Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina teroristů vydírá svět: polovina světových zásob ropy vybuchne, jestli se Izrael okamžitě nestáhne z okupovaného území. CIA vyšle svého nejlepšího agenta, zvaného Voják, aby vypátral, jestli v tom nemají prsty Rusové. Chladnokrevný agent připraví a společně se svým izraelským protějškem, krásnou Susan Goodman, provede odvážný plán. (Hans.)

(více)

Recenze (10)

raduna01 

všechny recenze uživatele

V období studené války drží skupina neznámých teroristů lidstvo v šachu. Hrozí tím, že polovina světových zásob ropy vyletí do vzduchu pokud se Izrael nestáhne z okupovaného území. CIA posílá svého nejlepšího agenta s krycím jménem Voják, aby zjistil, zda se v téhle akci neangažují Rusové. Jeho dalším úkolem je teroristické akci zabránit. O tom, že je Voják na tuto akci nasazen, ví jen generál CIA ve Washingtonu, který je zavražděn. Proto se v Západním Berlíně stává Voják sám podezřelým, protože nemůže své pověření dokázat. Uniká na izraelský konzulát, kde se seznámí s krásnou agentkou Susan Goodmanovou a společně připraví smělý plán na záchranu lidstva. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

6 akčních filmů mám v plánu v roce 1982, a mezi nimi i tenhle no name film, od něhož jsem čekal sračku. Nakonec to nebylo vůbec špatné. Režisér zkouší ambiciozní špionážní film, kde skupina teroristů pod hrozbou odpálení atomovky v ropných polích chce donutit Izrael odejít z Palestiny. Ve hře jsou Němci, Rusové, Američani, Izraelci. Hrdina je děsný dřevo a filmu podráží nohy nízký rozpočet i pitomý scénář. Ale akční scény jsou fajn (přepadení transportu, lyžovačka), je tu pěkná agentka (pozdější Madeline z Nikity) a řešení kupodivu není řežba v naftových polích, ale mírně za vlasy přitažené špionážní řešení s jaderným vydíráním. Příjemné překvapení na 3*. ()

Reklama

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu už je Voják jen naivní pozůstatek studené války, každopádně mu nelze upřít svižné tempo i solidní akční sekvence. Především akce na sjezdovce se člověku vryje do paměti. Málomluvný hrdina Kena Wahla je sympa'ták a divák tu zahlédne i pár známých herců z předchozího Glickenhausova Exterminátora. Jen škoda toho rutinního scénáře. 7/10 ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Námět je daný a co si budeme povídat, od tohoto snímku ještě mnohokrát použitý. Teroristé v saúdskoarabském ropném poli vyhrožují plutoniovou bombou a tak je na místo vyslána speciální protiteroristická jednotka. Nebo-li zkráceně řečeno, existuje hrozba terorismu a zastavit je může pouze jediný muž. No, žádná pecka to rozhodně není a snad ani nebyla ve své době, i když v mnohem připomíná slavné bondovky. Popcornová zábavnost je však zajištěna a tak s nostalgickým nadhledem a okem shovívavým se dá i dnes snímek shlédnout bez bázně a hany v zájmu klasických osmdesátkových akčních filmů. Příběh je jednoduchý až hanba, avšak viditelně byla snaha alespoň pořádně zrealizovat akční scény. A to akční nadšence přitáhne asi nejvíce. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Viděl sem to kdysi v noci na Nově, vydržel sem na to, neb bylo halasně inzerováno, že ve filmu hraje Klaus Kinski a to nemalou roli, protože byl uváděn hned na druhém místě, stejně jako tady. Jenže Klaus pouze přistoupí k Wahlovi u lanovky, prohodí s ním pár vět a od té doby se už ve filmu neukáže. Jinak naivní průměr. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama