to na mě všechno působilo. Ta ústřední melodie mi nejdřív lezla na nervy, poté jsem z ní měl trochu psycho a teď po dokoukání ji miluju. Ani nejde popsat jakou mám radost z Willise v tomhle filmu, to samé z Pitta, většího magora jsem dlouho neviděl. Do toho cestování časem, kousky skládačky, které do sebe čím dál tím víc zapadaly a skvělá post i pre-apokalypsní atmosféra mi zkrátka utvořily velmi komplexní celek, který jako takový ve mě bude zrát ještě nějakou tu dobu. Prostá genialita v každém coulu. Twelve Monkeys - 99% ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Film, který na konci filmu Dvanáct opic James (Bruce Willis) s Kathryn (Madeleine Stowe) zhlédnou v kině, je Vertigo (1958) od Alfreda Hitchcocka. Oba hlavní protagonisté sledují scénu, v níž Scottie (James Stewart) a Madeleine (Kim Novak) stojí v parku; Madeleine se dívá na letokruhy padlého stromu a rozpomíná se na události z minulého života: „Tady jsem se narodila… A tady jsem zemřela. (Siriuss)
  • Ve filmu (na rozdíl od mnoha jiných sci-fi) je použit model cestování v čase, podle něhož není možné cestou zpět v čase změnit budoucnost (vše už se jednou stalo a změna není možná). Ti, kdo se o to pokusí, se jen složitě zapletou do okolností příběhu a nakonec zpravidla zjistí, že snahou o změnu budoucnosti vlastně mají podíl na jejím vzniku - vše stane právě takovým způsobem, jakým se to stalo už jednou. Podobný model cestování v čase je použit například ve filmu Kate a Leopold (2001), kde má dobré fyzikální opodstatnění. (cariada)
  • V januári 1996 bola spoločnosť Universal zažalovaná architektom Lebbeusom Woodsom za použitie jeho ilustrácie z roku 1987 vo filme bez povolenia. Súd rozhodol, že miestnosť zo scény, kde je Cole (Bruce Willis) vypočúvaný na stoličke visiacej na stene, plagiovala Lebbeusovu prácu. Universal mu musel zaplatiť šesťciferné odškodné. (Arsenal83)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama