Reklama

Reklama

Sexy bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Život gangstera je značně vyčerpávající. To pocítil i londýnský lapka Gary Dove a uchýlil se raději do slunného Španělska, kde tráví volný čas s manželkou DeeDee a s přáteli Aitchem a Jackie. Jeho odpočinek však nemá dlouhého trvání, brzy je přerušen vpádem psychopatického zabijáka Dona Logana, jenž Dovea donutí, aby se k opuštěnému řemeslu rychle vrátil. Je ho potřeba u velké bankovní loupeže. Gary dlouho odolává, nakonec se ale do Londýna přece jen vydá. Avšak nikoli v přítomnosti Dona Logana. Tomu se totiž stala malá nehoda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (129)

POMO 

všechny recenze uživatele

Psychlogické ultra-peklo vytúnené brilantnou kamerou a strihom. Zápletka Sexy Beast je iba zámienkou, podstatné je originálne skĺbenie troch nálad - bohémskej romance, cynickej komédie a dusného krimi - a vyhrotenosť interakcie medzi postavami, ktorá prebíja všetko dosiaľ videné. Audiovizuálna pocitová pecka, podporená famóznym hereckým koncertom Bena Kingsleyho (Scorseseho a Tarantinovi gangstri sa krčia v kúte). Ostatní herci taktiež výborní. Pre mňa kultová gangsterka s kultovými dialógmi a kultovým soundtrackom. A každým zhliadnutím lepšia a lepšia. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když si pan režisér hraje na umělce, a touží být tahle "nová vlna". V úporné snaze nenatočit tuctový film spáchá naprostou slátaninu. Ne, že by tam nebyly zajímavé momenty, ale zbytek je tak nebetyčná nuda, že snad jediné, co je opravdu dobré, je dokonale nastudovaný akcent Bena Kingsleyho. 40% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Gangster na odpočinku a gangster totální psychopat. Jenže první se minulosti jen tak nezbaví, takže druhý ho přiměje, aby se naposledy vrátil do nekalé akce. Audiovizuální stránka je poměrně zajímavá, děj spolu s dialogy také ujde. Přesto to u mnoha momentů i přes dietní stopáž úplně svižně nepádí kupředu a s pointami několika scén jsem také nebyl zrovna spokojený. Velkým trumfem je ale naštěstí Ben Kingsley, s naběhlými žílami a vytřeštěnýma očima je úchvatný. Vždycky jsem ho měl moc rád a vždycky mě o to víc zamrzí, jaké (jalové) látky si kolikrát vybral. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

trochu romantický film, trochu gangsterka, štipka heist movie, mierna "psychologická" krimidráma - glazerov debut je žánrovo ťažko zaraditeľný, vďaka tomu, že každá postava vyskytujúca sa v tomto skoro polanskovski komornom príbehu je aktuálny alebo bývalý gangster, môžeme to považovať za jeden z najoriginálnejších gangsterských filmov; v prvom rade si však musíme uvedomiť, že je to forma: ale forma prvej triedy, štýl pre štýl, potešenie z hrania sa: tak isto, ako si glazer užíva režírovanie tejto krásnej manieristickej hračky, tak si herci (winstone, mcshane no predovšetkým kingsley) užívajú hranie starnúcich gaunerov; ťažko povedať, či sa glazer viac inšpiroval svojimi klipmi alebo guyom ritchiem, výsledok je však ten, že richard kelly (donnie darko) a winding refn (drive) sa už inšpirovali glazerom (teda: podľa mňa); zbehne to rýchlo a vôbec to nenudí: a ten závan bizarnosti mi len a len lahodí (poľovačka na zajace, kameň v bazéne, vŕtanie do trezora, španielsky chlapec-sluha...). ()

Terminer 

všechny recenze uživatele

4,5*. Tento film není dokonalý. Má slabší místa, má pomalé nudnější tempo. Ale je výjimečný! Začátek je klidnou předehrou, která končí ve chvíli, kdy se na plátně objeví Ben Kingsley. Jeho ač místy velice přehnaný herecký výkon je ve filmu zvláštním milníkem, protože ve scénách, kde se objevuje, je nejvíce konverzace a také nejpomalejší tempo. A pak přijde druhá (kratší) polovina v Londýně, která je sice pomalá, ale zase se zde přehnaně moc nemluví. Je zde ale zase Ian McShane, jehož postavu nesnášíte od doby, co se objeví. Konec je lehké zakončení, které je zvládnuto brilantně. Nejvíce mi tento film připomíná film V Bruggách, který je ale samozřejmě lépe vypracovaný a důvtipnější. I přesto je ale Sexy bestie dobrou zábavou. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Výslech na letišti byl první scénou, kterou Ben Kingsley natočil. Ten později uvedl, že postava Dona Logana byla z velké části inspirována jeho babičkou. (MrCreosote)
  • Roli Dona Logana (Ben Kingsley) si mohl zahrát jak Anthony Hopkins, tak i Ray Winsone, který nakonec ztvárnil hlavní postavu filmu, bývalého mafiána Gala. (MrCreosote)
  • Slovíčko "fuck" uslyšíme celkem 115krát. (MrCreosote)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno