Reklama

Reklama

Teď tady vládnu já! Kultovní dobrodružný film o sváru válečníka He-Mana a jeho odvěkého nepřítele Skeletora... Uprostřed vesmíru, přímo na hranici světla a temnoty, se na planetě Eternii tyčí hrad Šedoleb. Po věky věků udržovala Čarodějka Šedolebu v tomto světě klid a mír, ale armády temnot se daly do pohybu. Hradu se zmocní obávaný Skeletor, který moc dobře ví, že ten, kdo vládne Šedolebu, ten se stane všemocným, stane se vládcem vesmíru! Skeletorovi ale uniká hrstka vzbouřenců, vedená jeho odvěkým nepřítelem, válečníkem He-Manem. Povstalce čeká nebezpečné dobrodružství, které se neobejde bez lítých soubojů, ale také cestování časoprostorem. Jak hrdinové obstojí ve vyhnanství na exotické planetě jménem „Země“? ... Vládci vesmíru jsou dnes již kultovní filmovou adaptací stejnojmenných komiksových předloh a hraček, spadajících do světa Masters of the Universe od firmy Mattel. Snímek pro ni vyrobilo legendární studio Cannon Films (Krvavý sport, Kobra, Lifeforce, Amerika 3000, Kyborg), které jej promovalo jako „Hvězdné války 80. let“, čemuž odpovídala i plodná spolupráce s hračkářským byznysem. Hlavní role He-Mana se ujala tehdy vycházející třicátnická hvězda Dolph Lundgren (Rocky IV, Univerzální voják, Expendables, Aquaman), naopak zkušený Frank Langella (Drákula, Duel Frost/Nixon, Lolita) se chopil maskované role zlovolného Skeletora. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Leno

Leno (hodnocení, recenze)

Dolph dostal svoju verziu Barbara conana , mohli pridať kulturistické scény , aké mal Arnold 

Tai_K_B

Tai_K_B (hodnocení, recenze)

PKD

Ano, to je typický příklad toho, jak se dá skrz jeden kult skončit u úplně jiného, ani se nenaděješ. :-D

Tai_K_B

Tai_K_B (hodnocení, recenze)

Lacike

Já vím, já vím, ale když si to pak člověk náhodou, nic zlého netuše, vyhlídne v televizním programu, nachystá si k tomu pěkně kafíčko, chipsy, udělá si pohodlíčko… a pak na něj vybafne nový dabing, tak to zkrátka… inu, dovede zkazit náladu.

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Tai_K_B

Dabing, nedabing. Pokud by nebylo tohoto filmu na tvé staré vhs, kvůli kterému jsem si to původně půjčil, tak bych nikdy neobjevil kouzlo 1. Ramba.;-) A toho si já na dvd pouštím jen v orig.;-) Na 2,str. při zpětné znalosti, tam jsou budoucí Tom Paříž a Monika z Přátel.:))) Božského šwéda no.2, nepočítám, ten je jasný.  Na toho si nepřišel ani ten drogový dealer Hues, checht.

na příspěvěk reagoval Tai_K_B

Tai_K_B

Tai_K_B (hodnocení, recenze)

Cože? Tohle je přece kult i s dabingem! Dodnes bych ho mohla recitovat souběžně s dějem. Včetně intonací. Rázem mi z toho udělají úplně jiný film. Jeden staronový dabér (jakkoli Soukupa miluju) to nevytrhne. Já vím, že je to věc peněz, práv a toho všeho, ale tyhle věci by se prostě nově dabovat neměly. Jen to nám, co jsme na nich vyrostli, úplně zničí celkový dojem.

na příspěvěk reagoval Lacike, PKD

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Tak po tridsiatich rokoch sme sa dockali redabingu so staruckym Soukupom. :-)

Bynk

Bynk (hodnocení, recenze)

Bolfik máš pravdu, toto je skutočne najlepší Doplh Lundgrenov film, bez nadsázky. Srdcovka môjho detsva, vždy som sledoval ked to na satelitoch dávali, spolu zo Supermanom z Reevom a Star Wars a Star Trekom najlepšie filmy môjho detstva. Škoda že nikdy nenakrútili nejaké pokračovanie, efekty sú trochu poslabšie oproti svojim súputnikom. Dolph si mohol strihnut He-mana ešte raz zakal bol mladý, fakt si teraz v tej úlohe neviem predstaviť kohokoľvek iného. Animovaný seriál ma už tak nazaujal, tam to bolo strašne toporne natočené, hádam 12 snímkov za sekundu, ja mam v animákoch radšej ladné plynulé pohyby aspon 25-30 snímkov za sekundu, ale vtedy ručne sa takých veľa nerobilo, možno ešt etak Oheň a ľad. 

radiosiesta

radiosiesta (hodnocení, recenze)

Pro mne srdcovka a film na oddech. Měl jsem kdysi plakát filmu z německého časopisu Bravo a pořád si přál to vidět. Moc lidí film nezná.... Prvně jsem ho viděl v němčině na satelitní RTL...

Stejšn

Stejšn (hodnocení, recenze)

Anarvin: Peklo. Koho dneska bude takový remake zajímat? Na Masters jsem těžce ujížděl na základce, komiksy, figurky a později i animák (na polském satelitu) byly můj život. Pak jsem viděl hraný film a ten byl maximálně debilní. Ale tenkrát přitáhl do kin masy lidí, protože Masters of the Universe byla prostě skvělá značka. Dneska už si je nikdo nepamatuje a proto pokud se to nakonec dostane do kin, bude to stejný průšvih jako John Carter.

VonKendy

VonKendy (hodnocení, recenze)

Nutno podotknout,že v době,kdy světová mládež chroupala popcorn v multiplexech a nechávala se unášet tehdejší novinkou s nejnovějšími efekty a triky,u nás jejich vrstevníci chodili do pionýra a mohli se nechat unášet nejnovějsí kinopeckou Homolkovi a Tobolkovi.

lajko

lajko (hodnocení, recenze)

Co to pre boha bolo? To vazne niekto dopozeral do konca? 80-s no more pls.

redhawk

redhawk (hodnocení, recenze)

no proste nieco co kedysi bolo dobre. Dobre sa to na tu dobu piratskych kaziet pozeralo. momentalne nuz ako spomienka

misstake

misstake (hodnocení, recenze)

Mohli by hodit třeba na čt2 filmový klub - béčkové klasiky osmdesátých let:-). Docela rád bych se na některé kousky po letech znova podíval, ať je nějaká sranda...

Související novinky

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

Ryan Reynolds a Channing Tatum v akční komedii

06.12.2023

Hollywoodem krouží nové žhavé zboží, které by mohlo do kin či před obrazovky nalákat davy nenasytných diváků. Hollywood Reporter totiž přináší zprávu, že je rozpracován scénář k třeskuté akční… (více)

Další Jackass v roce 2021

Další Jackass v roce 2021

22.12.2019

Studio Paramount Pictures stanovilo premiéru čtvrtého filmu v sérii Jackass. Původně zábavní pořad na stanici MTV vznikl v roce 2000 a stvořili jej Johnny Knoxville, Spike Jonze a Jeff Tremaine, o… (více)

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Vládcové vesmíru nanovo, možná s Dolphem?

Vládcové vesmíru nanovo, možná s Dolphem?

07.08.2012

Na ten film už si vlastně pamatují jen znalci osmdesátkové tvorby. Jedna z prvních hollywoodských rolí Dolpha Lundgrena byl svalnatý borec s obrovským mečem jménem He-Man. Byl synem krále mystické… (více)

Reklama

Reklama