Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický mytologický příběh o Herkulovi dostává zcela nový rozměr. Začíná v momentě, kdy Herkules splnil pověstných dvanáct úkolů, aby se vykoupil ze svých minulých hříchů. Žije ve vyhnanství a živí se jako žoldák. On a jeho pět věrných společníků putují po starověkém Řecku a výměnou za zlato poskytují ochranu každému, kdo je potřebuje. Když o jejich služby požádá samotný trácký král a jeho krásná dcera, jejichž zemi neustále ohrožují tyranští bojovníci, Herkules pochopí, že svému osudu nemůže utéct. Musí přijmout svůj mýtus a stát se opět tím slavným hrdinou, kterým byl kdysi dávno .. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (779)

liskam 

všechny recenze uživatele

Asi největší problém tohohle filmu je, že neví čím chce být a co chce vlastně vyprávět... A jen díky jménu Hercules je to film o herculovy, ale mohl by se klidně jmenovat "řečtí žoldáci" nebo podle jakéhokoliv hrdiny z herculovy skupiny. Většina z nich totiž byla opravdu zajímavá a já byl zvědavý na jejich osud skoro více než na to jak to dopadne s hlavním hrdinou. A to je také hlavní důvod, proč budu film nakonec hodnotit pozitivně, i když režisér je podle mě blb. Vedlejší role a jejich představitelé mě totiž opravdu bavili. za mě 70% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac vtipných hlášok a zábavy, kvôli ktorým by sa v pokoji dala odpustiť mierna slaboduchosť celého filmu, alebo naopak trocha serióznejšieho nádychu, no to by som už asi chcel až príliš. Tak či onak sa ale jedná o sledovateľnú záležitosť, no predovšetkým kvôli Rockovi, ktorý je prosto klasa. Nebyť neho, išiel by som o hviezdu nižšie. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Popravde, čakal som to omnoho horšie. Dej síce je jednoduchý, no zato od svojich predchodcov vďaka odľahčeným dialógom zábavnejšie spracovaný. Je to taký "pukanco" snímok pri ktorom divák ani na sekundu nemusí premýšľať. Proste oddychovka, obohatená o mytologicky vizuálne dokonale spracovaný úvod s niekoľko fakt vydarenými hromadnými bitkami. Rozčarovanie prichádza až v závere, ktoré síce je poňaté odlišným spôsobom, ako to doposiaľ bolo v mnoha spracovaných Herculesoch k videniu, no okrem pádu sochy "slobody" nepriniesol nič prevratné. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Antická demýtizace, proč ne. Pod nudným příběhem s kupou prapodivných scenáristických rozhodnutí se schovává nadějný námět. Nejvíc fajn mi ve finále přišel fakt, že bitevní scény nesmrdí cégéíčkem a jsou za všech okolností přehledné (díky čemuž ovšem brzy vyjde najevo, že choreograf příliš nadání neměl). Uvidíš, zapomeneš. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na mýty, budou (bude) se bořit! Na vině je antické komando ve složení wrestler Héraklés (barva pleti Dia raději nebyla odhalena, toliko ke genealogii), Amazonka Tauriel Kidman, nemluvný tester pevnosti šiků, otravný ministr propagandy, spartský vrhač nožů s mrštným jazykem a sarkastický věštec, kterému není dopřána smrt v intencích božských náznaků. Nutno podotknout, že díky posledním dvěma nemusí kráčející nandrolon vše nést jen na svých trapézách, evidentně vzniknuvších z pár týdnů cvičení s posilovacími pružinami a popíjení mléka.. Přiznávám, sedlo mi to, částečně i kvůli „myšlence“, že za každou velkou hvězdou stojí její tým. Smířen jsem čekal od Ratnera okoralou Vysočinu či Poličan, ale nakonec mě svým výplachem, ke kterému vám stačí o tři mozky míň, než měl Kerberos, pozitivně překvapil. Ale bacha, Brette, kamarádi kvůli tomu ještě nebudeme.. Spoiler: John Hurt to vždycky schytá nejhůř. Když mu nevyleze z hrudníku chestburster, dostane hlavičku od bohyně Héry.. ()

Galerie (245)

Zajímavosti (34)

  • Rhesus a jeho muži majú na koňoch strmene, táto časť konského postroja sa však do Európy dostala až po páde Rímskej ríše. (beso74)
  • Kráľ Rhesus Trácky bol podľa Homérovej Iliady spojencom Trójanov v trójskej vojne. Podľa neho dostal meno jeden druh opice, žijúcej predovšetkým v Afganistane, Pakistane, Indii, Číne a Barme. Jej meno je makak rézus (rhesus macaque). (beso74)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Reklama

Reklama