Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nejsem až za hrob uctívající tvorbu páně Gilliamovu, ale tenhle film, který jsem si musela pustit několikrát, abych ho absorbovala v jeho plné rozvětvenosti, barevnosti, emotivnosti a vůbec v celé jeho pestré škále, velmi ctím. Bruce Willis, kterého jsem do té doby vnímala především jako vtipného bodrého řízka, mě posadil svým výkonem na zadek. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Dokonalosť sama a pre mňa najlepší film aký som kedy videl. Nespočetné množstvo interpretácií a symbolov zaručuje že film nenudí ani na n+prvé zhliadnutie. K tomu si pripočítajte životný výkon Bruca Willisa, výbornú Madeleine Stowe, absolútne uleteného excelujúceho Pitta a pre mňa najprekvapivejší koniec vo filme (schválne kto z Vás by nechcel vidieť .........?). Perfektná fatalistická atmosféra a zaujímavá práca s kamerou (blázinec) Povinnosť (nielen) každého sci-fistu. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Co jiného může vzejít od Terryho Gilliama než naprosto geniální ujeťácký psychotický místy nechutný super film? Herecké výkony všech zúčastněných jsou výborné, obzvlášť Brad Pitt je vynikající, ale největší eso, které neustále zůstává schované v rukávu (protože si nejsem jistý, jestli jsem to pochopil tak jak to mělo být), je bezesporu scénář. A hudba je opravdu psycho... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý film. Výkony jsou jednoznačně velkolepé. Bruce Willis mne překvapil. Nikoho jiného si v jeho roli nedokážu představit. Je dokonalý jak v použití řeči a těla, tak v zabarvení hlasu. Zvládne vypadat nebezpečně, extrémně zranitelný a nemocný současně. Výkres postavy je poutavý a v jednom momentu začnete věřit, že by mohl být opravdu duševně nemocný a že vše kolem je součástí jeho halucinací. Film jako celek je krásně poskládán a je jedním z nejlepších sci-fi (dokonce bez třpytivých efektů). ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jo, když film končí začátkem, Brad Pitt šilhá a Bruce Willis polyká pavouky, tak je má divácká spokojenost zaručena. Rozhodně bych řekla, že Terry ve své vrcholné formě, protože přesně a promyšleně dávkuje normalitu, nenormalitu, surrealismus, snění a vše mezi tím. Líbí se mi fanouškovská teorie, že epidemii přežilo jedno procento zemské populace a zhruba jedno procento zemské populace trpí schizofrenií, tak že prý jestli to spolu nesouvisí a jestli proto nevypadá budoucnost tak, jak vypadá. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Obsazení hlavních mužských rolí mělo být původně opačné, tedy Bruce Willis měl hrát postavu Jeffreye Goinese a Brad Pitt zase Jamese Colea. (Kamkon)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama