Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

sud 

všechny recenze uživatele

Špičkové sci-fi s výtečným scénářem, režií...prostě vším. Hned na začátku na vás padne temná a pochmurná atmosféra, která se drží až do konce. Příběh je dosti spletitý a složitý a když se budete plně soustředit, dostaví se vám dokonalý zážitek. Svět sci-fi podle Terryho Gilliama není přepočítačovaný svět s množstvím robotů a techniky. Je to temná, ponurá a depresivní vize s minimem efektů a věcí budoucnosti, které navíc působí zašle a odpudivě a ne nablýskaně jako v jiných sci-fi. Bruce Willis dal své roli vše a byl bez diskusí výborný. Chladná kráska Madeleine Stoweová působí v té ponurosti jako sladký a v dobrém smyslu rušivý element. No a Brad Pitt v roli vyšinutého blázna podal možná svůj nejlepší herecký výkon. A nad tou vší výtečností ještě o něco více ční konec, který je jeden z nejpřekvapivějších jaké jsem viděl. Po celý film jsem netušil co znamenají ty flashbacky s tím klukem a když jsem to nakonec zjistil, síla. Jeden z nejlepších filmů žánru sci-fi. 95%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Každý už určitě narazil na nějakou uznávanou klasiku, která ho zoufale nebaví, a pro mě je to bohužel 12 opic. Napoprvé jsem to vypnul po čtyřiceti minutách, napodruhé se mi to horko těžko povedlo dokoukat, ale krom výborných hereckých výkonů a milého hitchovského pomrkávání ke konci mě nezaujalo vůbec nic. Radši nebudu zmiňovat, kolik "totálně matoucích příběhových náznaků" mi přišlo až spoileroidně srozumitelných, a jak moc jsem se modlil, aby to všechno skončilo nějak zajímavě... Nebijte mě, tohle se mi stává maximálně jednou za deset let :) ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Skvělej skvělej skvělej film. Něco tak napínavýho a promyšlenýho jsem snad neviděl. Vemte si že v tomhle filmu nenajdete zádrhel!!!!!!!!!!!!! K tomu přičtěte skvělé výkony všech a superskvělého Brada Pitta a máte film na který se jen tak nezapomíná. Z celého filmu naprosto čiší režijní styl a ujetost Terryho Gilliama (zvlášť v budoucnosti tam se Terry vyblbnul) no a ten konec!!! Někoho zklame někoho ne (patřím k té NE skupině) ale vlastně to mohlo skončit jedině tak. Prostě celý tenhle film obrovsky zapůsobí, jen by mě zajímalo jak by to dopadlo kdyby použili Terminátora. :-) ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Na první shlédnutí asi těžko pochopitelný, ale tím víc přitažlivý Sci-fi. Jeden z nejlepších v daném žánru a pokud budu hodně přísný, tak nejlepší ! Brad Pitt a Bruce Willis opravdu vynikající. Nejlepší je ovšem jedno zdejší hodnocení, pro jehož stvořitele je příběh "předvídatelný" a Brad Pitt "předstírá že hraje". No to je teda pěknej úlet :) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Nejlepší výkon Brada Pitta v jeho tak bohaté a skvělé kariéře a film, který je opravdu nadčasový.. Není třeba mluvit více, to musíte vidět.. není Giliam náhodou geniální? Je. Cestování časem a pointy vyštavené na maximum ve spletenci opravdu divných a hrozivých událostí a ještě divnějších osob, které v tom jsou zapletené. A taky 12 opic :) ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Keď sa James Cole (Bruce Willis) vráti zo svojej prvej cesty do minulosti a je vo svojej cele, už nemá krvácajúcu ranu na hlave, ktorú utrpel pri bitke s políciou v roku 1990. Keď ho však v ďalšej scéne vypočúvajú vedci, má opäť poranenú hlavu. (Arsenal83)
  • Terry Gilliam priznal, že bol sklamaný z Josepha Melita. Chlapec bol obsadený na základe jeho výrazných očí, ale Gilliam mal pocit, že nie je tým správnym detským hercom, ktorý by mal hrať mladého Colea, pretože mu chýbal zmysel pre úžas. (Arsenal83)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama