Reklama

Reklama

VOD (1)

Testament mládí přináší působivý příběh lásky, touhy a války, který vznikl na motivy osudů Very Brittain a jejích knižních vzpomínek na první světovou válku. Vydejte se na bolestivou cestu od mladistvých nadějí a snů až na samou hranici šílenství a zase zpátky ve filmu o lásce, marnosti války a o tom, jak i ve zlých časech najít smysl života. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (127)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Knížka podle doslovu patří mezi nejpůsobivější válečné romány, ale o filmu tohle rozhodně říct nemůžu. Protože od válečné romantiky s podtitulem "silné osudy Very Brittain" očekávám hlavně emoce. Jenže ty se jaksi nedostavily. Takové Pokání hraje úplně jiný sport a upřímně mi je jako divákovi celkem jedno, který z těch příběhů je podle skutečnosti a který ne. Důležitý je výsledek na plátně. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přesně toho jsem se obával, že sotva Alicia opustí Švédsko navlíknou jí do kostýmu a hajdy do dramatu, tedy pardoon válečného memoáru. Já se nechci vysmívat tomu utrpení a ztrátám blízkých, který válka působí a které je v tomto filmu nosná linka to vůbec, jen měn přišlo že nudnější memoár jsem už dlouho neviděl, fakt ty dvě hvězdičky jsou s vypětím všech mých sil. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Pěkně nasnímané a byť ne zcela statickou kamerou, neruší to. má to i pěknou hudbu, je takové romanticky pomalu vyprávěné, ale... film skončil a mě to nechalo chladným, což v tomhle parnu je docela zvláštní. Kniha je možná nejlepší celer široko daleko, ale ve filmu nebylo nic co by již nebylo mnohokráte jinde. Takový mix Atonement a New World, navíc ale dost zprotahovaný. Ani plno novodobě známých herců z nedávných filmů a seriálů, kteří rozhodně nejsou vůbec špatní, mi ale nedovolí tomu dát tři hvězdy. Prostě mě to moc neoslovilo. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně zde jde o věc názoru. Spousta lidem, asi předpokládám, že spíše dívkám se tento film zřejmě bude líp, jelikož vykresluje nějak první světovou válku a zároveň milostný příběh se špetkou romantiky. No a přesně to bylo to, co jsem nějak nehledal. Hlavně mne asi lákala představa vidět v jednom filmu Vikander, Haringtona a Egertona. Jednoznačně jde o něco přínosného do světa filmu, ale pro mě to za tolik nestálo. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Alicia Vikander je trochu iný level v tomto filme. Jej herecké kvality sú nepopierateľné a jej talent ťažko spochybniteľný, no v tejto snímke som mal tisíc nebezpečných pohnútok skočiť za ňou do deja! Hoci skutočná Vera nevypadala veru zle tiež. Najprv som myslel, že udelím čisté tri hviezdičky, ale spätne som zistil, že i napriek príbehu, aké ja sám osobne vo filme neuprednostňujem, tak film nemá hluchého miesta a kôli tejto kvalite zdvihnem na 4. Dobrá bola i tá myšlienka o duchoch a o tom, ako sa treba s nimi naučiť žiť. To sa mi dosť páčilo. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • Na začiatku vojny (1914) rozprávajúce sa ženy spomínajú, že sa začína vyskytovať choroba, ktorú nazývajú španielska chrípka. Tá však prišla až ku koncu vojny v 1918. (Brambory)
  • Natáčalo sa na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým však v Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama