Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Skutečně mistrovská sci-fi pracující s motivem cestování v čase. V důsledku je ona časová smyčka opravdu obludná a hlavní hrdina je skutečný tragéd, a charakter hodný politování. Gilliam natočil jeden ze svých nejlepších filmů a jeden z nejlepších filmů vůbec.Herecké výkony jsou božské, Brad Pitt se vyznamenal a Bruce Willis podává svůj životní výkon. Atmosféra je hutná jak 3 tejdny stará hrachovka a z hlavního hudebního motivu mi dodnes běhá mráz po zádech. Jediným slabším místem je pointa, kterou začne člověk tušit velice brzo. Upřímě... já ji odhad hned... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Aj to iba za zivotnu rolu Brada Pitta. Chapem, ze pre niektorych sa mohol stat tento film nejakou klasikou, niecim, k comu sa radi vracaju, kultom a podobne, ale pre mna to bolo utrpenie, ktore nemalo konca. Naco v tom hladat genialitu, ked tam proste nie je? Videla som kvantum lepsich filmov aj v tomto zanri. Lutujem, ale pre mna to bola sialenost. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Podivný režisér Terry Gilliam natočil podivný film s podivným hudebním doprovodem v ještě podivnějším prostředí, není to však ke škodě. Twelve Monkeys je opravdu povedený film, který diváka dokáže chytnou již v samotný začátek a vnutit mu, aby pomalu řešil co se to vlastně děje. Celý snímek je spíše skládačkou, ke které divák pomalu získává další dílky a musí hledat místa, kam by zapadly. Je nutné si však dát pozor na zavádějící situace a slepé uličky. Režisér si zdatně pohrává se skutečností a fikcí, přičemž je smíchává dohromady, aby v tom měl divák dokonalý zmatek. Jenže ne vždy to funguje. Jen ten kdo měl to obrovské štěstí, že o Twelve Monkeys vůbec nic nevěděl si mohl tyto hrátky pořádně užít a vychutnat. Tomu kdo film ještě neviděl, doporučuji vůbec nic si o něm nezjišťovat, neboť ačkoli se to nezdá, i obsah v TV programu může drsně pošramotit celkový dojem ze snímku, a to je ohromná škoda, protože jen ten kdo neví, co je skutečnost a co ne si dokáže ten zážitek pořádně vychutnat. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Téma vyhlazení lidstva z povrchu zemského je téma mnoha hollywoodských filmů, ať už je příčinou přírodní katastrofa nebo meteorit z vesmíru. Terry Gilliam se nenachal zahanbit a natočil výjimečný film protkaný černým humorem a sarkasmem. Role Brada Pitta byla úžasná, hlavně když šílil v blázinci! Do poslední chvíle se nedalo odhadnout, jak celý film skončí a to mám na filmech moc ráda - když nejsou předvídaletné. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dvanáct hvězdiček za dvanáct opic bohužel udělit nejde, ale (pozor, opice přejdou po oslím můstku amatérského slohu) nic to nemění na tom, že jsou nejen vrcholem Gilliamovi tvorby, ale zároveň i nejlepším sci-fi snímkem vůbec. Tím pádem i jedno z nejlepších děl světové kinematografie. Dokonalost scénáře nezná mezí a závěr, u kterého po několikátém zhlédnutí nakonec pochopíte jeho dokonalou a optimismem povznášející pointu (ne tu evidentní, ale tu ukrytou "v druhém plánu"), již tuplem ne. A to je vše co o tomto snímku napíšu - kdo viděl jistě chápe jakou sílu a genialitu v sobě "opičky" mají. A kdo neviděl, tak pochopí až uvidí. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Keď Cole (Bruce Willis) leží pod Land Roverom, predná poznávacia značka je z Pensylvánie. Pensylvánia však nepoužíva predné dosky už 30-40 rokov. (Arsenal83)
  • V scéne, kde James Cole (Bruce Willis) strháva plagáty zo steny, je plagát albumu Illmatic amerického rapera Nasa. (matowp)
  • Gilliam dal Willisovi zoznam „stereotypov hrania Willisa“, ktoré nemal vo filme použiť, vrátane jeho „železného vzhľadu s modrými očami“. (Arsenal83)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno