Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po skončení války ve Vietnamu se ze dvou vojáků stávají přátelé, kteří si přísahají, že když jeden z nich bude v nouzi, druhý mu pomůže. O 18 let později je však jeden z nich zabit zkorumpovaným prezidentem Kolumbie, kde vládne chaos a násilí. Jeho přítel však nezapoměl, a tak odlétá s pár přátely do Kolumbie, aby pomstil přítele a pomohl kolumbijskému lidu svrhnout tuto krutou a nelítostnou vládu. (Chupacabre)

(více)

Recenze (19)

Derek 

všechny recenze uživatele

vzdy som bol vtom ze mcbain je akcny film odohravajuci sa v new yorku kde walken je drsny polis (aspon to vo mne vzbudzoval plagat k filmu), ide vsak o rambovsky akcnak kde sa skupina ex vojakov z vietnamu vydava do kolumbije aby pomstila smrt ich partaka. mcbain je vacsinou nechtene smiesny kde glickenhausovy ide celkom akcia (vybuchy a kaskaderske kusky), ale zlyhava vo vsetkom ostatnom. som si isty ze by si walken v deer hunterovy vpalil gulku do hlavy dobrovolne ak by videl ako dopadol v mcbainovy... ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

"Even the Iranians don't fuck with us." Walkenovský ekvivalent Arnieho Komanda, resp. norrisovky od Cannonu. Je to tak nehorázne over the top (politicky, kadenciou explózií, bodycountom) a s tak nabušeným "B certified" obsadením, že McBainovi nemožno uprieť čaro nonsensovej guilty pleasure zábavy. Korunu tomu celému nasadzujú patriotistické songy v soundtracku a Maria Conchita bez podprsenky. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Pozdní příspěvek do pokladnice reaganovských akčňáků o nasraných vietnamských veteránech, kteří mstí kamarádovu smrt (což zahrnuje puč v Kolumbii), u nás distribuovaný Intersonicem. Tentokrát s kolektivním hrdinou a silným béčkovým obsazením Walken-Ironside-James-Conchita Alonso a pár vět si tu řekne i Luis Guzmán, který jako drogový dealer ukecá hrdiny, co mu chtějí ukrást drogové peníze na financování své akce, aby si místo na něj, malou rybu, došlápli na nějakou pořádnou svini a oni jdou a oberou arogantního bankéře. Je docela zajímavé, že kolektivní akčňák nese jméno jednoho člověka (asi snaha cizopasit na RAMBOVI) a třeba film s kolektivním názvem jako KOMANDO je o jednom hrdinovi. Ale co už. MCBAIN je ucházející béčkový ohňostroj se slabým scénářem, ale spoustou výbuchů, mrtvol a vojenských hraček (vrtulníky, stíhačky, obrněné transportéry, tanky) a zaujalo mě pár kaskadérsky náročnějších záběrů jako ten, kde chlápek spadne beze střihu v jednom záběru z hodně vysoké věže a rozplácne se o zem nebo jak strážní věž pohltí oheň i s vojáky na ní, to taky vypadalo (ne)příjemně realisticky. Vybrané patetické písně místy vytvářejí zajímavou atmosféru. Jelikož tu Walken opět hraje vietnamského veterána, nechybí narážka na jeho LOVCE JELENů a zároveň jde nepochybně o další z filmů, které vydobyly Stevu Jamesovi mezi černými bratry přezdívku Rambro. Režie James Glickenhaus (EXTERMINÁTOR, VOJÁK, OCHRÁNCE s Chanem, ARCHA NEVIŇÁTEK). Na podobné pučové téma doporučuju lepší FIFTY FIFTY (1992). ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Mohl to být výborný akční snímek nebýt šílených blbostí- například chlap s lehkostí vyhodí z okna stropní ventilátor(max 15 kg) , ke kterému je přivázán lanem jiný chlap (jako hora) a  ventilátor ho vytáhne z okna ven a chlap padá do hloubky!!! O dabingu radši nemluvě !? děti místo jídla pro bídu musí žvýkat listy "kakaa" aby "narkobaron" mě své zisky!?!? domnívám se , že ta mělo být listy "KOKY" (děj se odehrává v  Colunbii!!) a další pitomosti!! BÉČKO jak vyšité!!Ale dalo se to skouknout!!!!!! ()

TO 

všechny recenze uživatele

Něco jako Rambo (II,III) nebo Nezvěstní v boji. Vietnamský veterán bojuje se světem drogových vládců a korupčních politiků. Celkem dost akce, dobrodružství v džungli i ve městě, nějaké letecké souboje, atd. Svižná akční podívaná, ale Rambo je Rambo a Christopher Walken se svým komandem se na něj jen stěží dotahuje. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama