Reklama

Reklama

Láska mezi kapkami deště

  • USA The Blue Umbrella
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 2013, 6 min

Režie:

Saschka Unseld

Hudba:

Jon Brion
(další profese)

VOD (1)

Je to jen další obyčejný večer v rušných ulicích, dokud se nespustí déšť a město neožije v rytmu zurčících okapů, hvízdajících markýz a bublajících škarp. A uprostřed toho všeho se do sebe osudově zamilují dva deštníky – jeden modrý a druhý červený. Modrý deštník vyčnívá z davu nad ostatními, aby hrdě chránil svého majitele před deštěm. Jakmile však zahlédne krásné a jedinečné červené paraple, udělá všechno, co je v jeho silách, aby mu zůstal po boku. Když se cesty majitelů modrého i červeného deštníku rozdělí, město pomůže svést obě láskou poblázněná paraplata zase dohromady. (HBO Europe)

(více)

Recenze (69)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sadol som si do kina a za chvíľu sa na plátne ukáže názov, že modrý dáždnik. Po chvíli si hovorím WTF ? mám dobrú sálu ? Sedel som ďalej a pozeral som ako sa modrý dáždnik zoznamuje s červeným a ani som moc nezisťoval, či mám teda dobrú sálu, pretože to bolo milé, jednoduché a pekné. Keď to po šiestich minutach skončilo, tak si hovorím: jáj to bol len pred animák od pixaru pred Monsters: University :-) A ja už som sa bál, že som prišiel o svoj film a o prachy :-) 80% - 4* ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Zase jiné, nové a příjemné. Lepší, než příšerky, před kterými se vysílalo. Vzpomněl jsem si na starý (1956) francouzský Červený balónek (pokud si dobře pamatuju, tam červený balónek "běhal" v jednu chvíli za modrým). ■ Podle toho, co píší ostatní, to je celé animované (což je k neuvěření). Pak si o Modrém deštníku myslím dvě věci: 1) Pixar dosáhl animace téměř nerozeznatelné od reality a toto dílko je demonstrací síly, kterou aktuálně disponuje. 2) Viděli Červený balónek a nechali se volně inspirovat. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     Krátky poetický príbeh modrého a červeného dáždnika, ktorému nemožno uprieť isté rozprávkové kúzlo, hoci aj pôsobí trochu gýčovo. Hudba spočiatku príjemná, postupne ale svojou jednotvárnosťou začína trochu otravovať. Zdá sa, že sa tvorcovia inšpirovali filmom Červený balónik (1956). ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl ze začátku řekl jsem si - WTF? Co to sakra je? Nevěděl jsem vůbec jestli to je animované nebo normálně hrané(opravdu animace byla geniální). Každopádně musím se ptát, sakra co dotyčný scénarista který to vymýšlel hulil? Koho mohla napadnout taková hovadina? :D Takhle: Viděl jsem i lepší krátkometrážní filmy ale zas tak tragický to nebylo.. ()

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Prvních několik okamžiků jsem si říkal co to je? Po shlédnutí celého kraťasu musím říct, že celkový dojem je na Pixar rozpačitý. Samotný nápad je dobrý i vizuální stránka je ucházející (netradiční), ale co to sráží dolů je otravný hudební motiv a takový nemastný závěr. Jeden ze slabších předfilmů, na který asi brzo zapomenu. ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek se v českých kinech promítal před animovaným filmem Univerzita pro příšerky (2013). Stejnémku snímku "předskakoval" i v kinech na Slovensku. (MikeCool)

Reklama

Reklama