Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

claudel 

všechny recenze uživatele

Literární předloha může být silná, věřím, že může jít o jednu z nejsilnějších pacifistických výpovědí 20. století, ale Testament mládí-film je bezkrevný, zbytečně zdlouhavý, rozvleklý, téměř nudný. Alicia Vikander je dobrá úplně ve všem, takže k jejímu výkonu není moc co dodat, Taron Egerton je také přesvědčivý, avšak film jako takový se příliš nepovedl. V druhé půli filmu už jsem se těšil na konec, jsem přesvědčený, že se dalo s takovou předlouhou naložit mnohem lépe. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ve vtahující romanci mladičké, po vzdělání bažící (skoro)sufražetky se krásná Alicia cítila jako ryba ve vodě a nešlo si ji nezamilovat. Taktéž mi přišlo fascinující sledovat bláhové studenty, dychtivě dobrovolně rukující kvůli nějaké pochybné vidině cti, hrdinství a podobných nesmyslů. To trvalo zhruba do poloviny snímku, ten pak toho jakoby musel stihnout hrozně moc, takže emoční zápřah se přes záplavu silných událostí téměř vytratil, až zmizel při zcela nefunkčním pacifistickém projevu na závěr - kvůli kterému jsem definitivně sundal 4. hvězdičku, přestože zajímavých ženských pohledů na válečné běsy zpoza fronty, z ošetřoven a lazaretů, mnoho nemáme. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Alicia Vikander sice krásná (ano, i v té ohavné čapce), první světová sice taky braná ze zajímavého úhlu, ale ten příběh se mě nějak nedotkl. Jo, chápu, všichni blízcí jí tam postupně umírali, její odhodlání je úctyhodné a životní osudy zajímavé. Ale asi mi to nijak k srdci nepřirostlo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Testament of Youth je, jak už z posterů vyplývá, typicky romantický (velko)film, který jednoznačně útočí na všechny divákovy smysly. Není tak sofistikovaný a emocionální jako Atonement, ani klasicky oldschool syrový jako Cold Mountain. Ale Kameramen Hardy čaruje docela slušně (vskutku impozantní snímání přírodních scenérií/prostřihy/nasvícení/detaily apod.) a Alicia Vikander je VELMI talentovaná herečka. Nebude to sbírat Oscary, ani vydělávat miliony, je to paradoxně spíše komorní film, který nemá ani jedinou válečnou scénu. Je však zajímavý ve vykreslení charakterů a především v tom, jakou v tomto melodramatickém příběhu hraje válka klíčovou a dosti zničující roli. Podprahově, emocionálně, bez přímé ukázky expresivného násilí. Rozhodně podpultovka jako blázen, kterou stojí za to si pustit. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Kde začít? Dvě čisté hodiny z období Světové války. Z pohledu snaživé variace na Keiru (ale stěží dosahující jejího pedestalu) a její lásku v podání Kita tak učesaného a vymydleného, že místy vypadá jak Charlie Cox. Jako technicky to není špatné. Ale je to takové... tuctové. Vikander je taková mdlá a nepřesvědčivá. A vše co se děje kolem ní se dělo stovkám, tisícům dalších, úplně stejně. Asi jako výpověď je to dobré, ale na plátně to přijde o tu dobopisnou hodnotou právě snahou z toho udělat film, co by se dal sledovat. Což se povedlo, ale to je tak vše. Vzpomínky na tenhle kousek se rozpustí rychle jak písmena dopisu z fronty krůpějemi slz truchlící milé. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno